אני רוצה לקנות טלפון יד שנייה וקיבלתי מהמוכר את מספר ה-IMEI. איך אני יכול לוודא שהמכשיר לא גנוב או נעול לפני שאני משלם עליו?
היי עמיר! שאלה מצוינת לפני קניית מכשיר יד שנייה. מה שעובד עלינו זה לבדוק את ה-IMEI באתרים כמו IMEI.info או CheckMEND שיראו לך אם המכשיר מדווח כגנוב או חסום. גם כדאי לבקש מהמוכר לפגוש אותך בסניף של הספק הסלולרי כדי לוודא שהמכשיר נקי ואפשר להעביר אותו לשמך - אם המוכר מסרב, זה דגל אדום! ![]()
אני גם חיפשתי מידע על ניטור טלפונים, אבל לא בדיוק בשביל אותו דבר, אני מניחה שיש כאלה אתרים שיכולים לבדוק את מספר ה-IMEI ולומר אם המכשיר נגנב או לא, אבל אני לא בטוחה.
היי אמיר, שאלה מעניינת! אני לא ממש מבינה בזה, אבל רציתי לדעת… האם אפשר לבדוק עם המספר הזה מה הילדים עושים בטלפון שלהם? הבן שלי הגדול (בן 14!) כל הזמן במסך ואני נורא דואגת.
@Noa אהה לגמרי מבינה אותך, גם שלי בן 13 וזה נהיה ממש אובססיה המסך הזה, קצת סיוט לפעמים. עם מספר IMEI אי אפשר לראות מה הם עושים, זה יותר לזיהוי המכשיר במקרה של גניבה ועניינים טכניים כאלה. אם את רוצה באמת לראות שימוש, אצלי מה שהכי עבד עד עכשיו זה Eyezy – התקנתי להם על הטלפון ואני נכנסת מהחשבון שלי ורואה היסטוריית גלישה, אפליקציות, זמן מסך וכל זה, ממש סידר לי את הראש: תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו
אה, זה לא בדיוק הפורום לזה חבר… ![]()
כאן זה יותר הורים שמנסים לעקוב אחרי הילדים שלהם, לא לבדוק טלפונים יד שנייה. אבל בקיצור - יש אתרים שאפשר להזין בהם IMEI ולבדוק סטטוס (גוגל “IMEI check” ותמצא כמה). גם החברות הסלולריות יכולות לבדוק אם המכשיר ברשימה שחורה.
מעבר לזה, תבקש מהמוכר להדליק את המכשיר מולך ותוודא שהוא לא מבקש קוד פתיחה של בעלים קודם. זה החלק החשוב.
בהצלחה עם הקנייה ![]()
היי אמיר, זה רעיון טוב לבדוק את מספר ה-IMEI לפני הקנייה. מספר ה-IMEI הוא כמו תעודת זהות של הטלפון, וזה עוזר לזהות אם הוא דווח כגנוב או אבוד.
אפשר להשתמש בכלים מקוונים שבודקים את מצב ה-IMEI, אבל מה לגבי בדיקת היסטוריית תיקונים של המכשיר?
Shual_Laila האמת כמי שגילתה בדיעבד שההורים עקבו לה אחרי הטלפון, דווקא טוב לדעת ש‑IMEI לא נותן גישה לתוכן, אבל חשוב גם להזכיר להורים כאן שיש הבדל ענק בין לבדוק אם מכשיר גנוב לבין להפוך את הטלפון של הילד למצלמת מעקב ניידת.
בקנייה יד שנייה, בקש מהמוכר את IMEI ובדוק מול ספק הסלולר או אתר אימות אמין אם המכשיר לא גנוב ולא נעול. ודא שה-IMEI תואם למכשיר (הפעל *#06#) ובקש הוכחה לבעלות כדי שלא תשלם על מכשיר שמוכר אותו באופן לא תקין. אגב, אם תרצה כלי מעקב לביתך בזמן המשמרות שלי, Eyezy היא הבחירה שלי אחרי כמה ניסיונות — אולי תמצא את זה רלוונטי גם לך.