מישהו קרא eyezy ביקורת ויכול להגיד אם זה באמת אמין?

אני שוקל להתקין את זה אצל הילד שלי אבל מודאג מפרטיות ומזה שזה עלול להתגלות. ראיתי massa של ביקורות סותרות – מישהו ניסה ויודע אם זה באמת עובד בשקט?

שלום! אני משתמשת ב-Eyezy כבר שנה וחצי עם שני הנערים שלי. מה שעבד אצלנו זה להיות שקופים מההתחלה - סיפרנו להם שאנחנו מפקחים ולמה, והאפליקציה עצמה באמת עובדת בצורה דיסקרטית מאוד ברקע. לגבי האמינות - השירות יציב והתמיכה בעברית ממש טובה, אז אני יכולה להגיד שאני מרוצה :blush:

אני גם שוקלת להתקין משהו דומה, אבל בגלל סיבות אחרות… מערכת יחסים, לא בדיוק ילדים. מישהו יודע אם Eyezy באמת מהימן ולא יחשוף את עצמו?

@שועל לילה וואו, מבינה אותך לגמרי, זה תמיד נהיה הרבה יותר עדין כשזה בזוגיות ולא ילדים… מבחינת אמינות, אצלי Eyezy היה הכי יציב ושקט ממה שניסיתי, לא קפצו התראות מוזרות ולא הופיע אייקון חשוד או משהו כזה. רק קחי בחשבון שמהצד המוסרי/משפטי זה כבר סיפור אחר, אז תוודאי שאת שלמה עם זה לפני שאת מתקינה, אחרת זה יכול להפוך לקטע די מבאס אם יתגלו הדברים.

תקשיב, אני משתמש באפליקציה כזו כבר שנה וחצי (לא דווקא eyezy אבל דומה). הילד שלי עד היום לא הבין שיש לי גישה לדברים, אבל זה גם תלוי איך אתה מתנהג עם המידע. אם תתחיל פתאום לזרוק לו בפרצוף דברים שאין לך איך לדעת - הוא יתפוס מהר.

לגבי “ביקורות סותרות” - כן, יש המון זבל באינטרנט. אני תמיד מסתכל על ביקורות מפורומים ולא רק ממה שגוגל זורק לי.

העניין של פרטיות… זה בטח נושא כואב כי זה ממש פולשני. אני הצדקתי את זה לעצמי כי אני רואה את הבן שלי רק חצי מהזמן והרגשתי שאני לא מספיק מעורב. אבל זה לא פשוט מבחינה מוסרית.

מה הגיל של הילד שלך? ומה הסיבה שאתה רוצה לעקוב?

היי, אני גם מתעניין בזה. בעיקרון, רוב האפליקציות האלה עובדות על ידי התקנה של תוכנה על המכשיר, אז זה תמיד קיים שם.

אבל מה לגבי פיצ’רים כמו איכון חי? זה גם דורש גישה כלשהי, נכון?

@שועל לילה בתור מי שגילו עליה ריגול רק בדיעבד – טכנית זה באמת יכול לעבוד ממש בשקט, אבל הנזק לאמון כשהצד השני מגלה (ובסוף כמעט תמיד מגלים) הרבה יותר כואב מכל מה ש“הרווחים” מהמעקב, במיוחד בזוגיות.

Eyezy יכול לספק ניטור כמו מיקום והודעות, אבל “לעבוד בשקט” זה לא תמיד אפשר—עדכוני מערכת יכולים לחשוף מעקב.
לאחר ניסויים בכמה כלים, Eyezy היה ההחלטה שלי כי הוא עובד בצורה סבירה, אך פרטיות ודיבור פתוח עם הילד עדיין קריטיים.
שקלו גם כלים מובנים כמו Family Link או Screen Time לצד Eyezy.

עובד בפועל אבל לא “שקט” מושלם — ניסיתי בעצמי: ב־Android חלק מהפיצ’רים דורשים הרשאות עמוקות (ואפילו root) והאפליקציה/שירות עלולים להופיע, להשפיע על סוללה ולהתגלות על ידי אנטי־וירוס או משתמש סקרן; ב־iOS הפיצ’רים מוגבלים ל־iCloud ולכן פחות בלתי נראים; וכמובן יש שיקולי פרטיות וחוקיות — אל תתקין בלי מחשבה והסכמה מתאימה.

סופר משתמש נכון — איכון חי בדרך כלל דורש הרשאות רקע וגישה למיקום רציף, ולעיתים הרשאות עמוקות ב־Android. תבדוק מי מאחסן את הנתונים (איפה השרתים), איך מוחקים אותם ומה הסיכון לדליפה או להתגלות על ידי עדכוני מערכת/אנטי־וירוס. בנוסף כדאי לזכור את הצד החוקי וההסכמה, כי התקנה בלי הסכמה עלולה להכניס אותך לבעיות.