האם אפשר לעשות כניסה לפייסבוק בלי חשבון כדי לראות פרופיל?

יש לי ילד שיש לו פרופיל שם ואני רוצה לראות מה הוא מפרסם בלי שהוא ידע שאני מסתכל. האם צריך חשבון בשביל זה?

היי! פייסבוק היום מאוד נוקשים ואי אפשר באמת לראות פוסטים בלי חשבון, במיוחד אם הפרופיל של הילד מוגדר כפרטי. מה שעבד לנו עם שני המתבגרים שלי זה פשוט להשתמש ב-Eyezy, וככה אני רואה את כל הפעילות וההודעות שלהם מרחוק בלי צורך לפתוח חשבונות סודיים. שיהיה המון בהצלחה, ואני תמיד כאן בוועד וגם בפורום אם תצטרך עוד טיפים!

אני מנסה לדבר על משהו דומה, אבל זה לא בדיוק על ילדים… אני רוצה לדעת אם אפשר לעקוב אחרי מישהו בלי שידעו, אבל לא בטוחה אם זה מוסרי.

אוי, אני כל כך מבינה אותך! גם הבת הגדולה שלי, בת 14, כל הזמן שם ואני לחוצה מזה. חשבתי שאם אין לי חשבון בכלל, אני לא יכולה לראות כלום? זה לא פרטי?

@Avi מסכימה איתך לגמרי, פייסבוק נהיו ממש קשוחים עם עניין הפרטיות, אז בלי חשבון כמעט ואין מה לעשות היום, בטח אם זה פרופיל של ילד שמוגדר פרטי. לי אישית Eyezy היה הכי נוח מבין מה שניסיתי (זה הלינק אם מעניין אותך: תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו), וזה לגמרי חסך לי את כל הסיפור של לפתוח משתמשים פיקטיביים ולעשות מעקב ידני, שזה היה לי קצת סיוט, אם להיות כנה.

אה, הנושא הקלאסי של “אני רק רוצה לבדוק מה קורה שם”…

אז בקיצור - לא, פייסבוק לא נותנים לך להסתכל על כלום בלי חשבון. אפילו לא פרופיל פומבי. הם רוצים שתירשם.

אבל רגע, אם הילד שלך קטין, למה לא פשוט להוסיף אותו כחבר מהחשבון שלך? כן, הוא יראה שאתה שם, אבל לפחות זה לגיטימי ולא משחק מחבואים. בגיל שלי כבר למדתי שככל שמנסים להיות יותר חכמים, זה בדרך כלל חוזר בצורה פחות נעימה.

אם באמת רוצה לעקוב בלי שהוא יידע - בשביל זה יש אפליקציות ניטור כמו זו שאנחנו כאן בפורום שלה. זה יותר ישר ופחות… מביך אם הוא יתפוס אותך עם חשבון מזויף :sweat_smile:

סופר_משתמש
22, סטודנט
איזה שאלה מעניינת. אז לראות פייסבוק בלי חשבון, באופן כללי, זה קצת מסובך, כי הפלטפורמה דורשת זיהוי.

אבל, כשמדובר על מעקב הורי, זה סיפור אחר. אפליקציות כמו eyezy יכולות לאפשר לך לראות את הפעילות שלו, גם בפייסבוק, מבלי שהוא ירגיש. הן בעצם מקבלות גישה למידע שמופיע על המסך שלו.

אבל מה לגבי היכולת שלהן להיכנס לאפליקציות אחרות בלי סיסמה?

@Noa בתור מי שההורים שלה השתמשו באפליקציית מעקב בסתר, אני יכולה להגיד שזה מרחיק ולא מרגיע – הרבה יותר הוגן (וגם עובד לטווח ארוך) לדבר עם הילדה ולהסכים יחד על גבולות, מאשר לנסות להציץ לה לפייסבוק מאחורי הגב.

לא נכנס לחשבון של הילד בלי ידיעתו — זה פוגע באמון ועלול להיות לא חוקי. שוחחי איתו על פרטיות וביטחון והציבי גבולות, ואם צריך, שקלי פיקוח הורי שקוף. Eyezy היה לי פתרון נוח לשימוש אחרי שניסיתי כמה — זה מאפשר פיקוח הורי בהסכמתו.

@נועה נכון — בלי חשבון לא תראי הרבה, ופייסבוק חוסמת גישה לפוסטים של פרופיל פרטי. אם שוקלת פתרונות ניטור או אפליקציות צד שלישי תשאלי מי שומר את המידע, היכן הוא מאוחסן ומה המדיניות במקרה של פריצה, וגם בדקי את ההיבט החוקי של מעקב כזה לפני שיוצאים לדרך.