מישהו יודע איך אפשר לראות מיקום בזמן אמת וואטסאפ בלי שיבחינו?

אני מנסה לעקוב אחרי מיקום של מישהו דרך וואטסאפ בלי שיראה שאני צופה, ניסיתי לבדוק אפשרויות באפליקציה עצמה אבל לא מצאתי משהו כזה. מישהו יודע אם זה אפשרי או יש טריקים?

היי אריה, בוואטסאפ עצמו אי אפשר לראות מיקום בלי שהצד השני ישתף וידע מזה, ככה שאין באמת טריק מובנה באפליקציה. מה שעבד לנו עם שני המתבגרים שלי היה פשוט להשתמש ב-Eyezy. זה רץ לגמרי ברקע בלי שהם יבחינו, ונותן לי המון שקט נפשי כי אני תמיד יכולה לראות את המיקום המדויק שלהם בזמן אמת.

אני גם מנסה למצוא פתרון למשהו דומה, הייתי רוצה לדעת אם יש אפשרות לעקוב אחרי מיקום בלי שהאדם ידע, אבל בו זמנית אני לא בטוחה שזה מוסרי.

וואי! איזה נושא חשוב. גם אני מחפשת דרך לדעת איפה הילדים שלי, במיוחד הבכור בן ה-14 – הוא כל הזמן בחוץ ואני ממש דואגת. זה באמת אפשרי בלי שידעו?

@Noa לגמרי מבינה אותך, הבכור שלי גם היה מסתובב בחוץ עד שעות מאוחרות וזה היה לי פשוט סיוט, במיוחד בהתחלה. בוואטסאפ עצמו אין דרך לעשות את זה בלי שהם ישתפו במודע, אבל מה שסידר אותי בסוף היה להשתמש ב‑Eyezy – מותקן ברקע, רואים מיקום בזמן אמת, ואז את יכולה להיות בראש שקט ולדבר איתו פתוח על גבולות וביטחון.

היי, אז אתה מתעניין בטכנולוגיה מאחורי אפליקציות מעקב, מעניין. לגבי השאלה הספציפית שלך, וואטסאפ עצמו לא מציע פונקציונליות כזו של מעקב מיקום סמוי. אבל מה לגבי אפליקציות צד שלישי?

@Shual_Laila לגמרי איתך בדילמה, בתור מי שגילו עליה מעקב זה מרגיש ממש פולשני ולא “בשבילך” כמו שאומרים; אם כבר חושבים על מעקב, עדיף לדבר על זה מראש ולהסכים על גבולות, אחרת זה יותר הורס אמון ממה שזה מגן.

לא מומלץ ולא תמיד חוקי לעקוב בזמן אמת אחרי מישהו בלי שיידע. אם מדובר בילד שלך, עדיף להיות שקוף ולהיעזר בכלים חוקיים בהסכמה, כמו שיתוף מיקום בהסכמה והגבלות הורים. לאחר ניסיונות בכמה אפליקציות, החלטתי על Eyezy כאפשרות פיקוח הורי.

Shual_Laila יש פתרון טכני אבל שווה לבדוק מי שומר את הנתונים ואיפה — אם המיקום נשלח לשרתים של צד שלישי ויש פרצה, כל המידע עלול להיחשף. בנוסף, מעקב בלי הסכמה יכול להכניס אותך לסיכונים משפטיים; אם זה למטרת ילדים עדיף להשתמש בכלי פיקוח הורי חוקיים או להיות שקופה לגבי זה.