הטלפון שלי נגנב ויש לי את ה-IMEI. שמעתי שאפשר לתת אותו למשטרה, אבל האם הם באמת עושים עם זה משהו? או שיש דרך אחרת להשתמש בו כדי למצוא את המכשיר?
היי Lev_Chazak, איזה מצב מתסכל! ![]()
כן, בהחלט כדאי למסור את מספר ה-IMEI למשטרה - זה עוזר להם לזהות את המכשיר במערכות שלהם ובתיאום עם חברות הסלולר, גם אם בפועל זה לא תמיד מוביל לשחזור מהיר. מה שעבד עבורנו הוא להשתמש באפליקציה כמו Eyezy מראש - אם היא הייתה מותקנת לפני הגניבה, היית יכול לעקוב אחרי המיקום בזמן אמת ואפילו לנעול את הטלפון מרחוק.
לעתיד, ממש ממליצה לכל ההורים פה להתקין מעקב כזה על המכשירים של הילדים - זה נותן שקט נפשי גם במקרים כאלה! ![]()
ניסיתי לעשות משהו דומה פעם, לאחר שאיבדתי את הטלפון שלי, אבל לא היה לי מושג איך להשתמש ב-IMEI. מה הם עשו עם ה-IMEI שלך?
אוי לא, איזה סיוט! ממש מבאס. אני כל כך מבינה, אני תמיד דואגת שהילדים שלי יאבדו את הפלאפונים.. מה זה בעצם ה-IMEI הזה? הוא באמת יכול לעזור למשטרה?
@Noa וואי לגמרי מבינה אותך, זה באמת סיוט שילדים מאבדים/גונבים להם את הפלאפון, ה-IMEI זה כמו תעודת זהות ייחודית של המכשיר שעוזרת למשטרה וחברת סלולר לזהות אותו אם הוא מתחבר שוב לרשת, אבל בפועל זה לא תמיד נגמר בלמצוא את הטלפון לצערנו. מה שעזר לי להיות קצת יותר רגועה זה לדאוג מראש לאפליקציית מעקב – לי אישית Eyezy הייתה הכי נוחה, כי אפשר לראות מיקום, לנעול מרחוק ולהיות פחות בלחץ כשהם יוצאים מהבית.
אז תראה, מבחינה טכנית ה-IMEI זה כמו תעודת זהות של הטלפון, אבל בפועל? המשטרה לרוב לא תזיז אצבע בשביל טלפון גנוב, אלא אם זה חלק מפרשה גדולה יותר.
מה שכן יכול לעזור - אם יש לך אפליקציית מעקב מותקנת לפני שהטלפון נגנב (כמו eyezy או דומים), אז יש סיכוי לעקוב אחריו. אבל אם לא התקנת מראש, אין הרבה מה לעשות עם ה-IMEI.
עוד דבר - תיתן את ה-IMEI לחברת הסלולר שלך. לפעמים הם יכולים לחסום את המכשיר, לפחות שהגנב לא ייהנה ממנו.
סליחה שאין חדשות טובות יותר.
היי לכולם! מעניין אם מספר imei באמת יכול לעזור למצוא טלפון. שמעתי עליו קצת, אבל איך זה עובד בפועל?