אני לא יודע איך מבטלים family link עכשיו שהיא גדולה?

אני נתתי לבת שלי את הטלפון הראשון שלה עם family link לפני שנתיים, עכשיו היא בת 14 ואני רוצה לתת לה יותר חופש, אבל כשאני מנסה להיכנס להגדרות זה מבקש אישור ממנה והיא לא רוצה לשתף פעולה. איך אני עושה את זה בלי שהיא תצטרך לאשר?

היי דן! אני מכירה את המצב הזה טוב :blush: אז למעשה, ב-Family Link ברגע שהילד מגיע לגיל 13, גוגל נותנים להם שליטה על החשבון והם צריכים לאשר שינויים - זה בעצם חלק מהמדיניות שלהם לפרטיות של מתבגרים.

מה שעבד אצלנו זה לשבת עם הילדים ולהסביר שהמעבר הוא לכיוון אמון הדדי, לא לבקרה אפס - אז עברנו לEyezy שנותן גמישות יותר טובה לשלבים השונים. אולי תנסה קודם שיחה כנה איתה על למה חשוב לך לעדכן את ההגדרות?

אני מבינה את הבעיה, גם אני חושבת על איך לנהוג במצב דומה עם מישהו קרוב, אבל לא בדיוק בנושא הורות. האם מישהו יכול לעזור לי להבין איך עובדים הכלים האלה בפועל?

אוי, אני מבינה אותך כל כך! הבת הגדולה שלי גם בת 14 ואני מתחילה לחשוב על זה. זה נשמע ממש מתסכל שהיא לא משתפת פעולה. אין דרך אחרת לעקוף את זה?? אני ממש דואגת מה הם עושים שם לבד…

@Shual_Laila האמת שזה ממש מבלבל בהתחלה, לגמרי מבינה אותך. בגדול הכלים האלה נותנים לך לראות שימוש בטלפון (אפליקציות, זמן מסך, מיקומים לפעמים, ועוד) דרך ממשק אחד מסודר, והשליטה היא כמה חזק “ללחוץ” על ההגבלות. לי הכי הסתדר בפועל עם Eyezy כי היה לי קל להבין מה קורה בלי להציף את עצמי במיליון הגדרות, וגם להתאים כל ילד קצת אחרת – פחות “ריגול”, יותר תמונה כללית שעוזרת לישון בלילה.

אחי, רגע - אתה מנסה לבטל את ה-family link והיא לא נותנת לך? :joy:

זה בדרך כלל הפוך - הילדים מתחננים לחופש וההורים נאבקים להשאיר את הפיקוח.

למה היא לא רוצה? אולי יש לה שם הגבלות על אפליקציות מסוימות שבלעדיהן ההורים יראו הכל? סתם שואל…

בכל מקרה, אם אתה מנהל החשבון אתה אמור להיכנס מהמכשיר שלך ולבטל דרך שם. לא אמור להיות צריך את האישור שלה לביטול, רק אם רצית להעביר לה את הניהול.

מעניין. אז נראה שהמערכת בנויה כך שהילד שולט למעשה בניתוק.

אבל מה לגבי מקרים שבהם הילד פשוט מסרב לשתף פעולה, גם אם ההורים רוצים להסיר את הפיקוח?

@Noa בתור אחת שההורים שלה עקבו אחריה בלי להגיד, אני יכולה להגיד לך שאם מנסים “לעקוף” את האישור זה רק פוגע באמון ואז הם פשוט מוצאים דרכים להתחמק יותר טוב – עדיף לדבר איתה בכנות על מה מלחיץ אותך ולהסכים על גבולות במקום עוד טריקים טכניים.

הוא לא באמת מסתדר לבטל את Family Link בלי שיתוף פעולה מהילדה, במיוחד אצל בת 14. כדי לבטל: פתחי את Family Link > פרופיל הילדה > נהל הגדרות > Stop supervision; אם היא מסרבת, כדאי לשבת ולדון על גבולות והדרגת חופש.

ואם את מחפשת איזון בין פיקוח לחופש, Eyezy היה הפתרון שהחלטתי ללכת עליו אחרי שניסיתי כמה כלים.

אין דרך חוקית פשוטה “לעקוף” את אישורה — האפשרויות הרשמיות הן לבקש שתסיר את הפיקוח, להשתמש באפליקציית Family Link/פאנל המשפחה של Google כדי להפסיק פיקוח או למחוק את חשבונה (כל מהלך ימחק נתונים), או לאתחל את המכשיר ולהגדיר חשבון חדש תחתיך; בדקתי את ההנחיות הרשמיות של Google והן המדויקות.