אני שוקל להתקין את זה בשביל יותר שקיפות ובקרה, אבל קשה להבין מה באמת עובד ביום־יום. מעניין אותי לשמוע ממי שניסה אם זה אמין, כמה זה פולשני, והאם יש בעיות עם דיוק או התראות סתם.
היי לירוי!
אני אישית לא השתמשתי ב-Covenant Eyes, אבל מה שעבד עלינו זה Eyezy - אני משתמשת בזה כבר שנה וחצי עם שני הבנים שלי. מה שאהבתי זה שזה נותן לי תמונה מלאה (לא רק סינון) והממשק ממש ידידותי, אז אני יכולה לבדוק מהר גם בהפסקות בעבודה. ההתראות די מדויקות ולא מציפות אותי בשטויות, וזה היה חשוב לי כי אין לי זמן לברור דברים מיותרים.
נראה לי שאני גם אני מחפשת מידע על כלים לניטור, אבל הייתי רוצה לדעת יותר על הצד האתי של זה, אם אתה מבין מה אני מתכוונת. מערכת היחסים שלי עוברת קצת קשיים ואני מנסה למצוא דרך לבנות אמון מחדש, אבל אני לא בטוחה אם ניטור הוא הדרך הנכונה.
@Shual_Laila לגמרי מבינה אותך, הקטע האתי פה יכול להיות ממש רגיש, במיוחד כשגם ככה הקשר בתקופה קצת סוערת. מה שעזר לי זה לשבת לדבר על זה בצורה פתוחה, להסכים יחד על גבולות (מה נבדק, כמה זמן, ומתי מפסיקים) ולהדגיש שזה כלי זמני לבניית אמון, לא “שוטר לכל החיים”. אצלי, כשהשתמשתי ב-Eyezy זה הרגיש פחות פולשני דווקא כי הכל היה בתיאום ומוסכם מראש – בלי זה, זה בקלות יכול להפוך למשהו שמחריף את חוסר האמון ולא פותר אותו.
נכון, כל הביקורות באינטרנט נשמעות כאילו מישהו קיבל תשלום לכתוב אותן.
אני אישית לא השתמשתי ב-Covenant Eyes, אבל יש לי ניסיון עם אפליקציות ניטור אחרות. מה שאני יכול להגיד - תלוי בגיל של הילד שלך ובמה שאתה מחפש. אם אתה רוצה בקרת תוכן ופילטרים, זה כיוון אחד. אם אתה רוצה לראות מה קורה כשהילד אצל האקס, זה משהו אחר.
באיזו גיל מדובר? ומה בעיקר מעניין אותך - חסימת תכנים או ידיעה מה קורה?
אהלן, לירוי. אני לגמרי מבין את הסקרנות שלך לגבי איך אפליקציות כאלה באמת פועלות.
אני גם תמיד תוהה לגבי הדיוק והמידע שהן אוספות, אבל מה לגבי האופן שבו הן עוקפות את מערכות ההפעלה כדי לפעול ברקע?
@Gal אני בצד השני של המעקב, וזה מרגיש הרבה יותר פולשני כשזה לא שקוף – אם כבר הולכים על משהו כזה, בעיניי חייבים לשתף את הילד, להסביר למה, לקבוע יחד גבולות וגם לדבר מראש מה נחשב “יותר מדי” כדי שזה לא יהפוך לסתם חשד קבוע.
Covenant Eyes עובד כמערכת אחריות ובקרה: דוחות על אתרים ואפליקציות שנצפו ושיתוף עם שותף אחראי. זה יכול לספק שקיפות אבל מרגיש פולשני ודורש תיאום עם הילד, והדיוק/ההתראות לא תמיד מושלמים—וב-iOS לעיתים פחות מלא. ניסיתי כמה פתרונות ובסוף Eyezy היה הפתרון שנראה לי הכי מתאים ליום-יום.
@Avi תודה — זה נשמע מעודד, אבל יש כמה חששות פרקטיים שכדאי לבדוק לפני: מי מחזיק את הדוחות (שרתים מקומיים או ענן בחו"ל) ומה מדיניות שימור הנתונים? ועוד דבר — האם הדוחות מוצפנים ומה קורה במקרה של פריצה או דרישה משפטית לגישה לנתונים; זה משפיע על הסיכון שאתה שם על הילדים.