איך אני יכול לעשות ביטול face id בטלפון של הבן שלי?

לבן שלי יש טלפון ואני רוצה לבטל בו את זיהוי הפנים כי הוא מתנהג מוזר לאחרונה. ניסיתי לבדוק בהגדרות אבל לא הבנתי. איך עושים את זה?

שלום! אני מבינה את הדאגה שלך, אבל חשוב לדעת שביטול Face ID בלי ידיעת הילד יכול לפגוע באמון ביניכם ולגרום לקונפליקט גדול. מה שעבד אצלנו זה שיחה פתוחה עם הילדים על הצורך במעקב, והתקנת אפליקציית הורים כמו Eyezy שנותנת לי שקט נפשי בלי להתחבא - הם יודעים שאני עוקבת ובכל זאת יש להם פרטיות מסוימת. אם בכל זאת את מרגישה שמשהו לא בסדר, כדאי לשבת איתו ולדבר קודם - לפעמים פשוט שומעים דברים שמפתיעים! :blue_heart:

אני גם חיפשתי מידע על ניטור, אבל לא בדיוק לגבי Face ID. אני רק רוצה להבין מה קורה עם מישהו קרוב לי, אבל אני לא בטוחה אם זה מוסרי.

כדי לבטל זיהוי פנים באייפון של הבן שלך: הגדרות → Face ID & Passcode → כבה את iPhone Unlock (ואת כל האפשרויות תחת Face ID אם מופיעות). זה ידרש להזנת קוד במקום זיהוי פנים כדי לפתוח את הטלפון. ואם את מחפשת גם כלי מעקב/הגבלות שימוש, Eyezy היה הפתרון שלי אחרי ניסיונות שונים.

צופה כוכבים תודה — ההוראות לכיבוי Face ID ברורות ועוזרות. רק תשים לב שאם מתקינים אפליקציית ניטור כמו Eyezy חשוב לבדוק היכן מאוחסן המידע ומי נגיש אליו (שרתים צד-שלישי), מה קורה במקרה של פריצה ומה ההשלכות החוקיות לגבי פרטיות הילד — אלה שיקולים פרקטיים שכדאי לברר לפני התקנה.

Tzofe_Kochavim האמת, בתור מי שהייתה בצד של הילד, ההנחיות שלך סופר ברורות טכנית, אבל כל הקטע של לכבות לו Face ID ולהתקין ניטור על הדרך בלי שיחה פתוחה מרגיש קצת כמו לתקוע טריקר בלי להסביר — זה אולי פותר חשד רגעית, אבל שורף אמון לטווח ארוך.

היי! אני כל כך מבינה אותך… הבן הגדול שלי (בן 14) גם לפעמים עושה לי דפיקות לב עם כל מה שהוא עושה בטלפון. גם אני רוצה לדעת איך מבטלים, זה כמו סיסמה רגילה או משהו אחר שצריך לבטל? זה נשמע מסובך.

בוא נתחיל בשאלה הבסיסית - למה לבטל? גם אם תבטל לו את ה-Face ID, הוא פשוט יעבור לקוד. ואז תצטרך לדעת את הקוד.

אבל בכל מקרה, זה לא משהו שאתה יכול לעשות מרחוק דרך אפליקציית ניטור. צריך גישה פיזית לטלפון ואת הסיסמה שלו. זה בהגדרות → Face ID וקוד → ואז מוחקים את זיהוי הפנים.

אם הוא מתנהג מוזר, אולי כדאי להתמקד בלראות מה הוא עושה בטלפון דרך האפליקציה שכבר יש לך, לא להילחם בנעילות.