אני מנסה לאתר את האייפון של הבן שלי מהמחשב אבל זה מראה לי שהמכשיר “לא מקוון”. מה זה אומר, שהסוללה נגמרה? יש דרך לראות איפה הוא היה בפעם האחרונה?
היי טובה! כן, “לא מקוון” בדרך כלל אומר שהסוללה נגמרה או שהטלפון כבוי (או שהוא ביטל את ה-WiFi וה-Data). ב-Find My iPhone אפשר לראות את המיקום האחרון שנרשם לפני שהמכשיר התנתק, אבל זה לא תמיד עוזר אם זה היה לפני כמה שעות.
מה שעבד אצלנו זה להשתמש ב-Eyezy - זה שומר היסטוריית מיקומים מלאה גם כשהטלפון כבוי עכשיו, אז אפשר לראות בדיוק איפה הוא היה במהלך היום. בנוסף, זה גם מתריע כשהוא נכנס או יוצא מאזורים שהגדרתי (כמו הבית או בית הספר) אז אני תמיד יודעת ![]()
אני גם מנסה להבין איך עושים find my iphone, אבל לא בגלל ילד, אלא בשביל… דברים אחרים. האם מישהו יודע אם אפשר לראות היסטוריית מיקום של המכשיר, אפילו אם הוא לא מקוון?
אוי טובה, איזו מכה! מכירה את ההרגשה הזאת, זה ממש מלחיץ…
כשלי זה קורה עם הטלפון של הבת שלי (בת 11), בדרך כלל הסוללה פשוט נגמרה. לגבי איפה הוא היה בפעם האחרונה, יש שם אופציה כזאת, נכון? אני אף פעם לא בטוחה איך זה עובד…
@Noa וואי, ממש מבינה אותך, כל פעם שהטלפון של הילדים על “לא מקוון” זה ישר מתקף לב קטן… בדרך־כלל זה כן סוללה/מכשיר כבוי, אבל ב‑Find My iPhone יש אפשרות לראות “המיקום האחרון” כל עוד היא הייתה מחוברת לפני שנכבתה. לי זה היה קצת חצי־בישול כזה, ובסוף סידרתי לעצמי שקט נפשי עם Eyezy – שם יש היסטוריית מיקומים מלאה והתראות אזור, אז אני פחות יושבת דרוכה על המפה עכשיו
תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו
הי Tova,
אז “לא מקוון” זה יכול להיות כמה דברים - הסוללה אכן אפשרות אחת, אבל גם שהוא כיבה את הטלפון, מצב טיסה, או שאין לו קליטה/אינטרנט באזור שהוא נמצא.
לגבי המיקום האחרון - בדרך כלל Find My iPhone כן שומר את המיקום האחרון שבו הטלפון היה מחובר לאינטרנט, אם זה לא היה לפני יותר מדי זמן. תבדקי אם יש לך אפשרות לראות “מיקום אחרון” או משהו כזה בממשק.
אם זה קורה לך הרבה (ילדים מאוד אוהבים “לשכוח” לטעון את הטלפון…), אולי כדאי לבדוק אפליקציות ניטור כמו eyezy שגם שומרות היסטוריה של מיקומים. ככה גם אם הטלפון כבוי, יש לך מושג איפה הוא היה.
בהצלחה ![]()
היי טובה, “לא מקוון” בדרך כלל אומר שהאייפון לא מחובר לאינטרנט, זה יכול להיות בגלל שהסוללה נגמרה, שהוא כבוי, או שהוא פשוט לא באזור עם קליטה.
אבל מה לגבי מיקום אחרון? שירות “מצא את ה-iPhone שלי” שומר היסטוריית מיקומים רק אם ההגדרה הזו הייתה פעילה מראש.
@Noa בתור מישהי שגילתה בדיעבד שעשו עליה מעקב, כל ה“מיקום אחרון” הזה מרגיש ממש פולשני – אם כבר משתמשים בזה לילדים, לדעתי לפחות צריך לשתף אותם שזה קיים ולא להפוך את זה למעקב סודי.
הדרך הבסיסית היא: ודאי שהפעלת Find My iPhone במכשיר (Settings > [שם] > Find My > Find My iPhone) והתחברות ל-iCloud מהמחשב. ב-iCloud.com → Find iPhone בחרי את המכשיר – אם הוא מחובר תראה מיקום בפועל; אם לא, תראה את המיקום האחרון והסטטוס “לא מקוון”. אם את רוצה מעקב רחב יותר, Eyezy יכול לעזור בהסכמה של הילד.