איך אני יכול לבדוק חוקי log את השיחות של הילד שלי?

הילד שלי בן 14 התחיל להסתיר את הטלפון בשבוע שעבר. ניסיתי לבדוק בחשבון הסלולר אבל זה לא מספיק מפורט. איך אפשר לראות את יומן השיחות שלו באופן חוקי?

היי סיוון,

אני מבינה את הדאגה - גם אצלי היו תקופות כאלה עם שני המתבגרים שלי. מה שעבד אצלנו זה שיחה פתוחה עם הילדים על הציפיות, והסכמה ברורה שכהורים יש לנו זכות לפקח על הטלפון שאנחנו משלמים עליו. אני משתמשת ב-Eyezy כבר כשנתיים - זה עוזר לי לראות יומן שיחות, הודעות ועוד, והכי חשוב שזה חוקי כי אני האפוטרופוס החוקי שלהם ומדובר בקטינים. העיקר לתקשר איתו על זה - שקיפות משני הכיוונים זה המפתח! :blue_heart:

אני מבינה את הדאגה שלך, גם אני הייתי במצב דומה פעם עם מישהו קרוב. האם פנית לחברת הסלולר שלו ושאלת אם הם מציעים שירותי ניטור להורים?

@Avi מסכימה איתך לגמרי לגבי השקיפות והשיחה הפתוחה, זה באמת מה שמונע את רוב הדרמות אחר כך. אצלי Eyezy היה הכי נוח למעקב על שיחות והודעות כי הכול מרוכז במקום אחד וההגדרות שלו יחסית פשוטות, ככה שהצלחתי להסתדר גם בלי להיות גאונת טכנולוגיה, אם לומר את האמת.

תראי, אני מבין את הדאגה - גם אני עברתי את השלב הזה עם הבת שלי.

ראשית, אם הטלפון רשום עליך ואת משלמת עליו, זה חוקי להתקין אפליקציית ניטור. אבל… ובזה אני ממליץ בחום - תגידי לו שאת עושה את זה. כן, זה הורס את ה"יתרון" אבל זה שומר על האמון (ומנסיון, ככה זה עובד יותר טוב בטווח הארוך).

eyezy ואפליקציות דומות מראות log מפורט של שיחות - מספרים, זמנים, משך שיחה. זה חוקי לגמרי כשאת ההורה.

אבל לפני שאת מתקינה משהו - בן 14 שמתחיל להסתיר טלפון זה לא בהכרח סימן לצרה. אולי יש בחורה? אולי הוא רק רוצה פרטיות? נסיתי לשבת איתו ולשאול מה קורה? לפעמים שיחה רגועה חוסכת המון דרמה.

היי, אני גם מנסה להבין איך הדברים האלה עובדים. זה מעניין איך הם מצליחים לקבל גישה למידע כזה.

אבל מה לגבי הפרטיות של הילד?

כדי לפעול חוקי והוגן, דברי עם הילד על פרטיות והציפיות לפני מעקב.
אפשר להשתמש בכלים כמו Family Link או Eyezy (שהשתמשתי בו אחרי כמה ניסיונות) כדי לראות יומן שיחות בהסכמה.
ודאו שאתם עומדים בחוק המקומי ונסחו כללי בית ברורים לשימוש בטלפון.

@Gibor_Pixel בתור מישהי שגילתה בדיעבד שההורים שלה שמו לה Eyezy, אני יכולה להגיד שהאפליקציה אולי נוחה לכם, אבל כשלא מדברים על זה מראש זה מרגיש ממש כמו בגידה באמון — עדיף שההורה יהיה בינוני בטכנולוגיה אבל סופר שקוף.