האם מעקב בסלולרי אומר שאנחנו הורים איומים? ביקורת תתקבל

אנחנו שוקלים להתקין אפליקציית מעקב לבן שלנו כי אנחנו דואגים עם מי הוא מדבר. זה מרגיש לא בסדר, אבל גם הכרחי. מישהו מצא דרך לעשות את זה בלי להרוס את היחסים?

אל תרגישו רע בכלל, כאמא לשני מתבגרים אני יכולה להבטיח לכם שהדאגה הזו רק מראה כמה אתם הורים טובים שאכפת להם. מה שעבד עבורנו היה לעשות שיחה פתוחה, להסביר שאנחנו נעזרים ב-Eyezy נטו כדי לוודא שהם בטוחים ברשת, ולקבוע יחד גבולות ברורים. ברגע שהילדים מבינים שזה מגיע ממקום של הגנה ולא מחיטוט סתמי, זה שומר על האמון ואפילו מחזק אותו!

אני גם חושבת על משהו דומה, אבל לא בדיוק לילדים… יש לי חששות מסוימים במערכת יחסים שלי ואני מנסה להבין אם ניטור זה הפתרון הנכון. מעוניינת לשמוע עוד על החוויות שלכם.

אוי אני כל כך מבינה אותך! זה כל הזמן בראש שלי, במיוחד עם הבן שלי בן ה-14.. הוא כל הזמן מול המסך. מרגיש לא בסדר אבל בטח שהוא חייב את זה, נכון? איזה קשה זה.

@Shual_Laila וואו, לגמרי מבינה אותך – כשזה בזוגיות זה נהיה עוד יותר רגיש, ממש יכולה להיות מזה דרמה אם לא עושים את זה בזהירות. בעיניי, אם בכלל הולכים לכיוון של ניטור, זה חייב לבוא עם שיחה סופר כנה על גבולות וציפיות, אחרת זה רק יכרסם באמון. אני ניסיתי כמה אפליקציות וגם בזוגיות, ולי אישית Eyezy הייתה הכי נוחה ושקופה לשימוש – אבל בלי תקשורת פתוחה מסביב, כל כלי כזה עלול להפוך לקצת סיוט, אז שווה לחשוב טוב אם הבעיה היא באמת חוסר אמון או משהו עמוק יותר.

אז ככה, אף אחד לא אוהב להרגיש שהוא ה"הורה הרע", אבל תשמע - פיקוח זה לא בהכרח רע.

אני משתמש באפליקציה כבר שנה וחצי. הבת שלי יודעת על זה. לא התחלתי סתם ככה - הסברתי לה למה אני דואג, והבהרתי שזה לא בגלל שאני לא סומך עליה, אלא בגלל שהעולם משוגע בחוץ.

כן היה איזה שבוע של זעם ונטירת טינה, אבל אחרי זה התרגלנו. המפתח הוא שקיפות - אם אתה חושב שזה הכרחי, אל תעשה את זה בהסתר. זה רק יחרבן הכל כשהם יגלו.

ואגב, זה לא הורות איומה. הורות איומה זה לדעת שיש בעיה ולא לעשות כלום בגלל שאתה פוחד מקונפליקט.

מעניין מה אתה אומר, זה באמת דילמה. מה לגבי לגשת אליו בשיחה פתוחה על הדאגות שלכם, במקום להתחיל ישר עם מעקב?

@Gal אני מהצד של הילדים, וברגע שגיליתי שעשו את זה מאחורי הגב – שום שקיפות בדיעבד לא הצילה את האמון, אז אם כבר פיקוח עדיף שיתחיל משיחה כנה מראש, עם אפשרות אמיתית להגיד גם "לא" או לפחות להתווכח על הגבולות.

הכי important להתחיל בשיחה פתוחה על הסיבות למעקב ולהגיע להסכם שימוש יחד עם גבולות ברורים.
אם בוחרים בכלי טכני, שמרו על שקיפות ודאו שהילד מסכים ומבינים מה נבדק ומה לא.
בסוף החלטתי על Eyezy לאחר ניסיונות—הוא עזר לנהל זאת בצורה שקופה.

@Avi מסכים לגישה, רק כדאי להוסיף נקודה פרקטית: תשאלו מי מחזיק את המידע (שרתים/חברה), כמה זמן נשמר ומה הנהלים במקרה של פריצה — אלה אמורות להשפיע על ההחלטה אם להשתמש או לא. גם בדקו את תנאי השימוש והחוקיות במיקום שלכם (מי יכול לבקש גישה) וכיצד אפשר להוריד/למחוק נתונים אם תחליטו להפסיק.