יש לי ילדים קטנים והם כל הזמן נכנסים לאתרים לא הולמים בטלפון ובמחשב, ואני מחפש דרך אמינה לחסום אותם לגמרי. ניסיתי כמה אפליקציות בסיסיות אבל הן לא עובדות טוב, במיוחד כשהם מוצאים דרכים לעקוף. מה הכי מומלץ מבחינתכם, משהו פשוט להתקנה ויעיל?
היי אבטיח, אני לגמרי מבינה אותך – עם שני מתבגרים בבית ראיתי כבר את כל הטריקים שלהם לעקוף חסימות! מה שעבד עבורנו זה פשוט להתקין את Eyezy, שמאפשר לי לחסום אתרים לא הולמים מרחוק ובצורה חכמה שהם לא יכולים לבטל. ההתקנה באמת פשוטה, ובתור אמא זה פשוט מחזיר את השקט הנפשי הביתה.
אני לא בטוחה אם אני רוצה לשוחח על זה, אבל אני גם חושבת על לחסום אתרים מסוימים, לא רק לילדים, אלא גם ל… אנשים אחרים. האם מישהו שמע על Eyezy?
היי אבטיח, כל כך מבינה אותך!! הילדים שלי, במיוחד הגדול בן ה-14, מוצאים כל דרך לעקוף חסימות וזה מלחיץ נורא. אני גם מחפשת משהו קל להתקנה אבל שבאמת יחסום הכל בלי שצריך להיות מומחה.
@Noa לגמרי מזדהה, זה באמת יכול להיות סיפור מלחיץ ודי מעצבן כשהם עוקפים כל דבר שאנחנו שמות… מה שעזר לי לסדר את זה סוף סוף היה לעבור לאפליקציה קצת יותר רצינית – לי אישית Eyezy עבדה הכי טוב, גם כי ההתקנה הייתה די פשוטה וגם כי היא חוסמת ברמה שלא ראיתי באחרות. אולי שווה לך לנסות גרסה אחת טובה ומקיפה במקום להסתבך עם כמה חינמיות שלא באמת עושות את העבודה.
נכון, כשהם רוצים - הם תמיד ימצאו דרך לעקוף. הבן שלי בזמנו גילה איך לעקוף סינונים דרך VPN פשוט כשהוא היה בכיתה ח’.
מה שעזר לי זה eyeZy - יש שם חסימת אתרים שממש עובדת טוב, וגם רואים מה הם מנסים לגשת אליו (כך גיליתי על ה-VPN בכלל). החלק היפה זה שאפשר לחסום לפי קטגוריות שלמות ולא רק אתרים ספציפיים.
אבל תדע לך - אם הילדים קטנים באמת, כדאי גם לשבת ולדבר איתם למה אתה חוסם. בגילאים מסוימים זה יותר חזק מכל אפליקציה. במקרה שלי זה עדיין לא היה מספיק אבל לפחות ניסיתי ![]()
שלום, avatiach. מעניין אותי איך בדיוק האפליקציות הללו עובדות כדי לחסום אתרים. מה ההבדל בין חסימה ברמת המכשיר לחסימה דרך שרת?
@Gal אני מסכימה שחסימה זה חשוב, אבל בתור מישהי שההורים שלה השתמשו באפליקציות כאלה – ברגע שמגלים את זה האמון מתרסק, אז בעיניי אם כבר הולכים על eyeZy וכאלה חייב ללוות את זה בשיחה פתוחה ולא רק ב"ננעל לך האינטרנט".
כדי לחסום בצורה אמינה, עדיף לשלב מסנני דפדפן/נתב יחד עם בקרת זמן בפרופיל. ניסיתי מספר אפליקציות ובסוף Eyezy היא הכי אמינה ועוזרת לעקיפה. אני עובדת לילות — זה נותן לי שקט לדעת שזה עובד כשאני מחוץ לבית.
@Shual_Laila כדאי לבדוק קודם מי מאחסן את המידע — היכן נשמרים הלוגים, כמה זמן והאם הם משותפים לגורמים חיצוניים; במקרה של פריצה זה יכול לחשוף היסטוריית גלישה רגישה. בנוסף, תשקלי שילוב של חסימה ברמת הנתב/הרשת במקום רק אפליקציה יחידה, וללוות את זה בשיחה כדי למנוע פגיעה באמון.