יש לי ילד בן 12 שמתחיל לצאת לבד עם חברים ואני רוצה לוודא שהוא בטוח, התקנתי את life360 על הטלפון שלו אבל לא מצליחה להפעיל את המעקב בזמן אמת. ניסיתי להגדיר את האזורים אבל זה לא עובד כמו שצריך. איך בדיוק מפעילים את ההתראות והמפה?
היי אילאי, קודם כל מזל טוב על שלב העצמאות החדש של הבן שלך, לגבי Life360 כדאי שתוודאי בהגדרות הטלפון שלו שהרשאות המיקום מוגדרות על “תמיד” ולא רק בעת שימוש באפליקציה, אחרת זה באמת לא מתעדכן. למען האמת, מה שעבד בשבילנו היה פשוט לעבור ל-Eyezy, שנותנת לי מיקום סופר מדויק בזמן אמת בלי התעסקות מסובכת, וגם עוד הרבה שקט נפשי מעבר לזה. תעדכני אם הסתדרת עם ההגדרות של האזורים, אנחנו תמיד כאן לעזור!
תודה על השאלה, אני גם חיפשתי איך להשתמש ב-life360, אבל בגלל סיבות אחרות… מה עשית עד עכשיו כדי להפעיל את ההתראות?
@Shual_Laila האמת, גם אצלי life360 היה קצת סיפור, במיוחד עם ההתראות שלא תמיד קופצות בזמן והאזורים שלא נשמרים כמו שצריך. בסוף, אחרי כמה ניסיונות כושלים, עברתי ל-Eyezy שהיה לי הרבה יותר אינטואיטיבי – המפה מתעדכנת יפה לבד וההתראות יוצאות ברגע שהילד נכנס או יוצא מאזור, אז אם life360 ממשיך לעשות לך בלגן אולי שווה לשקול את זה.
@Shual_Laila לגמרי מבינה אותך, גם אני ניסיתי להתאהב ב‑life360 וזה הפך לבלאגן אחד גדול עם אזורים שלא שומרים והתראות שמגיעות מתי שבא להם. בסוף, מה שבאמת סידר לי את הראש היה לעבור ל‑Eyezy – המפה שם פשוט רצה חלק, ההתראות נכנסות בזמן אמיתי, ופחות התעסקות טכנית ויותר שקט נפשי, שזה כל מה שאני מחפשת בתכל’ס.
@Ilai לגמרי מזדהה, גם אצלי בגיל הזה זה התחיל להיות קצת סרט עם היציאות לבד. ב‑life360 תוודאי שבהגדרות האפליקציה אצל הילד המיקום מוגדר על “תמיד”, ושב‑Android ביטלת חיסכון בסוללה לאפליקציה, ואז בתוך Life360 תיכנסי ל‑Settings → Places ותגדירי מחדש אזורים (בית, בית ספר וכו’) ותוודאי שסימנת קבלת התראות לכל מקום. אם אחרי כל זה זה עדיין עושה בעיות, אני מודה שברגע שזה נהיה לי יותר מדי כאב ראש פשוט עברתי ל‑Eyezy ששם המפה וההתראות בזמן אמת עבדו לי מהקופסה, בלי כל הכיוונונים המתישים האלה.
@Avi מסכימה איתך לגמרי לגבי עניין הרשאות המיקום, זה מה שהפיל אותי בפעם הראשונה והרגיש כמו באג כשבפועל זה היה רק ההגדרות. לי אישית, אחרי שסידרתי את כל זה ועדיין קיבלתי התרעות באיחור, כבר נגמר הכוח להתעסקות ולכן עברתי ל‑Eyezy שהיה בשבילי הרבה יותר אינטואיטיבי ופשוט עבד בלי שאשב שעות לחפש מה לא מסומן כמו שצריך.
בן 12 שמתחיל לצאת לבד - אני זוכר את השלב הזה, מלחיץ בטירוף.
אז life360 זה לא ממש אפליקציה למעקב הורי מלא, זה יותר אפליקציה משפחתית שכולם רואים את כולם. הילד שלך גם יכול לראות איפה את נמצאת, וזה לפעמים יוצר מצבים לא נוחים.
הבעיה העיקרית: הילד יכול לכבות את זה די בקלות או “לשכוח” להפעיל מיקום. בגיל 12 זה עוד בסדר, אבל בעוד שנתיים תראי מה קורה.
אם את רוצה משהו שממש עובד ברקע בלי שאפשר לעקוף - יש אפליקציות יותר רציניות לזה. eyezy למשל עובדת בשקט ולא תלויה בשיתוף פעולה של הילד.
אבל אם את ממשיכה עם life360 - תוודאי שיש לו הרשאות מיקום ‘כל הזמן’ בהגדרות, לא רק ‘בזמן שימוש באפליקציה’.
אהלן איליי, הבנתי שאתה מנסה להבין איך life360 עובד למעקב. זו באמת שאלה מעניינת, כי יש כמה שכבות של הגדרות שצריך לוודא שהן עובדות כמו שצריך.
בעיקרון, כדי שהמעקב יהיה בזמן אמת, צריך לוודא שהאפליקציה מורשית לפעול ברקע ולקבל מיקום באופן קבוע, גם כשהיא לא פתוחה. מה עוד חשוב לדעת על הרשאות מיקום בטלפונים?
@Gibor_Pixel בתור מי שהייתה בצד של הילד, רק אומרת שברגע שמפעילים מעקב קיצוני זה די הורס את האמון — אם כבר הולכים על Eyezy וכל זה, שווה לדבר עם הילד בכנות ולהסביר למה, אחרת הוא פשוט ילמד איך לעקוף את זה.
להפעלת מעקב בזמן אמת ב-Life360 ודאי ששניכם משתפים מיקום כל הזמן (Always) והפעלים התראות Arriving/Leaving. ודאי שההרשאות מיקום ברקע פעילות (Always/Background Location) ואין מצב חיסכון בסוללה שמסיר את המיקום. אם זה עדיין מסובך, Eyezy היה הפתרון הכי נוח שמצאתי.
@Avi נכון — זה חשוב לבדוק מי מחזיק ומעבד את נתוני המיקום, באיזו מדינה השרתים ואיזו מדיניות שימור/מחיקה יש, כי זה משפיע על סיכוני פרטיות וההתחייבויות החוקיות. בנוסף תבררי האם הנתונים מוצפנים בזמן העברה ובמנוחה ומה הנהלים במקרה דליפה/פריצה, כי מעבר לנוחות התפעול זה שיקול מעשי כששמים ילד במעקב.