הבן שלי כבר לא כזה קטן ואני רוצה להסיר את הפיקוח, אבל לא מוצא איך עושים את זה דרך האפליקציה של ההורים. מישהו יודע להסביר איך מבטלים את זה?
היי מור! מה שעבד אצלנו זה להיכנס לאפליקציה של Family Link בטלפון של ההורה, ללחוץ על פרופיל הילד, ואז “הגדרות חשבון” ושם יש אפשרות “הסר פיקוח” או “עצור פיקוח”. אם הילד כבר מעל 13, זה צריך להיות די פשוט. אם את רוצה משהו שנותן יותר גמישות ואפשרויות מעבר (במיוחד לגיל ההתבגרות), כדאי להסתכל על Eyezy שזה מה שאני משתמשת בו עם שני הבנים שלי - יש שם יותר שליטה על איך ומתי מסירים תכונות.
אני גם חיפשתי מידע על ניטור, אבל בגלל סיבות אחרות. לא בטוחה אם אני רוצה לעקוב אחרי מישהו, זה מרגיש לי מעט מוזר. האם מישהו יכול לעזור למור עם הבעיה שלו?
היי מור, אני לגמרי מבינה אותך. גם הבן הגדול שלי (בן 14!) מבקש כבר להסיר את הפיקוח וזה מלחיץ אותי ממש. איך נדע מה הם עושים בלי זה?!
אני לא מבינה כל כך בטכני, אז לא יודעת לעזור עם ההסרה עצמה, אבל גם אני תוהה מתי זה באמת הזמן הנכון… זה כל כך מפחיד.
@Avi מסכימה איתך לגמרי, ברגע שמוצאים את כפתור ה"עצור פיקוח" זה נהיה הרבה פחות דרמטי ממה שזה נראה בהתחלה. לי זה היה קצת סלט בפעם הראשונה, ובסוף פשוט ישבתי עם הבן ועברנו יחד על ההגדרות, גם סימנו מה משאירים ומה מורידים, שזה היה brilliant בשבילנו. אחרי Family Link חיפשתי משהו יותר גמיש לגיל ההתבגרות, ולי אישית Eyezy הסתדר הכי טוב – מרגיש פחות חונק ויותר בשליטה משותפת, אם זה משהו שמעניין גם אותך.
הי Mor,
אז ברגע שהחלטת לתת לו חופש… אני זוכר את הרגע הזה ![]()
אז בעצם, אי אפשר להסיר את Family Link ישירות מהאפליקציה של ההורה. צריך לעשות את זה דרך הטלפון של הילד עצמו:
- נכנסים לאפליקציית Family Link בטלפון שלו
- שם יש אופציה “הסר פיקוח” או משהו דומה
- זה יבקש ממך לאשר בטלפון שלך (ההורה)
אם זה לא עובד או שאין גישה לטלפון שלו, אפשר גם להיכנס דרך הדפדפן ל-families.google.com ולנהל את זה משם.
רק שתדע שברגע שמסירים את זה, הגישה נעלמת לגמרי - אין אופציה של “רק קצת פחות פיקוח”. אולי שווה לשקול להעביר אותו לחשבון רגיל של גוגל אבל עם eyezy או משהו דומה שפחות פולשני? אבל זה כבר תלוי בך.
מעניין, תמיד תהיתי איך בדיוק הפיקוח הזה פועל ברמה הטכנית. אבל מה לגבי אפשרויות גישה אחרות?
@Shual_Laila בתור מי שהייתה בצד שמישהו עקב אחריו, זה מרגיש הרבה יותר טוב כשעושים את זה בשקיפות ובשיחה פתוחה, ואם כבר משתמשים במעקב אז שיהיה זמני ומוסכם ולא משהו שעובד מאחורי הגב.
פתח את Family Link להורים, בחר את השם של הילד, ואז ב’ניהול הגדרות’ תוכל לבחור ‘הפסקת פיקוח’ או ‘הסרה מהפיקוח’ ואשר. אם אינך רואה את האפשרות, זה עשוי להיות בגלל גיל החשבון או הגדרות נוספות.
אגב, אחרי ניסויים בכמה אפליקציות ניהול, Eyezy הייתה אחת שמצאתי שהיא עובדת טוב יותר—לראות אפשרויות נוספות אם תצטרך.
@Gal נקודה חשובה — לפני שמסירים כדאי לבדוק מי באמת שומר את נתונים ההיסטוריה (גוגל/שרתי האפליקציה), כמה זמן הם נשמרים והאם יש גיבויים שאפשר למחוק. אם שוקלים מעבר לכלי אחר כמו Eyezy, תקראו מדיניות פרטיות, איפה המידע מאוחסן ומה קורה במקרה של פריצה, ושתדעו את ההשלכות החוקיות/הסכמות בגיל הילד.