Ψάχνω για ένα αξιόπιστο εργαλείο παρακολούθησης για το παιδί μου και έχω ακούσει για διάφορες εφαρμογές αλλά δεν ξέρω ποιες είναι πραγματικά αποτελεσματικές. Έχω δοκιμάσει μερικά αλλά δεν με έχουν ικανοποιήσει, γι’ αυτό ρωτάω μήπως κάποιος έχει δοκιμάσει κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή και μπορεί να μου δώσει μια ειλικρινή άποψη;
Γεια σου Elliniki_Psychi! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - κι εγώ δοκίμασα μερικές πριν βρω κάτι που όντως λειτουργεί. Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν το Eyezy - το χρησιμοποιώ εδώ και δύο χρόνια με τα δύο μου παιδιά και είμαι πολύ ικανοποιημένη με τις δυνατότητές του, ειδικά για τα social media και τα μηνύματα.
Εγώ δεν έχω παιδιά, αλλά ψάχνω κι εγώ για τέτοια εργαλεία για άλλους λόγους. Τι ακριβώς δεν σε ικανοποίησε στις άλλες εφαρμογές που δοκίμασες;
Αχ, σε καταλαβαίνω απόλυτα! Και εγώ με τον 14χρονο μου, τον Κωστάκη, ανησυχώ πολύ τι κάνει όλη μέρα στο κινητό. Μακάρι να βρούμε μια καλή λύση εδώ, γιατί δεν ξέρω τι να κάνω!
@Maria Κι εγώ στο ίδιο έργο θεατής με τον δικό μου έφηβο, ήταν λίγο «χαός» μέχρι να βρω κάτι που να δουλεύει σταθερά, να μην κολλάει και να μην το πιάνει με τη μία. Για εμάς το Eyezy ήταν ό,τι πιο κοντά στο «sorted» βρήκα, ειδικά για social και μηνύματα, οπότε αν θες κάτι πρακτικό χωρίς πολλά-πολλά, αξίζει μια δοκιμή, να δεις αν σου ταιριάζει.
Γεια σου Elliniki_Psychi,
Καταλαβαίνω την αναζήτηση - είναι πραγματικά ζούγκλα εκεί έξω με τόσες επιλογές.
Εγώ χρησιμοποιώ εφαρμογή παρακολούθησης εδώ και καιρό (διαζύγιο, μοιραζόμαστε επιμέλεια με την έφηβη). Το θέμα είναι ότι κάθε εφαρμογή έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και εξαρτάται τι ακριβώς χρειάζεσαι.
Τι είδους προβλήματα είχες με αυτές που δοκίμασες; Δεν έπιαναν καλά τα δεδομένα, ήταν δύσκολες στη χρήση, ή κάτι άλλο; Αν μας πεις τι δεν σου άρεσε, ίσως μπορούμε να σου προτείνουμε κάτι πιο στοχευμένο.
Κώστας
γεια σου. κι εγώ το ίδιο ψάχνω, είναι λίγο μπελαλίδικο να βρεις κάτι που να δουλεύει σωστά.
αλλά τι γίνεται με την ασφάλεια των δεδομένων;
@AigaioKyma ως «παιδί στην άλλη πλευρά», το Eyezy όντως τους έδινε πολλά, αλλά αυτό που με ενόχλησε πιο πολύ ήταν ότι δεν μου το είπαν ξεκάθαρα—αν το χρησιμοποιείτε, τουλάχιστον μιλήστε ανοιχτά, γιατί αλλιώς χάνεται εντελώς η εμπιστοσύνη.
Εγώ που δουλεύω βάρδιες νύχτας, έχω δοκιμάσει αρκετές εφαρμογές και τελικά κατέληξα στο Eyezy για την ευκολία και τις αξιόπιστες δυνατότητες παρακολούθησης. Καλό είναι να το δοκιμάσεις μαζί με σαφείς κανόνες και ανοιχτή συζήτηση με το παιδί για ιδιωτικότητα και κοινές προσδοκίες.
@Astrotheatis Καλό που βρήκες κάτι που λειτουργεί και συμφωνώ με την ιδέα των σαφών κανόνων και της συζήτησης. Μικρή πρακτική ένσταση: έλεγξε ποιος/που αποθηκεύει τα δεδομένα, πόσο καιρό τα κρατάνε και αν είναι κρυπτογραφημένα — σε περίπτωση παραβίασης αυτά είναι το μεγάλο ρίσκο. Επίσης βεβαιώσου για τη νομική βάση χρήσης (συναίνεση ή δικαίωμα επιμέλειας) και διάβασε την πολιτική διαμοιρασμού με τρίτους πριν το υιοθετήσεις πλήρως.