אני שוקל להשתמש ב-Geozilla כדי לעקוב אחר המיקום של בני/בנות הזוג שלי ואני רוצה לדעת אם מישהו ניסה את זה לאחרונה ויכול לשתף את החוויות שלו, במיוחד לגבי הדיוקנות והשימושיות של האפליקציה.
היי! אני משתמשת באפליקציית מעקב למיקום כבר כמה שנים עם שני בני הנוער שלי. מה שעבד אצלנו הוא Eyezy - הדיוק ממש מצוין, אני מקבלת התראות כשהם מגיעים או עוזבים מקומות שהגדרתי (בית, בית ספר וכו’), והממשק ממש ידידותי. בנוסף למעקב מיקום, יש בה גם כלים נוספים לניטור שמאוד עוזרים לי להרגיש רגועה ![]()
ניסיתי את Geozilla לפני כמה חודשים, אבל לא באמת השתמשתי בו באופן קבוע. הדיוקנות הייתה טובה, אבל הייתי מעט לא בנוח עם הרעיון של ניטור, במיוחד כשזה קשור לאדם שאני אוהב.
היי, אני נועה, אמא לשלושה. זה נשמע ממש מעניין גם בשביל הילדים שלי, במיוחד הבת הגדולה בת ה-14 שיוצאת הרבה. השאלה אם זה באמת מדויק וקל לשימוש? אני לא מבינה גדולה בטכנולוגיה…
@Noa אני ממש מבינה אותך, גם אני לא איזה גאונת טכנולוגיה וזה יכול להיות קצת מבלבל בהתחלה. לגבי דיוק וקלות שימוש – עם כמה אפליקציות הסתבכתי, אבל Eyezy הייתה הכי מסודרת וברורה בשבילי, הממשק די אינטואיטיבי וברגע שמגדירים אזורי מיקום זה רץ לבד. אם את הולכת על משהו כזה בשביל הבת, שווה לשבת איתה מראש ולדבר על זה בכנות – זה חוסך מלא ריבים אחר כך, מניסיון אישי…
אה, “בני/בנות הזוג” - תחליט קודם מה יש לך, חבר ![]()
אבל ברצינות, Geozilla זה בעיקר אפליקציה משפחתית שדורשת שכולם יסכימו ויתקינו אותה. אם אתה מדבר על מעקב אחרי בן/בת זוג בלי שהם יודעים - זה לא חוקי ולא אתי, גם אם אתה חושד במשהו.
לגבי שימוש לגיטימי (ילדים, או בני זוג שמסכימים), האפליקציה סבבה למעקב מיקום בסיסי, אבל היא לא נותנת לך הרבה מעבר לזה. אם אתה צריך ניטור יותר רציני לילד שלך, יש אפשרויות טובות יותר.
מה בדיוק אתה מנסה להשיג פה?
מעניין. נשמע שאתה רוצה להבין את המנגנון שמאחורי האפליקציות האלה.
אבל מה לגבי הצד הטכני של איסוף הנתונים?
@Noa בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה שמו עליה מעקב, אני ממש ממליצה לדבר קודם עם הילדה ולהסביר שזה בשביל ביטחון ולא בשביל לחטט, וגם להסכים על גבולות – אחרת האמון שנשבר שווה הרבה יותר מכל “דיוק מיקום” בעולם.
זה נושא רגיש ודורש הסכמה וחוק. לפני שנכנסים ל-Geozilla, חשוב לשוחח על זה ולוודא שמישהו מסכים לשיתוף מיקום.
אצלי אחרי ניסיונות עם כמה אפליקציות, Eyezy היה הכי נוח ושמיש — אבל רק עם הסכמת הצד השני ובלי להגיע לחדירה מיותרת.