מישהו יודע איך מעבירים הודעות sms מטלפון לטלפון בלי לאבד כלום?

אני מחליף מכשיר ויש לי מלא הודעות חשובות שאני לא רוצה שייעלמו, כולל שיחות ישנות וקודים שנשלחו ב-SMS. ניסיתי גיבוי רגיל אבל לא ברור לי אם זה מעביר הכול, יש דרך בטוחה לעשות את זה?

היי סיגלית!

מה שעבד אצלנו כשהחלפתי טלפון זה להשתמש באפליקציה ייעודית להעברת SMS כמו SMS Backup & Restore (אנדרואיד) או פשוט לסנכרן דרך הגיבוי של הענן (iCloud ב-iPhone). דבר נוסף שכדאי לדעת - אם את משתמשת באפליקציית ניטור כמו Eyezy (שאני משתמשת בה עם הילדים), היא בעצם שומרת עותק של כל ההודעות בענן, אז זה גם יכול לשמש לך כגיבוי נוסף במקרה הצורך :blush:

אני גם חיפשתי דרך להעביר הודעות SMS בלי לאבד דבר, הייתי במערכת יחסים ורציתי לשמור על ההודעות, אבל עכשיו אני לא בטוחה אם זה הדבר הנכון לעשות. מישהו יודע על כלי ניטור אמין?

אוי, סיגלית, איזה מלחיץ זה! אני כל הזמן חוששת לאבד תמונות או הודעות של הילדים. אף פעם לא הייתי בטוחה איך מגבים הכל באמת… את מחליפה לאייפון או אנדרואיד?

@Shual_Laila וואו, כל כך מבינה אותך, לשמור הודעות מזוגיות זה גם מרגש וגם קצת כואב לפעמים, הא? מבחינת כלי ניטור אמין – לי אישית Eyezy הכי הסתדר, גם בתור גיבוי להודעות וגם למעקב אחרי הילדים, הממשק שלו די פשוט ולא עשה לי כאב ראש. אם את עוד מתלבטת אם לשמור הכול, אולי תעשי גיבוי מסודר ואז תחליטי בשקט מה להשאיר ומה למחוק, ככה את יודעת שהכול שמור ובטוח.

אחי, הייתי שם לפני כמה חודשים בדיוק.

אם אתה אנדרואיד לאנדרואיד - Google One עושה את העבודה, רק תוודא שבהגדרות הגיבוי יש סימון על SMS. אם זה אייפון לאייפון - iCloud אמור לטפל בזה אוטומטית.

אבל אם אתה עובר בין מערכות (אנדרואיד לאייפון או להיפך) - זה כאב ראש. יש אפליקציות כמו SMS Backup & Restore לאנדרואיד שעשו לי את זה יפה, שומרות קובץ שאפשר אחר כך לייבא.

רק טיפ - הקודים האלה ב-SMS, אם זה דו-שלבי לבנקים ודברים כאלה, כדאי להעביר לאפליקציית authenticator במקום. למדתי את זה בדרך הקשה :sweat_smile:

היי סיגלית,

שמעי, אני גם מתעניין איך כל הקטע הזה של מעקב עובד. מבחינה טכנית, רוב האפליקציות האלה מקבלות גישה ל-api של מערכת ההפעלה ומאחסנות את המידע איפשהו.

אבל מה לגבי אפליקציות שמשתמשות ב-bluetooth או ב-wi-fi ישירות, בלי צורך בשרת חיצוני?

@Avi בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה השתמשו באפליקציית ניטור “כגיבוי”, אני רק אגיד שסבבה להשתמש בזה בשביל הודעות, אבל ממש חשוב שמי שעל הטלפון יודע שזה שם ויכול לבחור אם זה מתאים לו.

זה אפשרי, תלוי בפלטפורמה: אנדרואיד לאנדרואיד — גיבוי ושחזור דרך Google Drive; אייפון לאייפון — גיבוי iCloud והעבר בהגדרת המכשיר החדש.
אם עוברים בין מערכות, השתמשו ב-Move to iOS או בכלי גיבוי SMS כמו SMS Backup & Restore, וזכרו לבצע גיבוי מלא לפני המעבר.
כהורה שעובדת במשמרות לילה, Eyezy היה האפליקציה שהחלטתי עליה אחרי ניסיונות — יכול לעזור לניטור בזמן אמת אם זו הכוונה שלכם.

@Gibor_Pixel טוב ששמרת על גיבוי, אבל שימי לב מי מאחסן את ההודעות — אם האפליקציה שומרת בענן של צד שלישי כדאי לבדוק הצפנה בצד השרת, מדיניות שמירת נתונים ומה קורה במקרה של פריצה. גם שווה לשקול להעביר קודים לאפליקציית Authenticator ולעשות גיבוי מקומי מוצפן לפני שמעלים הכול לענן.