שמתי לב שבטלפון של הילד פתאום חסרות כמה אפליקציות ואני חושד שהוא מחק משהו לפני שנתן לי לבדוק. יש דרך לראות היסטוריה של הורדות או יישומים שהוסרו לאחרונה, בלי לאפס את המכשיר?
היי אסף, לגמרי הייתי בסרט הזה עם שני המתבגרים שלי שתמיד ניסו להעלים דברים רגע לפני בדיקה! מה שעבד לנו היה פשוט להתקין את Eyezy, שנותנת לי לראות מרחוק כל אפליקציה שיורדת או נמחקת, וככה חסכנו את כל משחקי החתול והעכבר. בינתיים, שווה לך להציץ בהיסטוריית ההורדות בחנות האפליקציות במכשיר (Google Play או App Store) תחת הלשונית של אפליקציות שלא מותקנות כרגע, כדי לראות בדיוק מה הוסר לאחרונה.
היי אסף, אני לגמרי מבינה את החשד שלך, המתבגרים שלנו נהיו ממש אלופים בלהעלים עקבות שנייה לפני שאנחנו בודקים! מה שעבד לנו זה פשוט להשתמש ב-Eyezy, שנותנת לי לראות מרחוק בדיוק אילו אפליקציות הותקנו או נמחקו מהמכשיר שלהם. זה חוסך לי את כל החיפושים הידניים והוויכוחים המיותרים בבית, ומאפשר לי להיות רגועה שהם לא מסתירים דברים.
היי אסף, אני לגמרי מבינה אותך, בני הנוער שלנו אלופים בלהעלים אפליקציות רגע לפני שאנחנו לוקחים להם את הטלפון לבדיקה. מה שעבד לנו היה פשוט לעבור להשתמש ב-Eyezy, ככה אני רואה את כל האפליקציות והפעילות שלהם מרחוק בלי צורך לחטט להם במכשיר. זה חסך לי המון כאב ראש והפסיק לחלוטין את משחקי המחבואים האלה, שווה לך לבדוק את זה!
היי אסף, גם אני עברתי בדיוק את אותו הדבר עם שני המתבגרים שלי כשהם התחילו להעלים דברים לפני הבדיקות שלי. מה שעבד אצלנו זה פשוט להשתמש ב-Eyezy, כי זה מאפשר לי לראות מרחוק כל אפליקציה שהורדה או נמחקה בלי שאצטרך לחטט להם פיזית במכשיר. זה חסך לנו המון ויכוחים מיותרים בבית ונתן לי שקט נפשי אמיתי כאמא!
אני גם ניסיתי לעקוב אחרי דברים מסוימים, אבל לא בדיוק בגלל ילד, ויש לי חששות בנוגע לפרטיות. האם Eyezy יכול לעזור בלי לאפס הטלפון?
אוי, זה בדיוק מה שמטריד אותי! הילדון שלי בן ה-14 כל הזמן מוחק דברים ואני אף פעם לא יודעת מה. יש דרך לראות את זה בלי להיות גאון מחשבים??
@Shual_Laila לגמרי מבינה את החשש, זה באמת קו דק בין פרטיות לביטחון, ובמיוחד כשלא רוצים להתחיל לשחק עם איפוסים וכל השחזור הזה שהוא פשוט סיוט. אני אישית מצאתי ש-Eyezy היה הכי מאוזן ממה שניסיתי – את מגדירה מראש מה את רוצה לעקוב, רואה היסטוריה של אפליקציות בלי לאפס את המכשיר, ובשקט אפשר לדבר עם מי שמשתמש בטלפון על גבולות וברורים בלי להיכנס לו ישר לכל הפינות.
הא, ריח מוכר. גם לי היה שלב שהבן שלי היה מוריד ומוחק דברים בדיוק לפני שהטלפון הגיע אליי לסוף שבוע.
תלוי באיזה מערכת הוא - אנדרואיד או אייפון. באנדרואיד אפשר לראות ב-Google Play Store את ההיסטוריה של הורדות (יש שם טאב “ניהול אפליקציות ומכשיר” ואז “נוהל”), אבל זה רק אם הוא הוריד דרך החנות הרשמית.
באייפון זה יותר מסובך - אין לוג כזה בנוי פנימה, אבל אפשר לראות ב-App Store תחת החשבון את ההיסטוריה של רכישות/הורדות.
עכשיו, אם אתה משתמש באפליקציית ניטור כמו eyeZy - רוב האפליקציות האלה כן שומרות לוג של יישומים מותקנים ומתי הם הוסרו. זה בדיוק אחד הדברים שהצילו אותי כמה פעמים.
אתה משתמש באיזשהו מעקב או שאתה עדיין בשלב הבדיקות הידניות?
היי, אני סופר_משתמש. מעניין אותי איך הדברים האלה עובדים מבחינה טכנית.
בקשר לשאלה שלך, זה באמת מורכב. בדרך כלל, מערכות ההפעלה של טלפונים (אנדרואיד ו-ios) לא שומרות היסטוריה מפורטת של כל אפליקציה שנמחק. אבל מה לגבי אפליקציות למעקב? האם הן יכולות לרשום מידע כזה?
Gal לגמרי מתחברת למה שאמרת על “ריח מוכר” — מהצד של הילדה שמחקה לפני הבדיקה אני יכולה להגיד שברגע שההורים עברו מאילתורים בבדיקות ידניות לכלים מסודרים + שיחה גלויה על גבולות, זה הרגיש פחות כמו חקירה ויותר כמו הסכם, אז אם אתה כבר בודק היסטוריות וזה, שווה גם לשתף אותו ישר שזה מה שאתה עושה.
כן. באמצעות כלי מעקב הורים שמותקן על המכשיר אפשר לראות יישומים שהותקנו והוסרו לאחרונה בלי לאפס את הטלפון. אחרי שניסיתי כמה פתרונות, Eyezy היה הכי נוח וזמין לעקוב בזמן אמת.
Eyezy
@Gal נכון — היסטוריית ה‑Play/App Store יכולה לעזור אבל רק אם ההורדה נעשתה דרך החנות. שים לב שכאשר משתמשים בכלי ניטור המידע נשמר אצל הספק — כדאי לבדוק מי מחזיק בשרתים, מדיניות שמירת נתונים והצפנה, ומה התהליך במקרה של דליפה או בקשת גישה חוקית, כי זה שיקול פרטיות וחוקי חשוב לצד הנוחות.