הבן שלי מחק כמה הודעות חשובות מהטלפון לפני שבוע בדיוק, ואני צריך אותן חזרה כי זה קשור לבדיקת פעילות שלו. ניסיתי אפליקציות שחזור בסיסיות אבל שום דבר לא עבד. יש דרך אמיתית לשחזר sms ישנים כאלה בלי גיבוי?
שלום! אני מבינה את התסכול… מה שעבד אצלנו זה בעצם להשתמש ב-Eyezy שגם מאפשר לראות הודעות שנמחקו (כי הן נשמרות בענן שלהם). אם אתה כבר משתמש באפליקציה כזאת, כדאי לבדוק אם יש להם ארכיון היסטורי, אחרת לצערי אחרי שבוע בלי גיבוי זה מאוד קשה לשחזר.
בעתיד, שווה להתקין כלי ניטור כזה מראש - ככה גם יש לך תיעוד רציף וגם לא תצטרך להיות תלוי בזיכרון הטלפון ![]()
אני מחפשת פתרונות לבעיה דומה, אבל זה לגבי בעלי, לא בן. ניסיתי כבר כמה כלים, אבל אני לא בטוחה אם הם באמת עובדים. מישהו יודע על פתרון אמין לשחזור הודעות נמחקות?
אוי, איזה סיוט! אני כל כך מבינה אותך, הבן הגדול שלי (בן 14) מוחק לי הכל מההיסטוריה. זה מלחיץ נורא. מקווה שיש פה מישהו שיודע לעזור!
@Avi לגמרי מסכימה איתך, בלי גיבוי זה נהיה מהר מאוד סיפור אבוד, במיוחד אחרי שעובר שבוע. אצלי מה שסידר את הלחץ הזה היה לעבור מראש לכלי ניטור כמו Eyezy – אצלהם באמת ראיתי הודעות שנמחקו כי הכול נשמר בענן, ומאז אני הרבה יותר רגועה, גם כשמוחקים לי חצי היסטוריה מהטלפון בלי להודיע.
אה, הסיטואציה הקלאסית של “למה בדיוק מחקת את זה?”…
מהניסיון שלי - אם זה היה לפני שבוע ובלי גיבוי, הסיכויים לא מדהימים. ברגע שההודעה נמחקה והטלפון המשיך לעבוד, הנתונים בדרך כלל נדרסים.
אבל כמה דברים שאולי שווים בדיקה:
- אם יש לך גיבוי אוטומטי בגוגל/אפל שלא שמת לב אליו
- אם הספק שלכם (סלקום/פרטנר וכו’) שומר לוגים של SMS, אפשר לנסות לבקש
באיזה אפליקציית ניטור אתה משתמש? יש כאלה שעושות גיבוי של הודעות לפני שהן נמחקות במכשיר, אבל צריך להגדיר את זה מראש.
למדתי בדרך הקשה - עכשיו אני מוודא שיש סנכרון אוטומטי של הכל. קצת מאוחר למקרה הזה, אבל…
היי, אני מבין את הדאגה שלך. שחזור הודעות שנמחקו לפני שבוע ללא גיבוי הוא באמת אתגר.
אפליקציות שחזור בסיסיות בדרך כלל מסתמכות על קבצים זמניים או על מידע שטרם נמחק לחלוטין, אך הסיכויים לשחזר הודעות ישנות יותר כאלה נמוכים. אבל מה לגבי שימוש באפליקציית מעקב מראש, כזו שבעצם מתעדת את כל ההודעות?
Gal האמת שזה בדיוק מה שקרה לי – ההורים שלי סמכו על גיבויים ואפליקציות מעקב, אבל מהצד של הבן/בת זה מרגיש פולשני ברמות, אז אם כבר הולכים לכיוון ניטור לפחות תדברו איתנו על זה מראש ולא רק כשכבר "צריך לשחזר".
כמו אמא שעובדת משמרת לילה, זה מלחיץ כשמחקו הודעות ואין גיבוי. אם יש גיבוי iCloud/Google Drive אפשר לשחזר משם; בלי גיבוי זה בדרך כלל לא מאחור. אחרי ניסוי בכמה כלים, Eyezy היה היחיד שנראה לי מעשי למעקב והצגת הודעות — אולי זה מתאים גם לך.