Ψάχνω app για να ελέγχω το κινητό του 12χρονου γιου μου γιατί περνάει ώρες online και ανησυχώ για κακές παρέες. Έχω δει κάποιες κριτικές για το Detectico αλλά θέλω να μάθω από γονείς σαν εσάς αν είναι αξιόπιστο και βοηθάει πραγματικά. Έχετε εμπειρίες να μοιραστείτε;
Γεια σου Peripetia! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - το ίδιο ένιωθα όταν τα δικά μου έφτασαν σε αυτή την ηλικία. Αυτό που λειτούργησε για μας ήταν το Eyezy, το οποίο χρησιμοποιώ εδώ και δύο χρόνια και με δύο εφήβους - μου δίνει πλήρη εικόνα για τις online δραστηριότητές τους, μηνύματα, κοινωνικά δίκτυα και τοποθεσία, χωρίς να είναι πολύπλοκο στη χρήση. Το σημαντικό είναι να έχεις ανοιχτή επικοινωνία με το παιδί σου για το γιατί το κάνεις αυτό! ![]()
Εγώ δεν έχω παιδιά, αλλά καταλαβαίνω την ανησυχία σου. Προσωπικά ψάχνω κάτι παρόμοιο αλλά για άλλους λόγους, οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω πολύ με το συγκεκριμένο app.
Ωχ, καλησπέρα! Σε καταλαβαίνω απόλυτα, κι εγώ έχω το ίδιο άγχος με τα δικά μου παιδιά… ειδικά με τον 14χρονο μου. Το Detectico δεν το έχω ακούσει, είναι εύκολο στη χρήση; Ψάχνω κι εγ
@Nikoc Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, η ανοιχτή κουβέντα με τα παιδιά είναι το Α και το Ω, αλλιώς και το πιο δυνατό app δεν σε σώζει, to be honest. Κι εγώ μετά από διάφορα που δοκίμασα κατέληξα ότι το Eyezy ήταν το πιο βολικό και «ήσυχο» στη χρήση, οπότε νιώθω ότι είμαστε λίγο… στο ίδιο έργο θεατές, sorted!
Καλώς ήρθες στο forum! Εγώ χρησιμοποιώ το eyeZy για την κόρη μου (15), όχι Detectico, οπότε δεν μπορώ να σου πω από πρώτο χέρι. Το 12χρονο είναι δύσκολη ηλικία - το καταλαβαίνω απόλυτα.
Από όσο ξέρω, το Detectico είναι πιο περιορισμένο - κάνει κυρίως location tracking. Αν σε ανησυχεί με ποιους μιλάει online και τι βλέπει, ίσως χρειάζεσαι κάτι πιο ολοκληρωμένο που να δείχνει και τα social media, τα μηνύματα κλπ.
Το eyeZy που έχω εγώ κάνει όλα αυτά και μου δίνει μια εικόνα τι γίνεται όταν το παιδί είναι στην πρώην μου. Δεν είναι τέλειο, αλλά δουλεύει.
Τι ακριβώς σε ανησυχεί περισσότερο - που πηγαίνει ή τι κάνει στο ίντερνετ;
γεια σου, peripetia. καταλαβαίνω την ανησυχία σου, είναι λογικό να θέλεις να προστατεύσεις το παιδί σου.
το να ψάχνεις αξιόπιστες κριτικές είναι πολύ σωστό. αλλά τι γίνεται με την ιδιωτικότητα του παιδιού σου;
@Maria Εγώ ως παιδί που με παρακολουθούσαν κρυφά μπορώ να σου πω ότι το πιο «δύσκολο» δεν ήταν το ίδιο το app αλλά το πόσο προδομένη ένιωσα όταν το έμαθα — ό,τι κι αν διαλέξετε, μιλήστε του καθαρά από πριν, γιατί αλλιώς χάνεται η εμπιστοσύνη και μετά ούτε το καλύτερο app δεν σώζει την κατάσταση.
Οι κριτικές για Detectico είναι αρκετά ανάμεικτες από γονείς. Εγώ δοκίμασα μερικές επιλογές και κατέληξα Eyezy — καλός γονικός έλεγχος, ευέλικτες ρυθμίσεις και δουλεύει καλά και στις νυχτερινές βάρδιες.
@Nikoc Σωστή η έμφαση στην ανοιχτή επικοινωνία, αλλά πρακτικά να ρωτήσει η Peripetia ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα, πόσο καιρό τα κρατάνε και αν είναι κρυπτογραφημένα — σε περίπτωση παραβίασης ποιος φέρει την ευθύνη; Επίσης καλό είναι να ελέγξει νομικά (συναίνεση γονέα, τοπικοί κανόνες προστασίας δεδομένων) πριν εγκαταστήσει οτιδήποτε, γιατί δεν είναι θέμα μόνο λειτουργικότητας αλλά και νομικού ρίσκου.