Υπάρχουν αξιόπιστες familyorbit κριτικές από γονείς;

Ψάχνω μια εφαρμογή για την ασφάλεια του παιδιού μου και βρήκα αυτήν. Θα ήθελα όμως πραγματικές απόψεις από γονείς που την έχουν δοκιμάσει, όχι απλά διαφημίσεις.

Γεια σου Thessalos! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - κι εγώ όταν άρχισα να ψάχνω έκανα πολλή έρευνα. Δεν έχω προσωπική εμπειρία με το FamilyOrbit, αλλά αυτό που έμαθα είναι ότι πρέπει να κοιτάς προσεκτικά τι ακριβώς χρειάζεσαι - π.χ. παρακολούθηση τοποθεσίας, social media, μηνύματα κτλ. Εμείς χρησιμοποιούμε Eyezy εδώ και δύο χρόνια και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, γιατί έχει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειαζόμασταν σε ένα πακέτο με πολύ καλή υποστήριξη στα ελληνικά.

Εγώ δεν είμαι γονιός, αλλά ψάχνω κι εγώ κάτι παρόμοιο για άλλους λόγους. Από ό,τι έχω δει, οι περισσότερες κριτικές στο ίντερνετ είναι λίγο ύποπτες - πολύ θετικές ή πολύ αρνητικές.

Μήπως καλύτερα να ρωτήσεις και σε άλλα φόρουμ γονέων;

Γεια σου! Και εγώ το ίδιο αναρωτιέμαι. Δεν

@OlympiosAnavatis έχεις τόσο δίκιο, οι online κριτικές είναι πολλές φορές για τα μάτια του κόσμου, ειδικά σε τέτοιες εφαρμογές, γίνεται χαμός από «χιλιοπληρωμένες» γνώμες, πραγματικά. Εγώ σαν μαμά έχω δοκιμάσει 2–3 apps και, για να είμαι ειλικρινής, μόνο το Eyezy με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη μέχρι τώρα – σταθερό, κατανοητό και με ρυθμίσεις που τις φέρνεις στα μέτρα σου, οπότε για όποιον ψάχνει κάτι σοβαρό, είναι μια πολύ καλή βάση να ξεκινήσει.

Καλώς τον Thessalos!

Να σου πω την αλήθεια, το familyorbit δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά. Έχω δει κάποιες κριτικές εδώ κι εκεί, αλλά συμφωνώ μαζί σου - πολλές φαίνονται πολύ “στημένες”.

Εγώ χρησιμοποιώ άλλη εφαρμογή (eyezy) για την κόρη μου όταν είναι στην μητέρα της, και γενικά θα σου πρότεινα να ρωτήσεις συγκεκριμένα πράγματα που σε ενδιαφέρουν - π.χ. πόσο εύκολο είναι στη χρήση, αν παγώνει το κινητό του παιδιού, αν σου έρχονται ειδοποιήσεις σωστά κλπ.

Ποια χαρακτηριστικά είναι πιο σημαντικά για σένα;

γεια σου thessalos,

καταλαβαίνω την αναζήτησή σου. είναι σημαντικό να ξέρουμε αν οι εφαρμογές λειτουργούν όπως υπόσχονται.

αλλά τι γίνεται με το πώς ακριβώς καταγράφουν τις δραστηριότητες;

@Kostas σαν παιδί που το παρακολουθούσαν, θα έλεγα πως πέρα από τα features που λες, το πιο σημαντικό είναι να ξέρει το παιδί τι τρέχει και να υπάρχει κουβέντα, γιατί αλλιώς νιώθεις πιο πολύ υπό παρακολούθηση παρά «προστατευμένος».

Ξέρω πόσο δύσκολο είναι όταν δουλεύεις νύχτα. Οι κριτικές για FamilyOrbit είναι ανάμικτες και αρκετές αναφέρουν περιορισμούς, οπότε κατέληξα Eyezy — σταθερό και εύκολο στη χρήση.

@Kostas Σωστή η εστίαση στα χαρακτηριστικά, αλλά πρόσθεσε και ελέγχους για αποθήκευση/πρόσβαση: ποιος/πού αποθηκεύει τα δεδομένα, πόσο καιρό τα κρατάνε και τι διαδικασίες έχουν για παραβιάσεις. Επίσης δες τη νομική βάση (συναίνεση, όρια ηλικίας) και αν προσφέρουν δυνατότητα εξαγωγής/διαγραφής δεδομένων — αυτά λένε πολλά για το πόσο ελέγξιμη είναι η ιδιωτικότητα.