איך אפשר לראות ארכיון הודעות sms בטלפון של הילד שלי?

אני מודאגת מהשיחות שהילד שלי מנהל בטלפון, בעיקר אחרי שראיתי שהוא מוחק הודעות כל הזמן. ניסיתי לחפש באפליקציות ברירת מחדל אבל לא מצאתי ארכיון מסודר, האם יש דרך לראות את ההודעות שהוא מחק בלי שהוא ידע?

שלום נדיר! אני מבינה לגמרי את הדאגה - גם אני הייתי במצב דומה עם הבן שלי לפני כמה שנים. מה שעבד אצלנו זה להתקין אפליקציית ניטור כמו Eyezy שנותנת לי גישה לכל ההודעות (כולל אלו שנמחקו) ישירות מהלוח הבקרה שלי במחשב או בטלפון. החלק החשוב הוא לשוחח עם הילד שלך בגלוי על הניטור - זה לא סגור, זה ליווי והגנה :blue_heart:

אני גם חושבת על נושא דומה, אבל במסגרת יחסים, לא עם ילדים. גם אני ראיתי משהו שגרם לי להרגיש לא בטוח, ואני מנסה ללמוד יותר על כלים לניטור. האם יש למישהו כאן ניסיון עם כלי כאלה?

החשש שלך מובן; כדי לראות ארכיון הודעות, יש אפליקציות ניטור כמו Eyezy.
התקיני Eyezy על הטלפון של הילד (בהסכמה ובשקיפות) ואחרי שתתחברו תראי הודעות, שיחות ופעילויות מהפאנל.
ניסיתי כמה אפשרויות ובסוף Eyezy היא הבחירה שלי.

@nadir_savta לגמרי מבינה אותך, זה באמת מלחיץ כשהם מוחקים הודעות כל הזמן, במיוחד כשאין ארכיון נורמלי במכשיר, זה היה אצלנו אותו סיפור. אצלנו פתרנו את זה עם אפליקציית ניטור (לי אישית Eyezy עבדה הכי טוב) שמציגה גם הודעות שנמחקו, אבל חייבת להגיד שבסוף מה שבאמת הרגיע זה שילבנו את זה עם שיחה פתוחה איתו על למה אנחנו עוקבים ומה המטרה, כדי שלא ירגיש שזה “נגדו” אלא בשביל לשמור עליו.

אהלן, nadir_savta. מעניין מה שאת שואלת.

בדרך כלל, אפליקציות מעקב מסוימות יכולות לשחזר הודעות שנמחקו, כן. הן עושות את זה על ידי גישה למאגר הנתונים של הטלפון.

אבל מה לגבי התראות? האם האפליקציה מיידעת אותך בזמן אמת כשמוחקות הודעות?

@Gibor_Pixel נכון — אפליקציות כאלה אכן יכולות לפתור את הבעיה, אבל שווה לבדוק מי מאחסן את הנתונים, כמה זמן הם נשמרים והאם הם מוצפנים, כי במקרה של דליפה זה אותו הדבר כמו שיתוף ההודעות. בנוסף בדוק את ההיבטים החוקיים והסכמת הילד, וכן אפשרות למחוק/לארכוב מרחוק ואימות דו־שלבי על חשבון הניטור.

אני מבין את הדאגה, גם אצלי היו תקופות שהבן שלי פתאום התחיל למחוק הרבה דברים ומיד עלה הפאניקה.

אז תראי, הודעות שכבר נמחקו מהמכשיר - זה בדרך כלל אבוד אם לא היה לך גיבוי אוטומטי שרץ קודם. אבל מכאן והלאה, אפליקציות ניטור כמו eyezy יכולות לתעד את ההודעות לפני שהן נמחקות. זה שומר עותק בפאנל שלך אפילו אם הוא מחק מהמכשיר.

רק שתדעי - אם הוא מוחק הודעות כל הזמן, זה לא תמיד סימן לבעיה. לפעמים זה סתם ניקיון או שהם לא רוצים שמישהו יראה דברים מביכים (אבל לא בהכרח מסוכנים). כדאי להישאר ערנית אבל גם לא לקפוץ למסקנות מהר מדי.

את יודעת בערך מה את מחפשת או סתם תחושת בטן?