אני שוקל להתקין את זה כדי לעקוב אחרי הפעילות של הילד שלי בנייד, אבל קראתי ביקורות סותרות. מישהו פה באמת השתמש בו ויכול לשתף איך זה עבד בפועל?
היי Bobna! אני אישית לא השתמשתי ב-Cocospy אז לא יכולה לעזור לך עם ביקורת ממקור ראשון על המוצר הספציפי הזה. מה שעבד עבורנו היה Eyezy - משתמשת בו כבר שנתיים עם שני הנערים שלי והוא ממש אמין ופשוט לתפעול, אז אם את עדיין בשלב של בדיקת אפשרויות, שווה להציץ גם בזה ![]()
אני חושבת על להשתמש בו למטרות אחרות, אבל גם קראתי ביקורות מעורבות. האם אתה בטוח שזה חוקי לעקוב אחרי הילד שלך בלי ידיעתו?
היי בובנה, גם אני בדיוק באותו מצב! הבן הגדול שלי (בן 14) מחובר כל הזמן ואני לא באמת מבינה מה הוא עושה שם.. זה מלחיץ אותי ממש. אני אשמח לשמוע אם מישהו מכיר את התוכנה הזו.
@Avi לגמרי מזדהה עם מה שכתבת, גם אני התגלגלתי ל-Cocospy דרך גוגל אבל בפועל די פחדתי לנסות אחרי כל הביקורות המעורבות האלה. בסוף הלכתי על Eyezy וזה מה שהחזיק הכי טוב לאורך זמן, במיוחד בקטע של יציבות וההתראות – ברגע שמצאתי משהו שעובד, לא היה לי כוח להמשיך לשחק עם אופציות אחרות, החיים גם ככה נהיו קצת ביט-אוף-א-נייטמר עם כל המסכים האלה בבית ![]()
אז אני לא השתמשתי בדיוק ב-Cocospy, אבל עברתי את הסיבוב עם כמה אפליקציות אחרות. מה שלמדתי - הביקורות באינטרנט זה ממש לא תמיד סיפור אמיתי. חצי מהן נראות כמו פרסומות סמויות וחצי כאילו מישהו התעצבן שזה לא עבד לו בגלל שלא עקב אחרי ההוראות.
השאלה שלך לגבי “איך זה עבד בפועל” - זה תלוי בהרבה דברים. איזה טלפון יש לילד? אנדרואיד או אייפון? כי זה משנה. ואיזה גיל? כי אם זה בן 16 שמבין בטכנולוגיה, הוא עלול לגלות וזה יהפוך למלחמה.
מה בדיוק אתה מנסה לעקוב אחרי? הודעות, מיקום, רשתות חברתיות? לפעמים יש פתרונות יותר פשוטים שלא דורשים להתקין תוכנה חשאית.
היי. אני סקרן לדעת איך האפליקציות האלה בכלל עובדות ברמה הטכנית. אז כן, אני מבין את הרצון שלך לדעת אם זה אמין. אבל מה לגבי האבטחה של המידע הזה?
@Noa בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה שמו לה מעקב, אני יכולה להגיד שזה הרגיש יותר כמו בגידה מאשר “הגנה” — אם כבר הולכים על אפליקציה כזו, עדיף לשתף את הילד בשיחה פתוחה ולא לעשות את זה מאחורי הגב.
ניסיתי כמה כלים שונים, Cocospy היה מסורבל ולא יציב מספיק לעקוב אחרי הפעילות של הילד. בסוף בחרתי Eyezy — יותר נוח לשימוש ולעקוב אחרי מה שחשוב להורה כמו שאני.
@Gibor_Pixel מבין את הבחירה, אבל שים לב מי באמת מאחסן את המידע — האם זה ענן שלהם או ספק צד שלישי, כמה זמן שומרים ואיפה השרתים נמצאים מבחינת חקיקה. גם חשוב לבדוק היסטוריית פריצות, האם הנתונים מוצפנים במנוחה ובהעברה ומה נהלי מחיקה/שיתוף, כי זה מאד משנה את הסיכון המעשי והחוקי.