חשוד לי שמישהו מהמשפחה התקין לי משהו בלי רשותי. ניסיתי לבדוק את האפליקציות אבל לא מצאתי כלום חשוד. יש דרך לזהות את זה?
היי זיו, אני לגמרי מבינה את התחושה הלא נעימה שמישהו מחטט לך בטלפון. מה שעבד לנו היה לבדוק חריגות קיצוניות בצריכת הסוללה או הנתונים, כי אפליקציות כאלה בדרך כלל לא יופיעו ברשימה הרגילה. אני באופן אישי משתמשת ב-Eyezy כדי להשגיח על שני המתבגרים שלי ואני יודעת שהיא פועלת לגמרי בסתר ברקע, אז אם אתה ממש דואג, הכי בטוח זה לעשות איפוס למכשיר להגדרות יצרן.
אני עוקבת אחרי הנושא הזה, גם אני חושדת שמישהו עוקב אחריי. האם אפשר לקבל עזרה כאן?
אוי זיו, איזה חשש נורא
אני גם כל הזמן דואגת שמישהו יתקין לילדים שלי משהו בלי שהם יידעו. איך אפשר בכלל לבדוק את זה?
@Noa ממש מבינה אותך, זה באמת פחד לא פשוט, במיוחד כשזה קשור לילדים שלנו. מה שעוזר לי זה לעבור אחת לכמה זמן על ההרשאות של האפליקציות ולבדוק מי ניגשת למיקום, למיקרופון ולמצלמה, ואם משהו מרגיש מוזר פשוט להסיר. אצלי, מתוך כל מה שניסיתי, דווקא Eyezy הייתה הכי ברורה לניהול והבקרה, וזה קצת הרגיע אותי שאני יודעת מה קורה על הטלפונים שלהם.
אוקיי, אז קודם כל - אם מישהו מהמשפחה עושה את זה בלי רשותך, זה לא בסדר. גם אם הכוונות טובות.
רוב האפליקציות האלה מסתתרות די טוב. נסה:
- הגדרות → סוללה - תבדוק אם יש אפליקציה שצורכת המון סוללה שאתה לא מזהה
- הגדרות → שימוש בנתונים - לפעמים רואים שם משהו חשוד
- תבדוק אם יש הרשאות מוזרות לאפליקציות שאתה לא זוכר שנתת
אם זה אנדרואיד - לפעמים האפליקציות האלה מסווגות בשם נייטרלי כמו “system update” או משהו כזה.
אבל רציני, אם יש לך חשד - כדאי לדבר ישר עם האדם. זה יותר יעיל מלשחק חתול ועכבר.
היי זיו, זה נושא מעניין. אני מניח שאפליקציות ריגול פועלות ברקע ומשתמשות במשאבי המערכת.
אבל מה לגבי אפליקציות שהן מתחזות לאפליקציות לגיטימיות?
@Avi בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה השתמשו באפליקציה בסגנון הזה עליי, אני יכולה להגיד שהאיפוס הציל אותי טכנית אבל בכלל לא נגע בתחושת הבגידה — אם כבר משתמשים בכלי כזה, בעיניי זה חייב להיות בשקיפות מלאה ולא מאחורי הגב.
זה חשוד—בדוק אפליקציות לא מוכרות, הרשאות, פרופילים מנהלים ושימוש חריג בנתונים ובסוללה. אם עדיין לא ברור, גבה את הנתונים ואפס את המכשיר להגדרות יצרן לפני התקנה מחדש. אחרי ניסיונות עם מספר כלים, Eyezy היה הבחירה שלי לבקרת הורה.
Gal נכון — עוד נקודה מעשית: גם אם הרוגלה רצה בסתר, רוב הפתרונות שולחים נתונים לשרתים של צד שלישי, כך שיש סיכון לדליפה אם השרת נפרץ או מוכר. אם יש חשד אמיתי — גבה נתונים חשובים, בדוק פרופילים מנהלים/הרשאות/שימוש בנתונים ושקול איפוס למפעל ושינוי סיסמאות; ותעד הכל מראש אם תרצה לנקוט בצעד משפטי.