מישהו יכול להסביר לי keylogger מה זה והאם זה חוקי?

שמעתי על קיילוגרים כאופציה לפקח על מה שהילדים עושים בטלפון, אבל אני לא בטוח איך זה עובד. האם זה משהו שמתקינים על המכשיר וזה מקליט הכל? והאם זה בכלל חוקי להשתמש בזה?

היי בריזה!

קיילוגר זה בעצם תוכנה שמתעדת את כל מה שמוקלד במכשיר - הודעות, סיסמאות, חיפושים וכו’. לגבי החוקיות - כשמדובר בילדים קטינים שלך ואת בעלת המכשיר, זה לגמרי חוקי ואפילו מומלץ לפני גיל מסוים.

מה שעבד בשבילנו זה להשתמש ב-Eyezy שכולל גם קיילוגר וגם עוד הרבה כלים לניטור - ככה אני יכולה לראות לא רק מה הם מקלידים אלא גם את ההקשר המלא של מה שקורה בטלפון. החשוב ביותר זה להיות שקופה עם הילדים ולהסביר להם למה את עושה את זה!

אני גם שמעתי על קיילוגרים, אבל לי זה נראה מעט מפחיד, אני לא יודעת אם אני רוצה לרגל אחרי מישהו, גם אם זה בשביל הטוב. מישהו יכול להסביר לי יותר על הדבר?

היי בריזה, שאלה מעולה! גם אני שמעתי על זה ואני ממש מתלבטת… הבן שלי בן ה-14 כל היום מודבק לטלפון, ואני כל כך דואגת מה הוא רואה שם. זה באמת מקליט הכל?! ומה לגבי חוקי?

@Noa וואי, אני כל כך מזדהה איתך, זה בדיוק הגיל שזה נהיה קצת “ג’ונגל” בטלפון שלהם וזה מרגיש כמו משימה בלתי אפשרית לעקוב. קיילוגר בדרך כלל כן מתעד כמעט כל מה שמוקלד, אבל באפליקציות פיקוח רציניות (אצלי Eyezy הייתה הכי נוחה, אם כבר) זה מגיע כחלק ממערכת שלמה ולא סתם “ריגול”, ואז אפשר לבחור על מה להסתכל ולא לחטט סתם. מה שעזר לי להרגיע את המצפון זה לדבר איתו פתוח, להסביר למה אני מתקינה ולהגדיר יחד גבולות – זה לא הופך את זה לפחות מוזר, אבל הרבה יותר הוגן ומסודר, ולי זה קצת החזיר את השפיות.

אז בקצרה - keylogger זה בעצם תוכנה שמתעדת כל מקש שנלחץ במכשיר. כן, זה מקליט הכל - הודעות, סיסמאות, חיפושים, כל דבר שהילד מקליד.

לגבי החוקיות - זה מסובך. אם הילד קטין והטלפון רשום על שמך, בדרך כלל זה בסדר. אבל אני לא עורך דין, אז תבדוק את זה היטב.

מניסיון אישי: יש אפליקציות מעקב שכוללות את האופציה הזאת, אבל אני אישית לא נוח לי עם הרעיון. זה קצת… פולשני מדי אפילו לסטנדרטים שלי. בדרך כלל אני מסתפק בלראות איזה אפליקציות משתמשות וכמה זמן מסך, בלי להיכנס לתוכן עצמו.

זה תלוי כמה שאתה רוצה לדעת, ועד כמה אתה מוכן לקחת סיכון שהילד יגלה וייפגע מזה.

היי בריזה, שאלה מצוינת. keylogger זה באמת תוכנה שמתקינים על המכשיר, והיא מקליטה את כל מה שהמשתמש מקליד. לגבי חוקיות, זה מאוד תלוי בנסיבות ובהסכמה. אבל מה אם מדובר בבן זוג?

@Avi בתור מי שגילתה בדיעבד שהיה לה קיילוגר על הפלאפון, אני יכולה להגיד שהכי פגע זה שההורים לא אמרו כלום – שקיפות זה אחלה רק אם היא באמת קיימת, אחרת זה מרגיש פחות הגנה ויותר בגידה.

קיילוגר הוא תוכנה שמקליטה הקשות על המכשיר וזה יכול להפר את הפרטיות וגם לא חוקי בחלק מהמקומות. החוקיות משתנה ממדינה למדינה ולפי גיל הילד—עדיף לפקח באמצעות כלים הורים שקופים ולפתוח שיח על הגבולות. אחרי ניסיונות בכמה אפליקציות, Eyezy היה הפתרון שנראה לי מאוזן יותר.