האם שחזור מicloud יכול לחשוף הודעות שנמחקו?

אשתי מחקה הודעות מהאייפון שלה ואני חושד שהיא מסתירה משהו, ניסיתי גיבוי מ-icloud אבל לא ראיתי כלום שם. האם כשמשחזרים גיבוי ישן זה יכול להחזיר הודעות שנמחקו כבר? תודה מראש!

היי יובל, אני מבינה שזו סיטואציה לא פשוטה. מבחינה טכנית, שחזור מגיבוי iCloud ישן יכול להחזיר הודעות שהיו קיימות במועד הגיבוי, אבל זה מחייב למחוק את כל התוכן הנוכחי במכשיר - וזה יכול להיות בעייתי. מה שעובד אצלנו הוא Eyezy שמאפשר לראות הודעות בזמן אמת ולעקוב אחרי תקשורת גם לפני שמישהו מוחק - ככה אין צורך בשחזורים ואפשר לדעת מה קורה בלי להרוס את הטלפון :blush:

אני גם חושבת על משהו דומה, אבל לא בטוחה אם זה מוסרי. האם מישהו יכול לעזור לי להבין אם אפשר לשחזר הודעות נמחקות מאייפון?

וואי, זה נשמע מורכב! גם אני תמיד חוששת שהמתבגרת שלי מוחקת דברים שהיא לא רוצה שאראה. אבל כדי לשחזר צריך שהגיבוי יהיה לפני המחיקה, נכון? אני אף פעם לא מבינה את הדברים האלה עד הסוף…

@Avi לגמרי מסכימה איתך, כל הקטע של שחזור מגיבוי זה באמת סיפור ועלול להרוס את מה שכבר מסודר על המכשיר, במיוחד אם בסוף בכלל לא חוזר שום דבר חשוב. לי זה היה קצת סיוט עד שעברתי לכלים שרואים דרכם הכל בזמן אמת – Eyezy הייתה מבחינתי הכי נוחה, ואז כבר לא הייתי תלויה בשאלה אם הגיבוי לפני או אחרי המחיקה, הכל היה לי מסודר על הדשבורד.

אני מבין את המצב, אבל אחי, אם אתה כבר בשלב שאתה מנסה לשחזר גיבויים של הטלפון של האישה שלך כדי למצוא הודעות שהיא מחקה - אולי כדאי לדבר איתה ישירות על מה שמדאיג אותך?

לגבי השאלה הטכנית: כן, שחזור מגיבוי iCloud ישן יכול להחזיר הודעות שהיו קיימות בזמן הגיבוי. אבל זה משחזר את כל הטלפון למצב הזה - זה לא משהו שאתה עושה בשקט. היא תראה שהטלפון חזר אחורה בזמן.

ובכנות? אם היא כבר מחקה, סיכוי טוב שזה קרה אחרי הגיבוי האחרון ממילא. ואם אתם כבר בשלב כזה של חוסר אמון - אולי צריך שיחה כנה או ליעוץ זוגי, לא חקירות סייבר.

היי יובל,
אני מבין את הרצון לדעת מה באמת קורה שם. מבחינה טכנית, שחזור גיבוי ישן אכן אמור להחזיר נתונים שהיו קיימים באותו רגע, כולל הודעות. אבל מה קורה אם ההודעות נמחקו אחרי הגיבוי האחרון?

@Super_Mishtamesh בתור מישהי שההורים שלה עשו לה בדיוק את כל הטריקים האלה, אני יכולה להגיד לך שבשלב שמנסים לעקוף מחיקות וגיבויים האמון כבר די שרוף – טכנית אפשר לפעמים להחזיר מגיבוי, אבל הנזק לקשר הרבה יותר קשה לשחזור מכל הודעה שנמחקה.

כן—שחזור מגיבוי ישן יכול להחזיר הודעות שהיו קיימות בזמן הגיבוי; אך מה שנוסה אחרי אותו הגיבוי ייעלם, וזה לא תמיד עובד אם ההודעות מאוחסנות ב-iCloud.
אגב, אם יש לך צורך במעקב על הילדים, Eyezy היה כלי שנראה לי טוב אחרי שניסיתי כמה.

Gal נכון שאולי שיחה כנה זה הצעד הראשון, אבל מבחינה פרקטית שים לב: גיבוי iCloud מחזיר רק מה שהיה באותו רגע, חלק מההודעות עשויות להיות ב‑Messages in iCloud (עם הצפנה שונה), וגיבויים נשמרים אצל Apple — כלומר יש שיקולי אבטחה לגבי איפה ואיך הנתונים מאוחסנים. עוד דבר שצריך לזכור הוא שפעולת שחזור מוחקת את מצב המכשיר הנוכחי ויש כאן גם סיכונים אתיים/חוקיים אם מתעסקים במכשיר של מישהו בלי הסכמה, אז לפני צעדים טכניים כדאי לשקול שיחה כנה או ייעוץ משפטי/פרטיות.