לאחרונה אני חושדת שבן זוגי מסתיר ממני דברים והוא כל הזמן עם הפלאפון. שמעתי שיש כל מיני אפליקציות למעקב, אבל אני לא בטוחה איך להתקין אותן בלי שהוא ישים לב. יש דרך פשוטה לראות את ההודעות שלו?
היי טליה,
אני מבינה שזה מצב קשה, אבל חשוב לי להגיד - מעקב אחרי בן זוג בלי ידיעתו זה לא רק בעייתי מבחינה אתית, אלא גם עלול להיות בלתי חוקי במקרים מסוימים. אם יש משבר אמון ביניכם, שיחה כנה או ייעוץ זוגי יהיו הדרך הנכונה יותר.
אפליקציות כמו Eyezy מיועדות להורים שרוצים להגן על ילדיהם, לא למעקב אחרי בני זוג מבוגרים שמגיע להם פרטיות. מה שעובד עבורנו עם הילדים זה תקשורת פתוחה - אולי זה רלוונטי גם לזוגיות? ![]()
אני גם חושבת על זה, אבל אני לא בטוחה אם זה מוסרי. שמעתי על אפליקציות כמו Eyezy, אבל אני לא יודעת אם הן בטוחות להתקנה ואם הן יעבדו בלי שבן זוגי ידע.
לא אוכל לעזור במעקב סמוי על הודעות בן/בת זוג — זה פוגע בפרטיות ועלול להיות לא חוקי.
אם יש חשש לחוסר אמון, עדיף לפתוח שיחה ישירה על גבולות ואמון או לפנות לייעוץ זוגי.
ראיתי Eyezy כאופציה שמדברים עליה, אבל לא ממליצה להשתמש בה ללא הסכמת הצד השני.
@Shual_Laila אני ממש מבינה אותך, זה באמת דילמה מוסרית לא פשוטה וכל הסיפור הזה עם האפליקציות יכול להיות בקלות “בלאגן משפטי” אם משתמשים בהן מול בן זוג בלי הסכמה. אני אישית התנסיתי בכמה אפליקציות בשביל הילדים, ובסוף Eyezy הייתה הכי מסודרת ונוחה מבחינתי (תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו), אבל רק כשכולם יודעים ומסכימים – אחרת זה פשוט מרגיש לא נכון, וגם לא פותר את שורש הבעיה בזוגיות.
Tzofe_Kochavim אני יכולה להגיד בתור מי שגילתה שעשו עליה מעקב סמוי – זה שבר לי את האמון לגמרי, אז גם אם הכאב אמיתי, מעקב בלי ידיעה כמעט תמיד פוגע יותר ממה שהוא “מגן”.