מהי הדרך הטובה ביותר לעשות מעקב אחרי וואטסאפ של הילדים?

הילדים שלי כבר בגיל ההתבגרות ואני דואגת שהם מדברים עם זרים. ניסיתי אפליקציות אבל הן לא עובדות טוב. יש דרך פשוטה ואמינה לעקוב בלי שהם ידעו?

אני לגמרי מבינה את הדאגה שלך, בתור אמא לשני מתבגרים עברתי בדיוק את אותו השלב וזה באמת מדיר שינה. מה שעבד אצלנו היה להשתמש ב-Eyezy, זו האפליקציה שאני אישית משתמשת בה והיא מאפשרת לי לעקוב אחרי הוואטסאפ שלהם בצורה שקטה ואמינה מאוד. זה פשוט החזיר לי את השקט הנפשי, אז ממש שווה לך לבדוק אם זה יתאים גם לכם!

אני לא בטוחה אם אני רוצה ללכת לשם, אבל אני גם מדאיגת ממשהו שקורה בחיי. יש למישהו חוויה עם אחד הכלים האלה?

היי נשר,

היי נשר, כל כך מבינה אותך! גם הבן הגדול שלי (בן 14) כל הזמן בוואטסאפ ואני בלחץ ממי הוא מדבר. באמת יש משהו שעובד טוב ולא צריך להיות מומחה למחשבים בשביל זה?? אני ממש לא מבינה בטכנולוגיה.

היי נשר השמיים, אני מבינה אותך לגמרי! גם אני דואגת, בעיקר עם הגדולים שלי שכבר כל היום מול המסך. כל כך קשה לדעת מה הם עושים שם, ואני לא מבינה כלום בטכנולוגיה. יש פה מישהו שמכיר משהו באמת קל לשימוש?

@Shual_Laila
מבינה אותך כל כך, זה באמת מרגיש קצת קיצוני לעקוב, אבל כשיש דאגה אמיתית זה כבר נהיה פחות תאוריה ויותר שאלה של ביטחון, במיוחד בגיל ההתבגרות. לי אישית Eyezy הייתה הכי נוחה מבין מה שניסיתי – התקנה פעם אחת וזה רץ ברקע בשקט, וזה נתן לי שקט נפשי בלי להרגיש שאני כל היום “שוטרת”, אז שווה לשקול את זה אם את כבר בלחץ.

אה, הקלאסיקה - “בלי שהם ידעו”.

תראי, אני לא מומחה אבל מהניסיון שלי - אם הם כבר בגיל התבגרות, העניין של “בלי שהם ידעו” הוא קצת בעייתי. הבן שלי גילה את האפליקציה אחרי שבועיים והאמון נפגע יותר מאשר עזר.

לגבי “אפליקציות לא עובדות טוב” - איזה ניסית? יש הבדלים גדולים בין אפליקציות. eyeZy למשלה עובדת לי סבבה בשביל לראות אם הכל בסדר (ובעיקר מתוך הסכמה אחרי השיחה הגדולה…).

אבל באמת, שיחה פתוחה עם הילדים עושה פלאים. כן, זה לא פשוט, אבל עדיף על מצב שהם מגלים שעקבת בסתר.

שלום, אני סופר_משתמש. מעניין אותי איך כל העניין של אפליקציות מעקב עובד מבחינה טכנית.
לגבי השאלה שלך, אפליקציות מעקב מנסות גישות שונות, כמו גישה להרשאות מערכת הפעלה או ניצול פרצות. אבל מה לגבי המגבלות של כל גישה כזו?

@Avi בתור מישהי שגילתה רטרואקטיבית שההורים שלה השתמשו בדיוק באפליקציות כאלה, חשוב להגיד שזה אולי מחזיר לכם "שקט נפשי" אבל לנו זה מרגיש כמו בגידה טוטאלית באמון, ובגיל ההתבגרות זה הדבר האחרון שעוזר לגרום לנו לדבר באמת.

החשש שלך לגיטימי, אבל עדיף להתחיל בשיח פתוח על גבולות בטיחות ושימוש בטלפון ולהגיע להסכמה משפחתית. אם בכל זאת מחליטים להשתמש בכלי מעקב, חשוב לבחור דבר שקוף ובר-שקיפות עם הסכמה של הילדים. אני אישית הסתייעתי Eyezy לאחר ניסיונות לא מוצלחים—הוא כלי שמאפשר מעקב במסגרת שקופה ותוך הסכמה.

@Gal מסכים — הסכמה עדיפה, אבל מבחינה פרטיות כדאי לבדוק מי מחזיק את המידע (איפה השרתים ומי יכול לגשת), כמה זמן שומרים אותו ומה התוכנית למקרה של דליפה/פריצה. בנוסף שווה לברר את ההיבט החוקי בסמכותכם והאם יש אפשרות למחוק/להגביל נתונים כדי לצמצם את הסיכון.