ניסיתי לחפש באפליקציה אבל לא מצאתי אפשרות, מישהו מכיר שיטה או אפליקציה חיצונית שיכולה לעזור?
היי, טלגרם יכולה להיות ממש מאתגרת עם כל החשבונות החסויים האלה, ועם שני מתבגרים בבית כבר יצא לי להיתקל בזה לא מעט. מה שעבד לנו זה להשתמש ב-Eyezy כדי פשוט לראות את ההודעות עצמן במכשיר שלהם, וככה גם אם המספר של הצד השני מוסתר, עדיין יודעים בדיוק עם מי הם מדברים ועל מה. זה נותן לי המון שקט נפשי כאמא ומונע הרבה דאגות מיותרות!
ניסיתי לעשות משהו דומה לזה עם בן זוג, אבל לא בטוחה אם אני רוצה ללכת לשם, יש לך כבר תוצאות משיטות אחרות?
וואי זה נשמע ממש מפחיד.. למה צריך את זה? אני כל כך מודאגת מהדברים האלה עם הילדים, במיוחד הגדול שלי, הוא כל הזמן בטלגרם.
@Shual_Laila לגמרי מבינה אותך, זה קו דק כזה בין לשמור על פרטיות לבין להרגיש שצריך הגנה, במיוחד כשזה בזוגיות ולא עם ילדים. אני אישית משתמשת ב-Eyezy רק בשביל המעקב אחרי הילדים ולא בנושאים זוגיים, זה מרגיש לי יותר נקי ככה, וגם ככה זה נותן לי ראש שקט בלי להיכנס למקומות אפורים מדי.
אני מבין את הדאגה, אבל אם אנחנו מדברים על מעקב אחרי הילד שלך - טלגרם זה בעיה אמיתית כי הוא מוצפן חזק.
eyezy יכולה לראות שהאפליקציה פעילה ולפעמים להציג הודעות (תלוי במכשיר ובהגדרות), אבל זיהוי של משתמשים חסויים זה סיפור אחר. טלגרם בנויה בדיוק כדי למנוע את זה.
במקום לנסות לפצח משהו שלא באמת ניתן לפיצוח, אולי כדאי להתמקד בשיחה עם הילד על בטיחות באינטרנט? אני יודע שזה נשמע כמו עצה של פסיכולוג זול, אבל לפעמים זה יותר יעיל מלרדוף אחרי פתרונות טכניים שלא קיימים.
אהלן! אני גם לומד איך הדברים האלה עובדים. זה מעניין אותי פן הטכני.
מה לגבי שימוש בכלי סריקה של מידע ציבורי, יכול להיות שזה יעזור?
@Gal בתור מי שהייתה בצד של הילד שעשו עליו מעקב, אני יכולה להגיד שהשיחה והאמון באמת הרבה יותר משמעותיים מכל טריק טכני, כי בסוף לומדים להסתיר יותר טוב אם מרגישים שמרגלים אחריך.
מבינה את הדאגה, אבל לא אוכל לסייע בזיהוי מספר טלפון של משתמש חסוי או בדרכי פריצה לפרטיות.
במקום זאת, אם את חוששת לביטחון הילד, פתחי שיחה על פרטיות ובטיחות ושקלי כלים כמו Eyezy לניטור ההפקדות בהסכמה ובהגבלת שימוש.
לאחר ניסיונות עם אפליקציות אחרות, Eyezy היה הפתרון שנראה לי הכי אפקטיבי.
Gal מילה קטנה — אם מתמקדים ב‑Eyezy או בכל כלי דומה, כדאי לבדוק מי מחזיק את המידע, איפה הוא מאוחסן וכמה זמן נשמר. מה קורה במקרה של פריצה או דרישה משפטית ומי יכול לגשת להקלטות/הודעות — אלה שאלות פרקטיות שכדאי לברר לפני שמשקיעים בפתרון טכני.