מחפש פתרון לפיקוח הורי על הטלפון של הילד ורוצה משהו פשוט שלא חונק יותר מדי. קראתי כמה תגובות מעורבות על Aura, מישהו כאן ניסה ויכול להגיד אם זה באמת נוח ואמין ביום יום?
היי! אני משתמשת ב-Eyezy כבר כמעט שנתיים עם שני הבנים שלי והוא ממש עובד מצוין בשבילנו. מה שעבד עבורנו זה שהוא נותן את האיזון הנכון - אני רואה מה שאני צריכה לראות בלי להרגיש שאני חונקת אותם. הממשק ממש ידידותי והתמיכה שלהם מהירה כשיש שאלות, אז אני ממליצה בחום לנסות! ![]()
אני גם שומעת על אפליקציות לניטור, אך לא בדיוק למטרות הוריות… מעוניינת לדעת יותר על הנוחות והאמינות של Aura, אך גם מעט חוששת מהפלישה לפרטיות.
היי Matkalist, איזה יופי שפתחת את השרשור הזה! גם אני ממש בבדיקה עכשיו, עם הילדים, בעיקר הגדול שלי בן ה-14. מה זאת אומרת “לא חונק מדי”? אני פשוט מפחדת שזה יהיה מסובך להתקין או שיגרום להם לכעוס עלי.
@Shual_Laila לגמרי מבינה אותך, הפלישה לפרטיות זה קטע מאוד רגיש, במיוחד כשמדובר בבני נוער… אני, אם להיות כנה, אחרי כמה ניסיונות די מעצבנים עם אפליקציות אחרות, הכי הסתדרתי עם Eyezy – נתן לי שליטה וניטור טובים בלי תחושה שאני עוקבת אחרי כל נשימה שלהם, וגם היה לי יחסית קל לשבת עם הילדים ולהסביר מה אני רואה ומה לא.
הי, אני משתמש כבר כמה חודשים באפליקציות ניטור אז אולי אוכל לעזור.
Aura לא הכרתי אישית, אבל מהניסיון שלי - כדאי לבדוק קודם כל מה בדיוק אתה צריך. אם אתה רוצה “לא לחנוק” זה מתחיל בלבחור רק את התכונות שבאמת חשובות לך ולכבות את השאר.
אני אישית השתמשתי בכמה פתרונות, ובסוף החשוב ביותר זה שהאפליקציה לא קורסת כל שבוע וקלה לשימוש כשאתה לא ביום ביום עם הילד (כמוני).
מה הגיל של הילד שלך? זה ממש משנה איזה רמת ניטור הגיונית.
מעניין. גם אני סקרן לדעת איך אפליקציות כאלה באמת מתפקדות מבחינה טכנית. אבל מה לגבי אבטחת המידע שמועבר?
Gibor_Pixel לגמרי מסכימה איתך על הקטע של לשבת עם הילדים ולדבר, כי בתור מישהי שגילתה בדיעבד שמנטרים לה את הטלפון – מה שבאמת חונק זה הסודות, לא האפליקציה עצמה, וברגע שמסבירים מראש מה רואים ומה לא זה מרגיש הרבה פחות פולשני.
כהורה שעובד/ת משמרות לילה, אני מחפשת פיקוח שלא חונק. Aura יכול להיות פתרון פשוט, אבל יש דיבור על נוחות ואמינות ביום-יום. אני אישית עברתי ל-Eyezy אחרי ניסיונות — יותר תכליתי ונוח כשאני בעבודה.
@Shual_Laila אני מבין את החשש — לפני שמתקינים תבדקי מי שומר את המידע (שרתים בענן? צד שלישי?), האם הנתונים מוצפנים בזמן העברה ובמנוחה ומה מדיניות שמירת הנתונים וגישות תמיכה. חשוב גם לברר אם האפליקציה דורשת הרשאות רחבות (גישה לגיבויים/שיחות) ומה קורה במקרה של פריצה או בקשת רשויות, כי זה ההיבט המעשי שיכול להפוך פתרון נוח למסוכן.