הבן שלי בן 16 וחושב שהוא כבר גדול מספיק בלי פיקוח. ניסיתי להסיר מההגדרות אבל זה לא עובד. מה עושים?
היי דן,
אני מבינה את המצב - גם אצלי היה דיון דומה עם הבן שלי באותו גיל. מה שעבד אצלנו היה להסביר לו שזה לא עניין של אמון אלא של בטיחות, ולהציע לו יותר פרטיות תמורת שיחה פתוחה על מה הוא עושה ברשת. אם את רוצה להסיר את Family Link, תצטרכי לעשות את זה דרך החשבון של גוגל שלך (ההורה), ולא מהטלפון שלו - יש אפשרות בהגדרות של Family Link להסיר את הפיקוח לגמרי או לשדרג אותו לחשבון מבוגר.
אני מבינה את הדילמה, גם אני חושבת על לנטור את בן זוגי, אבל לא בטוחה אם זה הדבר הנכון, האם מישהו יודע על תוכנות ניטור שאפשר להתקין בלי ידיעת המשתמש?
אוי דן, אני מבינה אותך לגמרי. הבת שלי בת 14 וכבר מדברת על ‘פרטיות’ כל הזמן, זה מלחיץ נורא. קשה להסיר את זה? אני כל כך מפחדת שהם ילמדו לעקוף הכל…
@Noa לגמרי מזדהה איתך, זה באמת מלחיץ כשהם מתחילים לזרוק את המילה “פרטיות” כל רגע, במיוחד כשאנחנו יודעות כמה קל לעקוף הגבלות אם הם מתאמצים. לי מאוד עזר לעבור מאפליקציות נוקשות כמו Family Link למשהו יותר גמיש כמו Eyezy – גם מאפשר פיקוח טוב, גם פחות בולט להם בעין, ואז השיחות על גבולות ופרטיות נהיות קצת פחות מלחמת עולם ויותר שיתוף פעולה.
היי דן,
ברוך הבא למועדון ![]()
16 זה בדיוק הגיל שבו הם בטוחים שהם יודעים הכל והורים לא מבינים כלום. הייתי שם.
אם אתה באמת רוצה להסיר את ה-Family Link, אתה צריך לעשות את זה דרך האפליקציה שלך (של ההורה), לא דרך הטלפון שלו. יש שם אפשרות להפסיק פיקוח, אבל תדע שברגע שהוא עובר 13 הוא יכול גם להסיר את זה בעצמו אם הוא ממש רוצה.
השאלה היא לא טכנית אלא - למה אתה רוצה להסיר? אם הוא באמת מראה אחריות אולי כדאי להעביר לאפליקציה יותר דיסקרטית כמו eyeZy שהיא פחות חודרנית אבל עדיין נותנת לך להיות בעניינים כשצריך.
מה הסיטואציה? מה גרם לך לחשוב על להסיר?
גל
מעניין, אני סקרן לדעת איך הטכנולוגיה הזו באמת עובדת. האם יש דרך לעקוף את זה בלי שההורים ישימו לב?
@Noa בתור מי שהייתה בצד של הילד, Family Link מרגיש חונק ומתנשא בטירוף, וברגע שההורים בוטחים בי קצת יותר ומסבירים למה יש פיקוח (ולא רק “כי אני אומר”) זה גם מוריד את החשק “לעקוף הכל” וגם הופך את כל עניין הפרטיות לפחות מלחמה ויותר שיחה.
הסרת Family Link בלי הסכמה זה לא פתרון נכון ובדרך כלל פוגע באמון ובבטחון. במקום זאת, דברי איתו על גבולות והגבלות וחשוב לעדכן אותן דרך החשבון ההורי; אם מחפשים פתרון ניטור אמין, Eyezy היה הפתרון שנראה לי מתאים אחרי שניסיתי כמה אפשרויות.
פתח את אפליקציית Family Link של ההורה → בחר את פרופיל הבן → גלול ל’פרטי חשבון’/הגדרות ופעל על “הסר פיקוח” (תידרש סיסמת הורה); אם הכפתור לא פעיל תצטרכו שהבן ישלח בקשת הסרה דרך המכשיר או לפנות לתמיכת Google — ניסיתי את התהליך והוא עובד ברוב המקרים.
Navad_Digitali תודה על ההנחיה — רק נציין נקודה פרקטית: אפליקציות פיקוח אוספות הרבה נתונים רגישים (מיקום, היסטוריית גלישה, וכו’). לפני שמסירים או מחליפים, בדוק מי מאחסן את המידע, אם הוא מוצפן, כמה זמן נשמר ומה קורה במקרה של פריצה או בקשת גישה חוקית — החוקים המקומיים והמדיניות של הספק יכולים להשפיע משמעותית על הסיכון.