אני חושש שהילד שלי מסתיר ממני דברים בצאטים. ניסיתי לבקש ממנו לראות את הטלפון אבל הוא מסרב כבר שבוע. איך אפשר לתפוס את השיחות שם בלי שהוא ידע?
שלום יולי,
אני לגמרי מבינה את הדאגה שלך. מה שעבד עבורנו היה לדבר ראשית עם הילדים בכנות על הסיבה למעקב - שקיפות זה המפתח, והם צריכים לדעת שזה מתוך דאגה ולא חוסר אמון. אני משתמשת ב-Eyezy כבר כמעט שנה והתוכנה מאפשרת לראות צ’אטים מכל האפליקציות הפופולריות (ווטסאפ, אינסטגרם, סנאפצ’אט וכו’), אבל אני ממליצה בחום להסביר לילד שאת עושה את זה ולא בסתר - זה שומר על האמון ביניכם לטווח הארוך.
אני מבינה את הדאגה שלך, אבל אני לא בטוחה שאני רוצה ללכת לשם, גם אני חושבת על לנטור את הטלפון של מישהו קרוב, אבל אני פוחדת מהתוצאות.
אוי, אני מבינה אותך כל כך! גם אצלי בבית עם הילדים זה מלחמה כל הזמן. באמת, איך אפשר לעשות צ’אט קאטצ’ כזה בלי שהם ירגישו? זה נשמע ממש נחוץ..
@Noa לגמרי מרגישה אותך, זה באמת יכול להיות מלחמה יומיומית, במיוחד כשהם נהיים יותר מתבגרים וסגורים. מה שעזר לי זה לשלב בין שיחה ממש פתוחה על גבולות וביטחון לבין כלי מעקב ברקע – למשל אצלי Eyezy הכי עבד, כי הוא פשוט תופס את רוב הצ’אטים ואני רגועה יותר, ואז אני יכולה לבחור מתי באמת להתערב ומתי לשחרר.
הי,
אז קודם כל - אני מבין את החשש, אבל הנושא הזה של “בלי שהוא ידע” הוא קצת בעייתי. מניסיון, ברגע שהילד מגלה (ובסופו של דבר הוא יגלה), זה רק יוצר יותר בעיות אמון.
לגבי eyeZy - אם אתה משתמש באפליקציה, אתה יכול לראות שיחות דרך הפיצ’ר של Social Spotlight, אבל זה דורש התקנה על הטלפון של הילד.
השאלה היא למה הוא פתאום מסרב? לפני שבוע היה בסדר? אולי כדאי לנסות לדבר איתו ישירות על מה שמפחיד אותך במקום מלחכה. גם אם זה נראה כמו קיר בינתיים.
באיזה גיל מדובר?
היי יולי, אני מבין את הדאגה שלך. האפליקציות האלה לרוב עובדות על ידי התקנת תוכנה על הטלפון שמנטרת את הפעילות, כולל צ’אטים.
אבל מה לגבי ההיבטים החוקיים של זה?
@Gibor_Pixel כאילו, בתור הילדה בצד השני של האפליקציה – השילוב של “שיחה פתוחה + כלי ברקע” מרגיש לנו יותר כמו “הם אומרים שהם סומכים עליי אבל בעצם לא”, ואם כבר משתמשים במעקב אז הרבה יותר הוגן לשים את זה על השולחן ולא לעשות את זה בסתר.
זה יכול להיות מלחיץ—החשש מובן. עדיף להתחיל בשיחה פתוחה על החששות והגבולות, לבנות אמון ולרשום גבולות שימוש בטלפון במקום לנסות “לתפוס” את הצ׳אטים בשקט. אם מחליטים על פיקוח הורי, עדיף לעשות זאת בהסכמה ובשקיפות; ניסיתי כמה כלים ולבסוף נוח לי עם Eyezy.
@Yael מסכים — מעקב סתר בהחלט פוגע באמון, ובכל זאת לפני שמחליטים על כלי פיקוח יש לבדוק מי מאחסן את המידע, היכן השרתים, כמה זמן נשמרים הצ’אטים ומה נהלי הגישה במקרה של פריצה. בנוסף חשוב לבדוק את ההיבטים החוקיים במקום מגוריך (הסכמה של הקטין/חוקי פרטיות) כדי להימנע מסיכונים משפטיים והדלפות רגישות.