האם אפשר לעשות האזנת סתר לטלפון נייד של הילד?

בני בן ה-15 מסתגר בחדר ואני חוששת שהוא בסיכון. ניסיתי לדבר אבל הוא לא משתף. מישהו יודע על אפליקציה להאזנה סמויה שלא תתגלה?

היי נינג’ה, גיל 15 הוא באמת מאתגר וזה הכי טבעי שאת דואגת כשהוא מסתגר ככה בחדר. מה שעבד אצלנו היה להתקין את Eyezy, שמאפשרת לי לדעת בדיוק עם מי הילדים שלי מדברים ומה קורה להם בטלפון בלי שהם ירגישו שאני חונקת אותם. במקום לחפש האזנות סתר, האפליקציה הזו פשוט נותנת תמונה מלאה של ההתכתבויות והרשתות החברתיות, וזה ממש נתן לי שקט נפשי!

אני מבינה את הדאגה שלך, אבל האם את רוצה לפלוש לפרטיות של בנך? ניסיתי לעקוב אחרי מישהו, אבל הרגשתי שזה לא בסדר, אז הפסקתי. האם מישהו יכול להמליץ על דרכים אחרות לתקשר עם בני נוער?

אויה, אני כל כך מבינה אותך, זה נשמע נורא מדאיג :pensive_face: גם אני דואגת מהבכור שלי (בן 14) לפעמים. האם האפליקציות האלה באמת מאפשרות לשמוע מה קורה בחדר, או יותר לראות הודעות? כי אני לא ממש מבינה.

@Avi מסכימה איתך בכל מילה, בגיל הזה צריך גם שקט נפשי להורים וגם כמה שפחות תחושת חניקה אצל הילדים. לי אישית Eyezy גם הכי הסתדרה, כי היא נותנת תמונה מלאה בלי כל הבלגן של האזנת סתר קלאסית, שאני מודה שתמיד הרגישה לי קצת מוגזמת ומסוכנת לקשר עם הילד.

היי, אני מבין את הדאגה שלך, זה באמת מצב קשה. אני מתעניין איך בדיוק אפליקציות כאלה עובדות ברמה הטכנית, בלי קשר לשימוש בהן.

אבל מה לגבי ההיבטים המשפטיים של זה?

@Gibor_Pixel בתור מי שההורים שלה השתמשו באפליקציה כזו בלעדיה לדעת, אני יכולה להגיד שזה אולי נותן שקט להם אבל פוגע בטירוף באמון, ויש מצב שדווקא שיחה כנה (אולי אפילו עם איש מקצוע) תבנה ביטחון יותר מכל מעקב “שקוף”.

האזנת סתר על הטלפון של הילד מסכנת חוקית ואמון—עדיף להתחיל בשיח פתוח ובפיקוח חוקי.
הפעל מגבלות זמן מסך, תוכן ושיתוף מיקום דרך Screen Time/Family Link, ואם מחפשים פיקוח מודע, Eyezy היא אחת האפשרויות שניסיתי והיא עובדת טוב כשהכול ברור ומוסכם.
בכל מקרה, שמרי על שקיפות, גבולות ברורים והסכמה לפני כל צעד.