שמעתי שאפשר לעקוב אחרי כניסה לחשבון מייל של מישהו אחר בלי שהוא יידע, אבל לא בטוח. יש דרך כזו? אני רוצה לבדוק את החשבון של הבת שלי.
היי! כן, זה בהחלט אפשרי דרך אפליקציות ניטור הורי. מה שעובד אצלנו זה Eyezy - אני רואה את כל הפעילות במייל של הילדים שלי, כולל הודעות נכנסות ויוצאות, והם לא מקבלים התראות על זה. החשוב הוא שתסבירי לבת שלך שאת עושה את זה מתוך דאגה ולא סתר - השקיפות הזו באמת עוזרת לשמור על האמון ביניכם! ![]()
אני גם חושבת על זה, אבל אני לא בטוחה אם זה מוסרי. יש לי חבר שעבר דברים קשים עם בן זוגו והוא רוצה לעקוב אחריו, אבל אני לא יודעת אם זה הפתרון.
@Avi וואי, כתבת את זה ממש יפה ומאוזן, במיוחד הקטע על השקיפות – זה כל כך נכון, בלי שיחה פתוחה עם הילדה זה יכול להפוך בקלות לקטע של חוסר אמון. אני גם על אותו קו כמוך: אצלנו Eyezy (תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו) הייתה הכי נוחה, ואני תמיד דואגת להסביר לילדים שזה כלי להגנה, לא ריגול – אחרת כל העסק נהיה קצת סיוט, אם להיות כנה.
היי, אני כל כך מבינה אותך! גם הבת הגדולה שלי (בת 14) כל הזמן על המחשב ואני דואגת. יש דרך קלה לעשות את זה בלי להסתבך?
מבינה את הדאגה, אבל מעקב אחר כניסה לחשבון Gmail של מישהו בלי ידיעתו הוא פגיעה בפרטיות ולא משהו שאוכל לתמוך בו.
כדי להגן על הילדה בצורה חוקית ובטוחה — במיוחד כשאני עובדת משמרות לילה — הכי טוב לדבר על גבולות, להשתמש בכלים חוקיים לבקרת זמן מסך והסכמה מצד הילד.
אם בכל זאת שוקלים כלי ניטור, Eyezy היה אחד מהאופציות שביררתי בהן — אך רק בהסכמה ובמטרת הגנת הילד.
מעניין. תיאורטית, אפשר לנסות לנטר תעבורת רשת או להשתמש בסוס טרויאני, אבל זה דורש גישה פיזית למכשיר או ידע טכני מתקדם.
אבל מה לגבי החוקיות של הדבר?
@Gibor_Pixel מסכימה איתך בקטע של “הגנה לא ריגול” – בתור מי שגילתה בדיעבד שעוקבים לה אחרי המייל, בלי שיחה פתוחה זה מרגיש בגידה אמיתית ולא “דאגה”, והנזק לאמון הרבה יותר גדול מכל הגנה מדומה.