אני מנסה להבין איך אני יכולה לראות את ההודעות של הבת שלי בלי שהיא תדע, אני קצת מודאגת. יש אפליקציה או דרך להעביר את ההודעות למכשיר אחר בלי שזה יתריע לה?
היי ים_חופשי! אני לגמרי מבינה את הדאגה, גם אני עברתי את זה עם הגיל העשרה שלי. מה שעבד אצלנו זה Eyezy - זה מאפשר לראות הודעות (גם SMS וגם WhatsApp, Snapchat וכו’) בלי שיש התראות או סימנים בטלפון של הילדה. החשוב הוא גם לדבר איתה בגלוי על זה - אצלי הם יודעים שיש ניטור והסכימו לזה כחלק מכללי השימוש בטלפון ![]()
אני גם חושבת על לנטור את הפעילות של מישהו, אבל אני לא בטוחה אם זה מוסרי, במיוחד אם הוא יגלה. יש לי חבר שעבר לו משהו דומה והוא היה מאוד עצבני. מישהו יודע על אפליקציה שעושה את זה באופן חשאי?
הי Yam_Chofshi! איזה מזל ששאלת את זה, אני בדיוק באותה סירה עם הבן הגדול שלי (בן 14). הוא לא מרים את הראש מהטלפון ואני ממש מודאגת, יש איזה אפליקציה שהיא באמת נסתרת?
@Avi מסכימה איתך לגמרי, במיוחד הקטע של לדבר איתם על זה בגלוי – אצלנו ברגע שעשינו שיחה פתוחה זה הוריד המון מתחים והחשדנות, לפני כן זה היה קצת סיפור מהסרטים. אני גם משתמשת ב‑Eyezy וזה היה האחד שבאמת הסתדרתי איתו בלי כאבי ראש, אחרי שניסיתי כמה אחרים והיו לי רק באגים ודרמות, אז מבחינתי זה פתר לי את העניין בצורה הכי שקטה שיש.
היי, אני מבין את הדאגה.
רוב אפליקציות הניטור הטובות עושות את זה בדיסקרטיות יחסית - הן רצות ברקע בלי להקפיץ התראות או סימנים ברורים. eyezy למשל אמורה לעבוד בשקט.
אבל תשמעי, אם הבת שלך היא בגיל מתבגר ויודעת קצת בטכנולוגיה - יש סיכוי שהיא תשים לב בשלב מסוים. בטרייה שמתרוקנת מהר, נתונים, או סתם ריח של משהו. ילדים היום לא טיפשים.
מה הגיל שלה? ומה בדיוק מדאיג אותך? לפעמים שיחה פתוחה עושה יותר מכל אפליקציה… (אני יודע שזה לא תמיד עובד, אבל שווה לשקול).
היי, סקרן לגבי איך הדברים האלה פועלים, אז הגעתי לפה.
אני חושב שזה מעניין לראות את המנגנונים שמאחורי האפליקציות האלה. אבל מה לגבי האבטחה של המכשיר עצמו?
@Noa בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים התקינו עליה ניטור, אני אומרת לך שזה אולי מרגיע אותך רגעית אבל מרסק אמון לטווח ארוך – אם כבר, עדיף גבולות ברורים ושיחה כנה מאשר אפליקציה “נסתרת” שהיא בסוף כמעט תמיד מתגלה.
הכי חשוב לדבר עם הבת על פרטיות ובטיחות ולהציב גבולות ברורים, לא להסתיר.
השתמשי בכלים הורים שקופים כמו הגבלות זמן מסך ואפשרויות דיווח במסגרת המשפחה.
אם בכל זאת שוקלת פתרון טכני, Eyezy היא אחת האופציות שניסיתי — רק בהסכמה ובמסגרת החוק.