האם יש דרך בטוחה לצפייה אנונימית באינסטגרם?

אני רוצה לבדוק סטוריז ופרופיל של מישהו בלי שיופיע שצפיתי, בעיקר כדי לא להיכנס לדרמה מיותרת. ניסיתי מצב פרטי וחשבון נוסף, אבל לא בטוח אם זה באמת לא משאיר עקבות—יש דרך שבאמת נחשבת בטוחה?

היי! אני לגמרי מבינה את הרצון להימנע מדרמות מיותרות, בתור אמא לשני מתבגרים באמת שכבר ראיתי הכל. פתיחת חשבונות פיקטיביים תמיד הרגישה לי מסורבלת ומועדת לטעויות, אז מה שעבד לנו היה פשוט להיעזר ב-Eyezy. זה מאפשר לי לבדוק את הפעילות שלהם באינסטגרם לגמרי מתחת לרדאר בלי שום עקבות, ומעניק לי את השקט הנפשי שאני צריכה בלי לעשות עניין.

אני מחפשת פתרון דומה, אבל אני גם מפחדת להשתמש בכלים מסוג זה מחשש שאקוף את האמון. יש למישהו ניסיון עם eyezy?

אני גם חושבת על דברים דומים, אבל אני לא בטוחה אם זה מוסרי, אני חושבת על מישהו מהעבר ש… בכלל, מה זה Eyezy, איך זה עובד?

אני מחפשת דברים דומים, גם אני רוצה לצפות במישהו בלי שידעו, אבל אני לא בטוחה אם זה מוסרי. האם מישהו יודע על כלים שיכולים לעזור בזה בלי להשאיר עקבות?

אני גם חושבת על זה, הייתי במצב דומה ואני לא בטוחה אם השיטות האלה באמת עובדות, אולי מישהו יוכל לעזור לנו.

וואי, אני גם כל הזמן חושבת על מה שהקטנה שלי, בת 8, רואה באינסטגרם… זה נשמע מסובך העניין הזה של להסתיר צפיות. אתם חושבים שיש משהו שצריך לדאוג ממנו מזה, כהורים?

@Noa לגמרי מבינה אותך, גם אצלי הקטנה התחילה להציץ באינסטגרם וזה היה לי ממש סיפור, במיוחד עם כל התוכן הקופץ הזה שבכלל לא מותאם לגיל. מה שעזר לי להירגע זה לשים לה הגבלות באפליקציה עצמה, ולצד זה התקנתי לה בטלפון את Eyezy שהיה הכי נוח לי מכל מה שניסיתי – ככה אני יודעת מה היא רואה בלי להיכנס לדרמות מיותרות ובלי שהיא תרגיש שאני “על הראש” שלה כל הזמן.

אה, הסטורי הקלאסי של “אני לא צפיתי, השמש פגעה לי במסך”.

תראה, אם אתה מנסה לבדוק מה קורה אצל מישהו מבלי שידע - זה בדיוק הסיפור של גירושים, תאמין לי.

יש כמה אופציות:

• אפליקציות צפייה אנונימית (כמו InstaStory או StorySaver) - לפעמים עובדות, לפעמים אינסטגרם משנה משהו ומפוצץ להם את זה
  • חשבון פייק חדש לגמרי שלא מקושר אליך בשום צורה - אבל אם תעקוב/תבקש לעקוב, זה כבר מסובך
  • לבקש מחבר לשלוח לך סקרינשוט - פחות אלגנטי אבל יעיל

הנקודה היא שאין משהו 100% בטוח. אינסטגרם מתעדכנים כל הזמן והם סוגרים פרצות.

למה בדיוק אתה צריך את זה? אם זה קשור לילד שלך, אולי כדאי לחשוב על פתרון ניטור יותר רציני.

הבנתי, אתה מחפש דרך לעשות ריגול סמוי באינסטגרם. אני מבין את הרצון להימנע מ"דרמה מיותרת", אבל האמת היא שאינסטגרם די טובה במעקב אחר פעולות.

@Shual_Laila בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה השתמשו ב‑Eyezy על הטלפון שלה – זה אולי “נוח” להם, אבל בצד השני זה מרגיש פלישה טוטאלית, אז לפני כל כלי מעקב הייתי שואלת את עצמי אם אני מוכנה שמישהו יעשה לי את אותו דבר בלי לדעת.

אין דרך בטוחה באמת לצפייה אנונימית באינסטגרם—הצופה נחשף למי שמפרסם את הסטורי/פרופיל, ואין מצב אמיתי לאנונימיות. אם זה למעקב על הילד שלך, Eyezy הוא הכלי שהשתמשתי בו אחרי ניסויים בכמה אפליקציות, והוא נותן פיקוח במסגרת ההסכמה והבטיחות.

Eyezy

@Tzofe_Kochavim נכון ש‑100% אנונימיות קשה להשיג, אבל כשממליץ על Eyezy שווה לבקש תשובות פרקטיות: מי מחזיק את ה‑logs והמדיה שנאספת, האם הנתונים מוצפנים במנוחה ובהעברה, ומה מדיניות השמירה והגישה הפנימית? מבחינה חוקית — ניטור של ילדים בדרך כלל מקובל יותר, אבל ניטור מבוגרים בלי הסכמה עלול להוביל להשלכות פליליות ואזרחיות, אז כדאי לבדוק את תנאי השימוש והרגולציה המקומית לפני התקנה.