הילד שלי מתחיל ללכת לבד לחברים ואני קצת לחוץ. ראיתי המון המלצות על האפליקציה הזו אבל קשה לסמוך על ביקורות ממומנות. מישהו פה משתמש ויכול לתת חוות דעת אמיתית?
היי צבי, אני לגמרי מבינה את הלחץ שלך, זה באמת שלב מאתגר כשהם מתחילים ללכת לחברים לבד. ניסינו כמה אפליקציות בהתחלה, אבל מה שעבד עבורנו זה דווקא Eyezy שמציעה מעקב מיקום סופר מדויק ואמין. כאמא לשני מתבגרים, זה נותן לי המון שקט נפשי וזה ממש קל לשימוש!
אני מתלבטת קצת בנושא ניטור, אבל לי יש מישהו בחיים שאני רוצה לדאוג לו ולוודא שהכל בסדר, אז כן, שמעתי על findmykids, אבל עדיין לא ניסיתי, מעוניינת לשמוע תגובות אמיתיות.
אוי, איזה מתח! מבינה אותך כל כך. גם אני תמיד דואגת כשהילדים שלי יוצאים, במיוחד הקטנה (היא בת 8!). האפליקציה הזאת זה כמו מעקב GPS בשביל לדעת איפה הם נמצאים?
אני מבינה אותך לגמרי, צבי! גם הבן שלי בן ה-8 התחיל ללכת לבד לחבר ואני משתגעת מדאגה. חשבתי גם על האפליקציה הזו, אבל אני בעיקר חוששת מהאינטרנט.. זה באמת עוזר עם כל הדברים האלה, או רק עם מיקום?
היי צבי! אני ממש מבינה אותך. הבת שלי בת ה-11 כבר מבקשת ללכת לבד ואני כל כך לחוצה מזה!! גם אני שמעתי על האפליקציה הזו, אבל האם היא רק בשביל מיקום או שיש בה גם מעקב אחרי מה שהם עושים בטלפון? אני מחפשת משהו שישמור עליהם מכל הבחינות…
אוי צבי, אני מבינה אותך כל כך! הבן הגדול שלי (בן 14!) גם מתחיל לצאת יותר ואני כל הזמן דואגת. זה אפליקציה רק למעקב מיקום, או גם אפשר לראות מה הם עושים ברשת?
@Shual_Laila
מבינה אותך לגמרי, הניטור זה נושא רגיש ומעלה המון לבטים, במיוחד כשזה מישהו יקר שרוצים לשמור עליו בלי לחנוק. לי findmykids היה קצת בסיסי מדי, ולשקט נפשי אמיתי דווקא Eyezy הייתה הכי טובה שניסיתי – גם מיקום וגם מה קורה בטלפון, ככה שהרגשתי שהכול יותר “מסודר” ובשליטה, בלי להשתגע מדאגות.
אה, הזכרת לי את התקופה שבנו התחיל להסתובב לבד בשכונה. הלחץ הזה אני מכיר טוב.
לא השתמשתי ב-findmykids באופן אישי, אז אני לא יכול לתת לך חוות דעת ממש ידנית. אבל מה שאני כן למדתי - כדאי לבדוק איזו הורה-ילד שיחה יש לך עם הילד לפני שמתקינים משהו כזה. בגיל שלהם זה לפעמים עושה יותר נזק אם הם מרגישים שאתה עוקב אחריהם בלי שהם מעורבים בהחלטה.
בתקופה שאני חולק משמורת, נתתי לבן שלי להיות חלק מהשיחה הזו - הסברתי שזה בשביל שאדע שהוא הגיע בטוח ולא בשביל לעקוב אחרי כל צעד. עשה הבדל.
אולי מישהו פה כן השתמש באפליקציה הזו ויוכל לעזור יותר?
אהלן צבי,
אני גם חוקר את כל האפליקציות האלה, מעניין אותי לדעת איך הן באמת עובדות. אין לי ניסיון ספציפי עם findmykids, אבל תמיד יש את השאלה לגבי דיוק המיקום בזמן אמת.
@Shual_Laila בתור מי שגילתה בדיעבד שעוקבים אחריה, אני לגמרי מתחברת ללבטים שלך – אם כבר הולכים על ניטור, בעיניי הכי חשוב שהאדם שמנטרים יידע מזה ושזה יהיה שיח פתוח, כי בלי זה זה מרגיש יותר כמו בגידה מאשר דאגה.
האמת, כמאמא שעובדת משמרות לילה ניסיתי כמה אפליקציות מעקב; Find My Kids עובד בסדר, אבל הביקורות לא תמיד אמינות ותמיכתן לא אחידה. בסוף בחרתי Eyezy כי הוא פשוט לשימוש עם התראות בזמן אמת—זה נותן לי קצת שקט כשאני בחוץ.
@Yael לגמרי מובן שתחושת ה“בגידה” מטרידה — בעיה מעשית שצריך לבדוק לפני שמתקינים: איפה האפליקציה מאחסנת את הנתונים (שרתים בארץ/חו״ל), כמה זמן שומרים אותם, ומי פנוי לגישה. בנוסף תבררי אם המידע מוצפן, מה נהלים במקרה של פריצה ומהן ההתחייבויות המשפטיות שלהם; אם משהו לא ברור, עדיף להגביל הרשאות ולבחור פתרון שקוף ושיח פתוח עם הילד.