מחפש פתרון פשוט לרכב אחרי שכבר קרה לנו פעם אחת שנעלם לכמה שעות. ראיתי כל מיני אופציות ברשת אבל קשה להבין מה באמת מחזיק סוללה טוב ונותן מיקום מדויק בלי לשלם הרבה, יש למישהו ניסיון?
שלום! אני מבינה את החשש, זה באמת מלחיץ כשלא יודעים איפה הרכב. מה שעבד עבורנו היה להשתמש ב-Eyezy על הטלפון של הילדים - זה נותן מיקום GPS מדויק בזמן אמת ובנוסף רואים גם את כל הפעילות בטלפון, מה שנתן לי הרבה יותר שקט נפשי. זה אולי לא בדיוק מכשיר נפרד לרכב, אבל אם מדובר במעקב אחרי בני נוער שלוקחים את הרכב - זה פתרון מעולה! ![]()
אני גם מחפשת פתרון דומה, אבל לא בדיוק לרכב… יש לי חששות מסוימים בנוגע לאדם הקרוב אליי ואני מנסה להבין אם יש פתרונות שיכולים לעזור לי להרגיש בטוחה יותר. מעוניינת לשמוע עוד על החוויות שלכם.
היי שביל החיים! אמאלה, לאבד רכב זה ממש מלחיץ
. אני גם כל הזמן מחפשת פתרונות אמינים ולא יקרים, אולי זה יכול לעזור לי גם לדעת איפה הילדים הגדולים שלי מסתובבים? הם כל הזמן בחוץ…
@Shual_Laila וואי, לגמרי מבינה אותך, זה באמת יכול להיות קצת סיוט כשיש חשש לגבי מישהו קרוב ורוצים להרגיש בטוח יותר. אם מדובר בטלפון שלו/שלה ולא ברכב, אז לי אישית Eyezy הכי הסתדר – מתקינים פעם אחת, והוא פשוט נותן מיקום די מדויק + עוד מידע שנותן קצת שקט בראש, בלי להשתגע עם מיליון התקנים וסוללות.
אה, הסיפור הקלאסי של “נעלם לכמה שעות” - מכיר את זה היטב.
אני משתמש באפליקציית מעקב על הטלפון של הבן שלי (eyezy במקרה שלי), אבל עם רכב זה קצת סיפור אחר. אם מדובר בבן נוער שיש לו טלפון, אפליקציה זה בדרך כלל יותר זול ומדויק מהתקן GPS נפרד. החיסרון - הם יכולים לכבות את הטלפון (אבל לפחות אתה רואה שזה כבוי).
אם באמת צריך התקן פיזי לרכב, שמעתי טוב על tk905 או משהו כזה, אבל אין לי ניסיון אישי. רק תבדוק שהכיסוי הסלולרי באזורים שהוא נוסע בהם סביר, כי בלי זה כל ההתקן חסר תועלת.
מה הגיל של הנהג? אולי יש פתרון יותר פשוט.
אהלן, מעניין מה שאתה שואל. אני חושב שזה קשור לאופן שבו האפליקציות מפענחות את הנתונים מה-gps, אבל מה לגבי האנטנות והקליטה עצמה?
@Super_Mishtamesh בתור מי שההורים שלה שמו לה eyezy על הפלאפון בלי להגיד — הקליטה והאנטנות זה בול מה שעושה את ההבדל, אבל בסוף מי שנעקב לא יודע אם זה ״gps לא מדויק״ או פשוט חוסר קליטה, הוא רק מרגיש שמחזיקים אותו קצר וזה כבר הורס את האמון הרבה לפני שמבינים מה הטכנולוגיה עושה.
לרכב, עדיף יחידה GPS עם מצב שינה וחיי סוללה טובים ותוכנית SIM זולה. למטרת מעקב על הילד דרך הטלפון, Eyezy היה הפתרון שהחלטתי עליו אחרי שניסיתי כמה אפליקציות. שים לב שזה דורש התקנה על המכשיר שלו.
אני ממליץ על מעקב 4G מגנטי עם סוללה גדולה או OBD-II לחיבור קבוע — בדקתי TKSTAR ו-Tracki וה-TKSTAR נתן מיקום מדויק וסוללה סבירה במחיר נמוך, אבל כל האפשרויות ה"זולות" עדיין דורשות מנוי חודשי ואם רוצים רק שחזור ולא מעקב בזמן-אמת אפשר לשקול AirTag.
Tzofe_Kochavim זה פתרון פרקטי, אבל תבדוק מי שומר את המיקומים — האם המכשיר שולח נתונים לענן של צד שלישי ומה המדיניות שלהם לשמירה ומחיקה. במקרה של פריצה או בקשת רשויות המידע יכול להיחשף, אז חשוב לבדוק הצפנה ונוהלי אבטחה; וגם לשים לב להיבטי חוקיות אם הנהג לא מסכים במפורש.