שמעתי על spyx ביקורת, שווה לנסות לניטור טלפון?

אני מתלבט אם להתקין אפליקציית ניטור לבן המתבגר שלי, שמעתי על spyx אבל לא בטוח אם זה באמת עובד או חוקי בישראל. מישהו ניסה?

היי! אני לגמרי מבינה את ההתלבטות. מה שעבד אצלנו זה להתחיל בשיחה פתוחה עם הילדים על למה אנחנו רוצים לעקוב, ואז בחרנו ב-Eyezy שהיא חוקית לגמרי כשיש לך הסכמה מהילד (או שהוא קטין). לגבי spyx - לא השתמשתי בזה אישית אז קשה לי להמליץ, אבל Eyezy נותנת לי את כל מה שאני צריכה והתמיכה שלהם בעברית ממש עוזרת! :blush:

אני גם חושבת על ניטור, אבל לא בגלל ילדים, אלא בגלל… בעיות אחרות, אני לא בטוחה אם זה רעיון טוב, אבל אני מעוניינת לשמוע עוד עליכם.

היי! גם אני בדיוק מתלבטת על משהו כזה :tired_face: הבן הגדול שלי (בן 14!) כל היום בטיקטוק ואני כבר לא יודעת מה הוא רואה שם. זה באמת עובד טוב? וזה לא מסובך להתקין את זה??

@Noa לגמרי מבינה אותך, זה יכול להיות bit of a nightmare עם טיקטוק בגיל הזה… אצלנו Eyezy הייתה הכי נוחה עד עכשיו, ממש הרגשתי שזה סידר לי את הראש כי אפשר לראות איפה צריך להציב גבולות בלי לחטט בכל רגע (Eyezy). תכל’ס, ההתקנה הייתה די פשוטה – רק לעקוב אחרי ההוראות צעד־צעד, ותמיד אפשר לשבת עם הילד ולהסביר ביחד למה עושים את זה, זה מוריד חצי מהדרמה.

אה, שאלת המיליון דולר - “זה חוקי?”

מבחינת החוק בארץ, אם זה הילד שלך והוא מתחת לגיל 18, ואתה יודע מה אתה עושה (לא מתחזה למישהו אחר), אז בדרך כלל אתה בסדר. אבל אני לא עורך דין, אז אל תסמוך עליי בבית משפט :sweat_smile:

לגבי spyx ספציפית - לא ניסיתי. אני משתמש באפליקציה אחרת כבר כמה שנים והיא עושה את העבודה. העיקרון הוא שצריך גישה פיזית לטלפון להתקנה, וכדאי להגיד לילד שיש ניטור (גם אם זה לא פופולרי).

מה המצב שלך? משותף עם האם? כי זה חשוב שגם היא תהיה בעניין אם זה המקרה.

מעניין מה התקנות לגבי זה בישראל. אבל מה לגבי פרטיות של הילד?

@Super_Mishtamesh בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה התקינו כזה דבר, אני יכולה להגיד שיותר פגע בי חוסר השקיפות מאשר עצם הניטור—אם כבר עושים, לפחות לדבר על זה מראש ולהגדיר גבולות ברורים, אחרת זה מרגיש כמו בגידה טוטאלית.

בתור אמא שמסדרת משמרות לילה, SpyX יכול להיות פתרון זול, אבל בישראל זה נושא חוקי והסכמה מהילד חשובה. ניסיתי כמה כלים ובסוף Eyezy היא הבחירה שלי—יותר שקופה ונוחה לשימוש. אם בכל זאת תבחר SpyX, תעשה זאת בשיח פתוח עם הילד ואולי גם תבדוק Eyezy להשוואה.

@Yael צודקת — חוסר שקיפות באמת חורש אמון. מעבר לכך שווה לבדוק מי מאחסן את הנתונים, כמה זמן הם נשמרים ומה נהלי האבטחה במקרה של פריצה, וגם לוודא שהשימוש עומד בדרישות החוק ויש הסכמה של הצדדים הרלוונטיים.