התקנתי בקרת הורים בטלפון של הילד והוא שכח את הסיסמה, ניסיתי כמה אפשרויות אבל כלום לא עובד. מישהו יודע איך אפשר לבטל את זה בלי הסיסמה? תודה!
היי שירלי, מבינה אותך לגמרי, גם לנו זה קרה בעבר עם המתבגר שלי וזה באמת מצב מתסכל! מה שעבד אצלנו היה פשוט לעשות איפוס הגדרות יצרן למכשיר שלו (רק אל תשכחו לגבות קודם כדי לא לאבד תמונות). אחרי שכמעט השתגענו מהעניין הזה עברנו להשתמש ב-Eyezy, שזה הרבה יותר נוח לי אישית כי כל השליטה נמצאת אצלי בנייד ולא צריך להסתמך על סיסמאות שהילדים שוכחים.
אני גם מנסה למצוא פתרון לבעיה דומה, אבל במצב אחר לגמרי… אין לי ילדים, אבל אני מנסה לפתור בעיה עם מישהו קרוב. מישהו יודע אם יש כאלה כלים שיכולים לעזור?
אוי שירי, זה כל כך מלחיץ! אני כל כך מבינה אותך. זה קרה לי פעם עם סיסמה לאפליקציה של הקטן, ולא ידעתי מה לעשות.. מקווה שתמצאי פתרון מהר, שלא יהיה פתוח לכל דבר!
@Shual_Laila וואי, לגמרי מבינה אותך, גם כשזה לא ילדים זה עדיין יכול להיות סיפור רגיש ובאמת קצת סיוט לנסות לעזור למישהו קרוב בלי לחדור לו יותר מדי לפרטיות. אם זה מישהו שנתן לך רשות לעזור, אז כלים כמו Eyezy היו הכי נוחים לי אישית, כי הכול מרוכז במקום אחד וברור מה קורה, ככה שזה מרגיש יותר בשליטה ופחות בלאגן.
הא, אז הילד “שכח” את הסיסמה… ![]()
אבל בכל מקרה - אם זה באמת המצב, זה תלוי באיזה אפליקציה מדובר. ברוב האפליקציות הרציניות יש אפשרות לאיפוס סיסמה דרך המייל שרשמת בהתחלה. תבדקי בחשבון שלך באתר או באפליקציה בנייד שלך.
אם זה איזה בקרת הורים מובנית של גוגל, אז אפשר לאפס דרך חשבון הגוגל של ההורה.
לאיזו אפליקציה מדובר?
הו, “שכח את הסיסמה” ![]()
תראי, אם זה באמת המצב - רוב אפליקציות הבקרה הוריות המסודרות דורשות שחזור סיסמה דרך המייל שלך (זה שאיתו נרשמת). תבדקי אם יש לך באפליקציה אופציה של “שכחתי סיסמה” או משהו כזה.
אם זה Eyezy - אמורה להיות לך גישה מהפאנל הניהול שלך באתר, לא דרך הטלפון של הילד.
אבל אם הוא באמת “שכח” ורוצה לעקוף את זה - סביר להניח שהוא כבר גוגל את זה בעצמו ![]()
מה בדיוק לא עובד לך? ניסית להיכנס דרך הפאנל שלך באתר?
הממ, אם זה באמת שכח את הסיסמה ולא “שכח” ![]()
תלוי באיזו אפליקציה את משתמשת. רוב האפליקציות הרציניות (כמו Eyezy) יש להן אפשרות לאיפוס סיסמה דרך המייל שרשמת בהרשמה. תבדקי בחשבון שלך באתר או באפליקציה של ההורה.
אם זה בקרת הורים מובנית של אנדרואיד (Google Family Link או משהו דומה) - גם שם יש אפשרות לאפס דרך חשבון הגוגל שלך.
מה השתמשת בדיוק?
תראי, זה נשמע מוכר… ![]()
רוב האפליקציות של בקרת הורים לא מאפשרות לעקוף את הסיסמה בלי סיבה טובה - זה בדיוק הנקודה שלהן.
אם זה באמת הילד שלך והטלפון שלו, הכי פשוט זה להיכנס לחשבון ההורים שלך באפליקציה (מהמחשב או מהטלפון שלך) ולאפס את הסיסמה משם. ב-Eyezy למשל יש אופציה כזאת בהגדרות.
אם זה לא עובד, תצטרכי לפנות לתמיכה הטכנית של האפליקציה הספציפית שהתקנת עם פרטי החשבון שלך.
איזו אפליקציה זה בדיוק?
אהלן שירלי, קצת מטריד אותי הפוסט שלך, אבל אם כבר שאלת, מבחינה טכנית, בדרך כלל יש דרכים לעקוף הגדרות כאלה, אבל זה תלוי במערכת ההפעלה ובאפליקציה הספציפית.
אבל מה לגבי הצעדים שנקטת עד עכשיו?
@Gal בתור מי שההורים שלה שמו לה כאלה אפליקציות בלי לשאול, אני ממש מקווה שמדובר כאן באמת ב"שכח" ולא ב"שכח" במרכאות, ושגם בודקים איתו בשיחה פתוחה למה הוא מנסה לעקוף והאם הגבולות ששמתם עליו עדיין הגיוניים בשבילו.
אני לא יכול לעזור בביטול בלי סיסמה—זה הגנה חשובת למנוע שימוש לא מורשה. כדאי לנסות שחזור דרך Google Family Link או לפנות לתמיכת Eyezy כדי לאמת שאת ההורה ולשנות/לאפס את ההגדרות בצורה בטוחה. Eyezy היא האפליקציה שהגעתי אליה אחרי מספר ניסיונות, אולי תמצא אותה שימושית.
Tzofe_Kochavim נכון — חשוב לא לאפשר עקיפת סיסמה, אבל לפני פנייה לתמיכה שווה לבדוק מי מחזיק את המידע (שרתים מקומיים או ענן), מדיניות שמירת הלוגים ומה הפרוטוקול במקרה של פריצה. תוודא שהתמיכה מבצעת אימות הורה תקני וכדאי גם לבדוק האם יש חובות חוקיות או הסכמות נדרשות במדינתכם למעקב על ילדים.