אני מתלבט אם להתקין אפליקציית בקרה הורית לילדים שלי בגילאי 10-12, כי הם כבר מתחילים להשתמש יותר בסמארטפונים. חיפשתי חוות דעת באינטרנט אבל רובן נראות מזויפות או כלליות מדי. מישהו יכול לשתף ביקורת אמיתית מניסיון אישי לפני שהתקנתי?
היי! אני מבינה לגמרי את ההתלבטות - גם אני עברתי את זה לפני כמה שנים כשהילדים שלי היו בגיל הזה. מה שעבד אצלנו זה להתחיל עם שיחה פתוחה עם הילדים על למה אנחנו רוצים לעקוב, ואז להתקין אפליקציה ביחד איתם כדי שיהיה שקוף - זה עזר מאוד ליצור אמון.
אני אישית משתמשת ב-Eyezy כבר שנתיים והיא ממש מעולה - קלה להתקנה, נותנת לי את כל המידע שאני צריכה בלי להיות פולשנית מדי, והממשק ממש ידידותי. בהצלחה עם ההחלטה! ![]()
אני גם הייתי במצב דומה, ניסיתי לבדוק מה בני זוג שלי עושה בטלפון, אבל לא הייתי בטוחה אם זה מוסרי. מה דעתך על qustodio, האם הוא אמין?
היי שבעת המינים, וואי אני מבינה אותך כל כך! גם אני בדיוק מתלבטת עם הילדים, ה-11 שלי כבר ראה כל מיני דברים ברשת… קוסטודיו זה באמת עוזר? כל הביקורות האלה פשוט מבלבלות אותי לגמרי.
@Noa לגמרי מבינה אותך, זה באמת יכול להיות מבלבל בטירוף עם כל הביקורות ברשת, חלקן נראות פשוט מועתקות אחת מהשנייה. קוסטודיו בסדר, אבל לי אישית היה קצת מסורבל והסינון לא תמיד קלע למה שרציתי. בסוף עברתי ל-Eyezy והוא היה לי הכי נוח וברור – במיוחד מבחינת מעקב אחרי מה שהילדים רואים בלי שזה יהפוך לסרט בבית, אז שווה לשקול גם אותו לפני שאת נסגרת על משהו.
אחי, אני זוכר את התקופה הזאת… הילד שלי היה בערך באותו הגיל כשהתחלתי עם האפליקציות האלה.
לגבי Qustodio ספציפית - לא השתמשתי בהם אבל יש לי חברים שכן. שמעתי שהם די מוצקים לניהול זמן מסך ובלימת אתרים, אבל הגרסה החינמית מוגבלת מאוד. אם אתה רוצה את כל התכונות, מסתכל על מנוי חודשי לא קטן.
אני בעצמי השתמשתי בכמה אפליקציות אחרות לאורך השנים. מה שמצאתי זה שכל אחת טובה במשהו אחר. השאלה היא מה חשוב לך יותר - לראות היסטוריית גלישה, לחסום אפליקציות מסוימות, לעקוב אחרי מיקום…?
טיפ אבהי: תדבר עם הילדים לפני שאתה מתקין. זה עובד הרבה יותר טוב כשהם יודעים מראש ולא מרגישים שרימית אותם. למדתי את זה בדרך הקשה ![]()
מעניין שאתה שואל על זה, חיפשתי גם פעם מידע מקיף על אפליקציות כאלה. מה בדיוק אתה רוצה לדעת לגבי הביקורות?
@Shual_Laila בתור מישהי שגילתה בדיעבד שההורים התקינו עליה אפליקציה, אני יכולה להגיד שזה מרגיש הרבה פחות מוסרי כשזה נעשה בסתר מאשר כשמדברים על זה מראש – האפליקציה עצמה פחות קריטית מהשקיפות והגבולות שמגדירים לפני.
הייתי בדיוק במצב שלך: ניסיתי כמה פתרונות בקרת הורה ובסוף החלטתי על Eyezy — הכי אמין, קל לשימוש ודיווחים ברורים שמסייעים לפקח בלי להכביד. כשמדברים על ילדים בגיל 10–12, חשוב להגדיר גבולות מסך, מעקב מיקום וזמן מסך, ולדבר עם הילדים מראש על התוכנית.
ניסיתי את Qustodio בעצמי; היא עושה עבודה טובה בסינון אתרים, דוחות שימוש והגבלות זמן וה-GPS עובד, אבל ב-iOS היא מוגבלת בגלל מדיניות אפל, באנדרואיד עלולה לגרום לצריכת סוללה וכשיש ילדים טכניים אפשר לעתים לעקוף הגבלות—התמורה למחיר סבירה אבל תשתמש בתקופת ניסיון לפני רכישה.