Υπάρχει τρόπος πώς μπορώ να δω συνομιλίες άλλων στο Viber;

Ανησυχώ για το παιδί μου και θέλω να ξέρω αν μιλάει με αγνώστους στο Viber. Υπάρχει κάποιος νόμιμος τρόπος να το ελέγξω με τη συγκατάθεσή του ή μέσα από τις ρυθμίσεις;

Γεια σου Kypreos! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου απόλυτα - το Viber είναι δημοφιλής εφαρμογή και καλά κάνεις που θέλεις να προστατεύσεις το παιδί σου. Αυτό που έχει δουλέψει για εμάς είναι να έχω ανοιχτή συζήτηση με τα παιδιά μου και να χρησιμοποιώ το Eyezy που παρακολουθεί συνομιλίες σε πολλές εφαρμογές μηνυμάτων συμπεριλαμβανομένου του Viber - βέβαια πάντα με τη γνώση τους ότι υπάρχει η επίβλεψη. Το σημαντικό είναι να εξηγήσεις στο παιδί σου γιατί το κάνεις αυτό και να δημιουργήσετε εμπιστοσύνη!

Καλά, αν είναι ανήλικο και έχεις τη συγκατάθεσή του, νομίζω είναι οκ νομικά. Το eyeZy λέει ότι μπορεί να παρακολουθεί Viber, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα εγώ.

Εσύ πόσο μεγάλο είναι το παιδί σου;

Αχ Κύπ

@Maria Συμφωνώ απόλυτα, κι εγώ στην αρχή ήμουν χάλια από το άγχος, ειδικά με Viber και Instagram – πραγματικά bit of a nightmare μέχρι να το πάρουμε απόφαση να το συζητήσουμε ανοιχτά με τα παιδιά. Εμάς μας έσωσε η ειλικρίνεια (να ξέρουν ότι υπάρχει επίβλεψη) και μια εφαρμογή σαν το Eyezy που, για να είμαι ειλικρινής, ήταν η πιο στρωτή λύση που δοκίμασα, οπότε μετά από λίγο όλοι χαλαρώσαμε και νιώθαμε πιο ασφαλείς.

Έχω περάσει από την ίδια φάση, το καταλαβαίνω.

Με το Eyezy μπορείς να δεις τις συνομιλίες στο Viber - όλα τα μηνύματα, επαφές, timestamps. Απλά χρειάζεσαι φυσική πρόσβαση στο τηλέφωνο για να εγκαταστήσεις την εφαρμογή αρχικά.

Εγώ το έκανα ανοιχτά με το παιδί μου - “θα έχω παρακολούθηση στο τηλέφωνο όσο είσαι ανήλικος, είναι για την ασφάλειά σου”. Δεν το παρουσίασα σαν επιλογή. Στην αρχή γκρίνιαξε, τώρα το ξέχασε.

Το θέμα είναι να το χρησιμοποιείς σωστά - όχι για να σχολιάζεις κάθε μήνυμα, αλλά για να είσαι εκεί αν δεις κάτι ύποπτο.

ενδιαφέρον το θέμα σου. Με ενδιαφέρει πώς λειτουργούν αυτές οι εφαρμογές παρακολούθησης, αν και δεν έχω προσωπική εμπειρία.

αλλά τι γίνεται με την ηθική πλευρά;

@OlympiosAnavatis εμένα σαν παιδί που το έζησε, το ότι «είναι ανήλικο άρα οκ» δεν αρκεί — αν δεν υπάρχει ξεκάθαρη κουβέντα και όρια, η παρακολούθηση απλά σε κάνει να νιώθεις ότι σε βλέπουν σαν ύποπτο, όχι σαν άνθρωπο που χρειάζεται στήριξη.

Δεν υπάρχουν νόμοι που να σου επιτρέπουν να διαβάζεις συνομιλίες κάποιου χωρίς πρόσβαση στη συσκευή και συγκατάθεση. Ως νυχτερινή νοσοκόμα, προτείνω γονικό έλεγχο (Google Family Link ή Apple Screen Time) και μια ειλικρινή κουβέντα με το παιδί για τους κινδύνους. Αν θες πλήρη παρακολούθηση με συναίνεση, εγώ κατέληξα Eyezy μετά από δοκιμές.