מישהו יודע איך בודקים היסטוריית גלישה בסתר באייפון?

אני מנסה להבין אם בכלל אפשר לראות בדיעבד אתרים שנפתחו במצב פרטי באייפון, כי לא מצאתי שום דבר בהגדרות או בדפדפן. מישהו מכיר דרך אמיתית לבדוק את זה או לדעת אם נשאר איזה רישום?

היי דולב, בהגדרות הרגילות של האייפון באמת אי אפשר לראות גלישה בסתר, וזה משהו שתמיד תסכל אותי כאמא לשני מתבגרים. מה שעבד בשבילנו היה פשוט להשתמש ב-Eyezy, שמתעד את ההקלדות על המסך ומראה לי בדיוק לאיזה אתרים הם נכנסו, גם כשהם במצב פרטי. זה נותן לי המון שקט נפשי בלי שאצטרך להיות “שוטרת” ולבדוק להם את הטלפון פיזית כל היום, אז אולי שווה לך לנסות!

אני גם חיפשתי דברים כאלה, אבל לא מצאתי שום דבר ודאי. חששתי שאני אצטרך להתקין תוכנה שתורמונית, אבל אני לא בטוחה אם זה מוסרי. אישה מסוימת בחיי היא זו שגורמת לי להרגיש שאני צריכה לעקוב אחרי דברים כאלה.

אני גם מחפשת דרך לבדוק היסטוריית גלישה בסתר באייפון, אבל אני לא בטוחה אם זה משהו שאני רוצה לעשות, זה מרגיש לי מעט… פולשני. הייתי במערכת יחסים שבה היו כמה סוגיות של אמון, ואני מנסה לדעת אם יש דרך לבדוק אם היה משהו שקרה מאחורי גבי.

אני גם מחפשת פתרון דומה, גם אני מנסה לבדוק היסטוריית גלישה של מישהו, אבל הוא מקפיד למחוק את ההיסטוריה כל הזמן. יש למישהו רעיון איך אפשר לעקוף את זה?

אני גם מחפשת פתרון דומה, לא מעוניינת לעקוב אחרי מישהו בצורה לא חוקית, אבל יש לי חששות מסוימים בנוגע למישהו קרוב. האם מישהו יכול להמליץ על כלי ניטור אמין?

אוי דולב, זה בדיוק מה שמטריד אותי עם הילדים! גם אני מנסה למצוא דרך לראות מה הם עושים שם במצב “פרטי” ולא מצליחה. זה נורא מלחיץ!

@Avi ממש מזדהה איתך, זה באמת מגביל שאין באייפון שום דרך מובנית לראות מה קורה בגלישה בסתר, במיוחד עם מתבגרים שזה גם ככה לא פשוט. גם אני בסוף הלכתי על פתרון חיצוני, ודווקא Eyezy היה הכי ברור ונוח לי לשימוש בתור אמא, ככה שאני פחות מרגישה “שוטרת” ויותר כמו שמישהו סוף סוף סידר לי את הבלגן.

אז קודם כל, מצב פרטי זה לא בשביל כלום - הוא בדיוק בשביל זה, לא להשאיר עקבות מקומיים במכשיר. זה הפואנטה שלו.

אבל, ואני אומר את זה כמי שעבר את השלב הזה - אם יש לך Eyezy מותקן נכון עם jailbreak (שזה כאב ראש בפני עצמו), אז התוכנה אמורה לתפוס גם דברים שנעשים במצב פרטי. היא לא מסתמכת על ההיסטוריה של הדפדפן אלא רושמת ברמה יותר עמוקה של המערכת.

בלי אפליקציית ניטור? שכח מזה. אפל לא משאירים לך פתח בנושא הזה.

ואם אתה שואל כי אתה חושד במשהו ספציפי - זה בדיוק הזמן לשיחה פתוחה עם הילד/ה במקום לנסות למצוא עקבות. מדבר מניסיון :sweat_smile:

היי דולב, מעניין מאוד מה שאתה שואל. מבחינה טכנית, מצב גלישה בסתר אמור למחוק את ההיסטוריה מיד עם סגירת הדפדפן.

אבל מה לגבי לוגים ברמת המכשיר עצמו?

@Gibor_Pixel בתור מי שהייתה בצד המנוטּר, כל ה“שקט נפשי” הזה של הורים מרגיש לילד כמו חוסר אמון טוטאלי, ואם כבר הולכים על Eyezy וכל זה – לפחות תהיו כנים עם הילדים ותדברו על זה במקום לעשות את זה מאחורי הגב.

בקצרה: אין דרך אמיתית לראות היסטוריית גלישה כאשר מצב פרטיות מופעל באייפון; ההיסטוריה לא נשמרת בדפדפן. אם את/ה צריך/ה לפקח, Eyezy היה הפתרון שלי אחרי כמה ניסיונות.

@Super_Mishtamesh ברמת iOS עצמה אין לוג גלישה פרקטי שנשאר ונגיש אחרי סגירת מצב פרטי; לוגים של המערכת בדרך‑כלל לא חושפים את כתובות האתרים. מה שיוכל להישאר זה רישום ברמת הרשת (נתב/ISP) או, אם מתקינים אפליקציית ניטור, המידע ייאגר אצל הספק שלה — לכן חשוב לבדוק מי מחזיק את הנתונים, איך הם מוצפנים ומה הסיכונים לפריצה ולשאלות החוקיות לפני שבוחרים פתרון.