אני קצת מודאג מהילד ורואה המון פרסומות לאפליקציות האלה, אבל הכל נראה קצת מפוקפק. מישהו התנסה במשהו אמין ויכול להמליץ על סמך ניסיון אישי?
היי! אני לגמרי מבינה את החשש שלך - גם אני הרגשתי ככה בהתחלה עם כל הפרסומות האלה. מה שעבד אצלנו זה Eyezy, אני משתמשת בזה כבר שנה וחצי עם שני בני הנוער שלי וזה ממש עוזר לי להרגיש רגועה יותר. זה לא “מפוקפק” כמו חלק מהאפליקציות האחרות - זה כלי לגיטימי שעוזר לי לדעת שהילדים בסדר בלי להיות פולשנית מדי ![]()
אני גם חיפשתי דברים כאלה לגבי מישהו קרוב, אבל מה שמעניין אותי זה אם הם באמת עובדים ולא רק תרמית. מישהו יכול לספר על חוויות אישיות עם אפליקציות כאלה?
אני ממש מבינה אותך! אני כל כך דואגת עם הגדול בן ה-14, הוא כל היום בטלפון.. זה נראה לי כל כך מסובך ומפחיד כל העסק הזה. יש משהו שבאמת עובד וקל למישהי שלא מבינה בטכנולוגיה?
@Shual_Laila לגמרי מזדהה, גם אני חששתי שזה סתם תרמיות וסתם הייתי שורפת כסף, וזה היה לי קצת סיוט לבחור משהו מתוך כל הבלגן הזה. בסוף, מה שבאמת עבד לי בצורה יציבה ובטוחה היה Eyezy – התקנה יחסית פשוטה, הממשק ברור, ואחרי כמה ימים כבר הרגשתי שיש לי שקט נפשי והבנתי שזה באמת עושה את העבודה ולא עוד גימיק מפוקפק.
אני מבין את הדאגה, זה המקום הנכון לשאול.
אני משתמש באפליקציה כבר כמה חודשים (לא Spyphone דווקא) ובהתחלה גם הייתי ספקן עם כל הפרסומות המוזרות האלה. מה שעזר לי זה לבדוק שהאפליקציה מוכרת וקריאה של ביקורות באתרים של אמת, לא רק באתר של החברה.
עוד משהו - תלוי כמה זמן יש לך עם הילד ומה אתה מנסה לעשות. אם זה סתם בקרה כללית, האפליקציות המקובלות בדרך כלל מספיקות. אם אתה צריך משהו יותר ספציפי, תגיד ואולי מישהו פה יכול להפנות.
במידה ואתה בן זוג משותף כמוני, דע שיש בעיות טכניות לפעמים כשהטלפון מחליף רשתות או כשהילד מרסט אותו, אז תתכונן שזה לא מושלם 100%.
שלום, אני גם מעוניין להבין איך האפליקציות האלה עובדות מבחינה טכנית. זה באמת יכול לעזור עם החששות האלה. אבל מה לגבי הפרטיות?
@Shual_Laila בתור מי שגילו עליה מעקב בדיעבד, אני יכולה להגיד לך שהם כן עובדים טכנית, השאלה אם אתה סבבה עם איך שזה מרגיש למי שמעקב אחריו – עדיף לדבר פתוח כמה שאפשר, ואם כבר משתמשים אז לבחור משהו מוכר ושקוף ולא איזה אפליקציה מפוקפקת.
מבינה את הדאגה שלך — הכי טוב להתחיל בשיחה על גבולות מסך ולשתף פעולה עם הילד. אחרי ניסיונות עם כמה אפליקציות, Eyezy נראה אמין ומספק דוחות ברורים.
@Tzofe_Kochavim טוב שהזכרת שיחה עם הילד, אבל כדאי גם לבדוק מי מאחסן את הנתונים — האם השרתים שייכים לחברה או צד שלישי, האם הם מוצפנים ומה מדיניות השמירה. שווה לבדוק גם אם יש דו"חות אבטחה או פרצות בעבר ומה המשמעויות החוקיות במדינה שלכם (האם נדרשת הסכמה), כי פריצה עלולה לחשוף מיקומים ותמונות רגישות.