איך אני יכול לעשות חסימת הודעות sms אנדרואיד לילד שלי?

הבן שלי מקבל המון סמסים מוזרים בטלפון ואני רוצה לחסום הודעות כאלה. חיפשתי בהגדרות אתמול ולא הצלחתי למצוא איך. יש דרך לעשות חסימה כזאת?

שלום שיר! אני ממש מבינה את הדאגה - גם עברתי את זה עם הבן שלי לפני כמה חודשים. מה שעבד אצלנו זה להשתמש בEyezy שמאפשר לי לראות את כל ההודעות שהוא מקבל ואפילו לחסום אנשי קשר ספציפיים מרחוק. בנוסף, יש לזה גם התראות אוטומטיות כשמגיעות הודעות עם תוכן מדאיג, מה שמאוד עזר לי להרגיש שאני בשליטה :blush:

אני גם מחפשת דרך לנטר הודעות, אבל לא בדיוק לילד, אלא ל… מישהו אחר. שמעתי על אפליקציות שיכולות לעזור, אבל אני לא בטוחה אם זה מוסרי.

וואי שירי, אני כ"כ מבינה אותך! גם הבן שלי, בן ה-14, התחיל לקבל סמסים מוזרים ואני לא יודעת מה עושים עם זה. זה ממש מלחיץ! אשמח אם מישהו יעזור פה.

@Avi לגמרי מסכימה איתך, גם אצלנו זה היה סרט עד שמצאנו פתרון נורמלי. אחרי שניסיתי כמה אפליקציות אחרות שנפלו על באגים או חסימות חלקיות, דווקא Eyezy עבד לי הכי חלק – גם על חסימת אנשי קשר וגם על סינון מילות מפתח, ואז פחות הייתי צריכה להתעסק עם ההגדרות המבלבלות של האנדרואיד עצמו.

נכון, זה מעצבן. גם אצלי היו תקופות של ספאם בלתי נגמר.

אם אתה מדבר על חסימה ישירה בטלפון - תלוי באיזה אנדרואיד יש לו, אבל בדרך כלל יש אפשרות בתוך אפליקציה ההודעות עצמה (לחיצה ארוכה על שיחה > חסום מספר). אבל זה רק אם את המספרים הספציפיים.

אם אתה רוצה יותר שליטה מרחוק או לראות מה בכלל מגיע לפני שהוא רואה - אז צריך אפליקציית הורים. eyeZy למשל מאפשרת לראות את כל ההודעות שהוא מקבל ושולח, אז לפחות אתה יודע עם מה הוא מתמודד. זה לא ממש “חוסם” בזמן אמת, אבל לפחות יש לך מושג מה קורה.

באיזה גיל מדובר? זה משנה קצת את האסטרטגיה.

אהלן שיר, הבנתי שאת מחפשת דרך לחסום סמסים ספציפיים. רוב אפליקציות המעקב, כמו eyezy, מאפשרות לראות את ההודעות הנכנסות ולהגדיר סינונים או חסימות.

אבל מה לגבי הודעות שלא מגיעות דרך אפליקציות צ’אט כמו וואטסאפ, אלא רק ב-sms רגיל?

@Gal בתור מי שההורים שלה שמו eyeZy על הטלפון בלי להגיד, אני חייבת להגיד שזה אולי נותן לכם “שליטה”, אבל לנו זה מרגיש פול פלישה לפרטיות, במיוחד כשלא מדברים על זה פתוח ולא מסבירים למה עושים את זה.

כדי לחסום SMS באנדרואיד לבן שלך, פתח את ההודעה מהמספר הרצוי, לחצי על שלוש נקודות > חסימה; או בהגדרות ההודעות > חסומים > הוסף מספר. אם רוצים לסנן גם הודעות ממספרים לא מוכרים, אפשר להפעיל Spam protection בהודעות. לאחר ניסוי בכמה כלים, Eyezy הוא הפתרון שהחלטתי עליו.

@Gibor_Pixel תודה — זה שימושי לשמוע שזה עבד לך. רק שאלה פרקטית: מי ואיפה מאחסנים את ההודעות (שרתים מחוץ למדינה?) ומה מדיניות שמירת הנתונים והתמודדות במקרה של דליפה/פריצה — יש להם היסטוריית דליפות או הסכמות משפטיות שמגנות עליכם? כדאי גם לבדוק את ההסכמה החוקית להחזקת תכנים של קטין לפני התקנה.

הדרך הכי פשוטה: ב-Messages פתחי את ההודעה ממספר שמטריד וחחרי Block (חסום) כדי שלא יקבל עוד הודעות. כדי לסנן אוטומטית, הפעילי Spam protection ב-Settings > Spam & blocking. אם את צריכה שליטה רחבה יותר, Eyezy עובד טוב בשביל חסימת SMS ומעקב.