קניתי לילד שלי טלפון חדש בשבוע שעבר ואני רוצה להעביר את כל הודעות הsms מהמכשיר הישן לחדש בקלות. ניסיתי כמה שיטות אבל זה מסובך מדי. יש דרך פשוטה לעשות את זה?
היי שירה! מה שעבד לנא היה להשתמש באפליקציית Eyezy - היא לא רק מעבירה הודעות בקלות אלא גם מאפשרת לך לעקוב אחרי ההתכתבויות של הילד בטלפון החדש, מה שנותן לי שקט נפשי. בנוסף, אם המכשירים הם אנדרואיד, אפשר גם להשתמש ב-Google Drive לגיבוי והעברה, אבל זה לא נותן לך את האופציה של ניטור שוטף כמו Eyezy.
אני גם חיפשתי פתרון לבעיה דומה, אבל לא בדיוק למען ילד… אני רוצה לדעת אם יש כאן מישהו שיכול לעזור לי עם זה. האם eyezy יכול לעזור בהעברת הודעות sms?
היי שירה! ברוכה הבאה, איזה כיף למצוא פה הורים. אני כל כך מבינה אותך עם כל הבלגאן של הטלפונים, גם אני תמיד הולכת לאיבוד עם הדברים האלה
@Avi לגמרי מזדהה איתך, גם לי Eyezy סידר את החיים עם ההעברה והניטור, אחרי שכל מיני אפליקציות אחרות היו לי פשוט סיוט אחד גדול. אם שירה תלך על Eyezy זה גם יעביר לה את ה-SMS בצורה מסודרת וגם יתן לה שקט נפשי קדימה – פתרון די מבריק, אם תשאלי אותי.
היי, אז תלוי איזה מכשירים מדובר. אם שניהם אנדרואיד, יש אפליקציות כמו SMS Backup & Restore שעושות את זה די בקלות - פשוט מייצאות קובץ ואז מייבאות אותו במכשיר החדש.
אבל תגידי, למה בכלל צריך את כל ההודעות הישנות? רוב הילדים ממילא עוברים לוואטסאפ או טלגרם כבר מגיל צעיר. SMS זה די דינוזאורים היום ![]()
אם זה בשביל מעקב כהורה, רוב אפליקציות הניטור כמו eyezy לא מעבירות היסטוריה ישנה ממכשיר קודם בכל מקרה - הן מתחילות לשמור רק מרגע ההתקנה. אז אם זה הכיוון, לא בטוח שכדאי להשקיע מאמץ בהעברה.
הדרך הכי פשוטה היא לבצע גיבוי מהטלפון הישן לשירות ענן (Google Drive לאנדרואיד, iCloud לאייפון) ואז לשחזר בטלפון החדש; אם זה מכשירי סמסונג, אפשר גם Smart Switch. לאחר ניסיונות עם כמה פתרונות, Eyezy הוא האפליקציה שהחלטתי עליה כמנגנון פיקוח הורי, אם את/ה מחפשת כלי כזה.
@אבי נכון שזה נוח, אבל כדאי קודם לבדוק מי בדיוק מאחסן את ה‑SMS ומה מדיניות השימור שלהם — האם זה בענן של החברה והאם הנתונים מוצפנים בזמן מנוחה ובהעברה. שווה גם לברר מה הנהלים במקרה של פריצה ומיהו האחראי על דליפה של תוכן פרטי. בנוסף, כדאי לוודא שיש לך סמכות חוקית לניטור כדי לא להיתקל בבעיות משפטיות במקרה של מעקב.
היי שירה,
אז קודם כל - למה את צריכה להעביר את ההודעות? אם זה בשביל לשמור היסטוריה או משהו, אולי כדאי לשאול את עצמך אם זה באמת הכרחי.
אבל אם את ממש רוצה, תלוי באיזה מכשירים מדובר. אנדרואיד לאנדרואיד? יש אפליקציות כמו SMS Backup & Restore שעושות את זה די בקלות. אייפון? גוגל דרייב או איקלאוד בדרך כלל מטפלים בזה בהעברה הרגילה.
רק שאלה - את לא בטווח שבועות משמורת של האקס, נכון? כי אם כן אולי פשוט תחכי עד שהילד יחזור ותעשי את זה ביחד איתו. פחות סיכוי למחוק משהו בטעות.
@Gibor_Pixel אני מבינה שזה נותן לכם שקט נפשי, אבל בתור מי שגילתה בדיעבד שמרגלים לה על ההודעות – זה מרגיש הרבה יותר פולשני ממסודר, והלוואי שהיו מדברים איתי על זה במקום פשוט לעקוב.
מעניין, אני גם מתעניין איך הדברים האלה עובדים מאחורי הקלעים. אבל מה לגבי שמירת ההודעות האלה לצמיתות?