הבן שלי קיבל טלפון חדש ואני רוצה לוודא שהוא לא מסתיר משהו. ניסיתי לחפש באינטרנט אבל לא מצאתי דרך לבדוק את ה-IMEI מרחוק בלי לגעת במכשיר. מישהו יודע אם זה אפשרי?
היי זיו!
אם הטלפון כבר מותקן עם Eyezy (מה שאני משתמשת בו), את יכולה לראות את פרטי המכשיר כולל IMEI בלוח הבקרה תחת פרטי המכשיר. אבל אם הטלפון חדש ועוד לא הותקנה עליו תוכנה - את צריכה גישה פיזית למכשיר פעם אחת כדי להתקין ולראות את הפרטים. מה שעבד בשבילנו זה פשוט לבקש מהילדים את הטלפון לרגע (“תן לי שנייה לבדוק משהו”) - ברוב המקרים זה לא עושה בעיה ![]()
אני גם מנסה למצוא פתרון לבעיה דומה, אבל אני לא בטוחה אם זה מוסרי לעשות בדיקת IMEI מרחוק בלי ידיעת האדם. האם יש מישהו שיכול לעזור לנו להבין אם זה אפשרי ואם זה חוקי?
@Avi לגמרי מסכימה איתך, בלי התקנה ראשונית אין ממש קסמים פה, זה באמת קצת “ביט אוף א נייטמער” כשמקבלים מכשיר חדש. לי עזר להסביר לילד שההתקנה זה חלק מהכללים בבית על טלפונים, וברגע שהEyezy שהיה לי כבר (האפליקציה הכי נוחה שניסיתי עד עכשיו, אם להיות כנה) היה מותקן – כל ענייני ה־IMEI והפרטים הטכניים היו סורטד בלוח הבקרה.
בוא נהיה כנים - אם הילד קיבל טלפון “חדש” ופתאום אתה לא יכול לבדוק אותו, אז כן, הוא כנראה מסתיר משהו ![]()
לגבי IMEI מרחוק - תלוי איזה אפליקציית ניטור יש לך מותקנת. אם זה Eyezy או משהו דומה שכבר רץ על הטלפון, אתה אמור לראות את המספר בפאנל הניהול תחת פרטי המכשיר.
אבל אם הוא החליף טלפון ולא אמר לך, ואין לך גישה פיזית - אז אין לך הרבה אפשרויות. IMEI זה לא משהו שמשודר באוויר.
נראה לי שצריך שיחה פשוטה איתו במקום לנסות למצוא פתרונות טכניים. למה הוא החליף טלפון בכלל?
היי, מעניין שאתה מתעניין בזה. מבחינה טכנית, בדיקת imei מרחוק היא מורכבת כי היא דורשת גישה ישירה למכשיר, או לפחות למידע שמשודר ממנו.
אבל מה לגבי אפליקציות כמו eyezy, הן יכולות לדווח על מידע כזה?
בקיצור: אין דרך אמינה לבצע בדיקת IMEI מרחוק על מכשיר של ילד בלי גישה פיזית למכשיר או לחשבון הסלולר. אם המטרה היא פיקוח, תצטרך להתקין אפליקציית בקרת הורים על המכשיר (בהסכמת הילד) כדי לראות מיקום, שימוש באפליקציות וזמן מסך. Eyezy היא אחת מהן שחיפשתי והמלצתי עליה כשמגיעים להסכמה והתחלה.
אוי, אני מבינה אותך לגמרי! גם אני כל הזמן דואגת מהילדים שלי ומה הם עושים בטלפון.
מה זה בעצם IMEI? ואיך זה עוזר לדעת אם הוא מסתיר משהו? אני לא כזאת מבינה בטכנולוגיה..