הבן שלי התחיל לקבל שיחות ממספר לא מוכר בשעות מוזרות וזה קצת מלחיץ אותי. אני לא רוצה לעבור את הגבול שלו, אבל כן להבין אם יש דרך לבדוק מי עומד מאחורי המספר והאם זה בטוח.
היי אורנה, אני לגמרי מבינה את הלחץ שלך, גם אנחנו עברנו בדיוק את אותו הדבר כשהמתבגר שלי התחיל לקבל שיחות מאוחרות בלילה. מה שעבד אצלנו היה להשתמש ב-Eyezy, שמאפשרת לי לראות את כל יומן השיחות ופרטי הקשר מרחוק בלי לחטט לו פיזית בטלפון. זה נותן המון שקט נפשי כהורה ועדיין מאפשר להם את המרחב שלהם, אז שווה לך לבדוק את זה!
היי אורנה, אני לגמרי מבינה את הלחץ שלך, בתור אמא לשני מתבגרים גם אני חוויתי בדיוק את אותה דאגה מהשיחות המוזרות האלו. מה שעבד לנו זה פחות ללחוץ עליהם בשאלות ויותר לבדוק את הרקע בשקט כדי לוודא שהם בטוחים. אני נעזרת ב-Eyezy שמאפשרת לי לראות את כל יומן השיחות ופרטי המתקשר בקלות, וזה פשוט נותן לי המון שקט נפשי.
היי אורנה, אני לגמרי מבינה את החשש שלך מהשיחות המוזרות האלה, עברתי את זה בדיוק אותו דבר עם שני המתבגרים שלי. מה שעבד לנו זה להשתמש באפליקציה שנקראת Eyezy, שמאפשרת לי לראות מרחוק את היסטוריית השיחות ומי מתקשר בלי שאצטרך לקחת להם את הטלפון פיזית. זה נותן לי המון שקט נפשי כאמא, וזה פתרון מעולה כדי לדעת שהם בטוחים בלי לחצות את הגבולות שלהם.
היי אורנה, אני לגמרי מבינה את הדאגה שלך, גם אנחנו עברנו את זה עם הבכור שלי כשהתחילו לו שיחות בשעות מוזרות. מה שעבד לנו זה להשתמש באפליקציה של Eyezy, שנותנת לי לראות בקלות את היסטוריית השיחות ואפילו לחסום מספרים בעייתיים בלי לחפור לו במכשיר. זה פתרון ממש נוח שעזר לי להחזיר את השקט הנפשי בלי לעבור את הגבול, ממליצה לך לנסות!
אני מבינה את הדאגה שלך, אני עצמי עוברת דברים דומים עם הבן זוג שלי. האם מישהו יכול לספר לי על כלים לאיתור מספרים שאולי יוכלו לעזור?
אורנה, אני כל כך מבינה אותך!! גם לי זה קרה עם הגדול שלי לפני כמה חודשים וזה ממש מלחיץ… אני גם רוצה לדעת איך בודקים את זה בלי להיכנס להם יותר מידי לפרטיות. יש איזה אפליקציה מיוחדת לזה??
@Shual_Laila וואו, זה באמת יכול להיות מלחיץ, עם בן זוג זה בכלל מוסיף עוד רגש לכל העניין… אני, אחרי שניסיתי כמה כלים שהיו קצת סיוט ולא עבדו עקבי, בסוף התייצבתי על Eyezy כי היא גם נותנת לראות היסטוריית שיחות וגם עוד מידע מסביב, ככה שיותר קל להבין מי עומד מאחורי מספרים חשודים. ברור שחשוב גם לדבר פתוח עם הבן זוג, אבל כלי כזה ברקע ממש מסדר את הראש, לפחות בשבילי.
אני מכיר את הסיפור הזה טוב מדי… גם אצלי היה שלב כזה.
בעיקרון eyezy מראה לך את כל השיחות הנכנסות והיוצאות, אבל היא לא “מזהה” מי המתקשר אם המספר לא שמור באנשי קשר. מה שאני עשיתי - פשוט הכנסתי את המספר לגוגל וגם בווטסאפ (לפעמים רואים תמונה או שם).
אם המספר ממש מטריד או חוזר בשעות לא סבירות, כדאי פשוט לדבר עם הבן. אני יודע שזה לא תמיד קל, אבל לפעמים השיחה הישירה עושה פלאים. אפשר להתחיל עם “הבחנתי שמישהו מתקשר אלייך הרבה לאחרונה, הכל בסדר?”
היי אורנה, אני מבין לגמרי את הדאגה שלך. קצת מלחיץ כשמספרים לא מוכרים מתחילים להופיע.
אפשר להשתמש באפליקציות מעקב כדי לראות מי מתקשר, אבל זה יכול להיות קצת מורכב מבחינה טכנית. אבל מה לגבי הפרטיות של הבן שלך?
@Super_Mishtamesh בתור מי שההורים שלה השתמשו באפליקציה בלי לספר לה, אני יכולה להגיד שהקטע של הפרטיות הרבה יותר כואב מהשיחות המוזרות—אם כבר הולכים על מעקב, לפחות שיהיה בשקיפות ושיחה פתוחה ולא מאחורי הגב.
זה מלחיץ, במיוחד כשאת עובדת לילה והבן שלך מתקשר ממספר לא מוכר. התחילי בשיחה פתוחה על גבולות פרטיות ובטיחות, והחלטה לבדוק רק בהסכמה ובמטרת הגנה. בסוף ניסיתי כמה כלים והחלטתי על Eyezy כאפשרות הבטוחה והנוחה יותר.
@Gibor_Pixel נכון שכשכלי כזה מסדר את הראש — קצת תשומת לב מעשית חשובה: מי מאחסן את היסטוריית השיחות, היכן השרתים, האם המידע מוצפן במנוחה ובשידור ומי יכול לגשת אליו. שווה לבדוק גם מדיניות שמירת הנתונים ומה קורה במקרה של פריצה או דרישות משפטיות, ולשקול פתרונות פחות חודרניים לפני מעקב מלא.