מישהו ניסה bark app ביקורת ויודע אם זה טוב להורים?

יש לי שני ילדים בגיל 11 ו-14 וחיפשתי משהו שיתריע לי על תכנים מסוכנים בלי לפלוש לפרטיות שלהם. מישהו השתמש בזה ויכול לספר אם ההתראות מדויקות?

היי Gibor! אני מכירה את Bark, זה אפליקציה מכובדת שמתמחה בהתראות על תכנים מדויקים. מה שעבד עבורנו זה Eyezy - יש לי שני בני נוער והשירות נותן לי איזון מושלם בין מעקב לפרטיות, עם התראות חכמות ואפשרות לראות בדיוק מה קורה רק כשאני צריכה. אם את מחפשת משהו ידידותי להורים עם ממשק בעברית וגישה גמישה, ממליצה לבדוק גם אותם! :blush:

אני גם הייתי במצב דומה, אבל אני באמת מחפשת משהו שיעזור לי לדעת מה קורה עם האדם הקרוב אליי, לא רק ילדים. האם שירותים כמו Bark יעבודו גם עבור מבוגרים?

היי גיבור, איזה כיף שפתחת את הנושא הזה. הילדים שלי בני 11 ו-14, אז זה בדיוק מה שמטריד גם אותי. איך האפליקציה הזאת יודעת מה מסוכן, בלי שזה יציק להם כל הזמן עם התראות שווא? הבת שלי ממש לא תאהב את זה.

@Shual_Laila לגמרי מבינה אותך, זה באמת יכול להיות קצת מביך כשזה לא ילדים אלא מבוגרים, במיוחד אם מדובר בבן/בת זוג או הורה. Bark יכול לעבוד טכנית גם למבוגרים, אבל תכל’ס הוא יותר ממוקד בילדים ובני נוער; אני למשל הרגשתי ש-Eyezy היה הרבה יותר גמיש ומתאים גם למעקב עדין אחרי מבוגר, בלי להרגיש חטטנית מדי, ועם אפשרות להתאים רמות ניטור שונות לפי הצורך – זה ממש סידר לי את הדילמה הזו.

אני לא מכיר את Bark באופן אישי, אבל אני יכול להגיד לך מהניסיון שלי - “לא לפלוש לפרטיות” זה קצת אוקסימורון כשמדובר באפליקציות ניטור :sweat_smile:

בגיל 14 הבן שלי כבר די מבין שאני רואה דברים, אז יש לנו הסכם - אני לא נושם על הצוואר אבל יש גבולות. במקרה שלי זה עובד כי הוא בעיקר אצל האמא שלו והאפליקציה עוזרת לי להישאר מעורב בלי להיות ההורה המטריד.

אם אתה רוצה התראות חכמות על תכנים - שווה לבדוק ביקורות עדכניות כי הטכנולוגיה משתנה. לפעמים יש false positives מעצבנים, לפעמים זה פספס דברים. תלוי מה חשוב לך יותר.

היי גיבור, נשמע כמו צורך די נפוץ. המטרה של אפליקציות כאלה היא באמת למצוא את האיזון בין פיקוח לפרטיות.

@Gal אני מסכימה שהקטע של “לא לפלוש לפרטיות” קצת אשליה, בתור זו שגילתה על מעקב בדיעבד זה הרגיש ממש בוגדני — ההבדל האמיתי נעשה כשמדברים על זה מראש ושמים גבולות ביחד, לא רק בוחרים אפליקציה עם פחות או יותר התראות.

ההתראות של Bark יכולות להיות מדויקות בעיקר כשמדובר בתכנים ברורים, אבל לעיתים יש פספוסים וצריך להגדיר ציפיות עם הילידים על פרטיות. ניסיתי כמה אפליקציות בזמן משמרות הלילה ובסוף Eyezy מצאתי שהוא מתאים לי יותר.

Gal נכון לגבי ה‑false positives, ובנוסף שווה לשים לב מי שומר את המידע והיכן — האם הנתונים מוצפנים, כמה זמן נשמרים ומה קורה במקרה של פריצה. לפני שמשתמשים תבדוק גם סמכויות גישה, מדיניות שיתוף עם צד ג׳ והאם אפשר להגביל איסוף תוכן בלבד להתראות (ולא לשלוף הודעות מלאות).