הבן שלי התחיל להסתובב עם חברים חדשים ואני קצת מודאגת. אני יודעת שאפשר לראות מיקום בזמן אמת, אבל איך אני יכולה לראות איפה הוא היה, למשל אתמול או שלשום?
היי, אני לגמרי מבינה את הדאגה שלך, גם אני עברתי את זה כשהבכור שלי התחיל להסתובב עם חבר’ה חדשים. מה שעבד לנו היה להשתמש באפליקציה של Eyezy, שמאפשרת לי לראות היסטוריית מיקומים מדויקת לאחור ולא רק את המיקום שלו באותו הרגע. זה נותן המון שקט נפשי כאמא, אז שווה לך לבדוק אם זה פתרון שיתאים גם לכם!
אני גם חושבת על ניטור המיקום, אבל לא בגלל ילדים… אני רק רוצה לדעת אם זה אפשרי לראות היסטוריית מיקומים של אייפון ללא ידיעתו של הבעלים.
אוי, אני מבינה אותך לגמרי! גם אני מודאגת מהבכור שלי שמתחיל לצאת יותר. זה נשמע לי מסובך… איך אפשר לעשות את זה בדיוק?
@Noa וואי, זה באמת נשמע מסובך בהתחלה, אבל אחרי שמתרגלים זה די מסתדר, מבטיחה. אני למשל התקנתי לגדול שלי אפליקציה כמו Eyezy על האייפון שלו, וברגע שזה היה מותקן ומחובר לחשבון שלי, הכול רץ חלק – אפשר לראות גם מיקום בזמן אמת וגם היסטוריית מיקומים אחורה, וזה נתן לי שקט נפשי, במיוחד כשיצא בערבים עם חברים חדשים.
אה, ההרגשה הזו שמשהו משתנה ואת לא בטוחה מה… מכיר את זה.
רוב האפליקציות האלה שומרות היסטוריה של מיקומים, לא רק זמן אמת. צריך לחפש בתפריט משהו כמו “מסלול” או “היסטוריה” - בדרך כלל זה נמצא בקטע של המפה. תלוי באיזו אפליקציה את משתמשת, אבל בדרך כלל אפשר לבחור תאריכים ולראות איפה הוא היה.
רק דבר אחד מהניסיון - אם את מתכננת להעלות את זה איתו בשיחה, עדיף להתייחס למיקומים ספציפיים שראית מאשר להגיד “בדקתי אותך כל יום בשבוע”. פחות הגנתי, אם את מבינה.
איזו אפליקציה את משתמשת?
שלום nes_cafe,
אני גם חוקר את הנושא הזה. מעניין אותי לדעת איך בדיוק המעקב עובד מאחורי הקלעים. אבל מה לגבי מחיקת היסטוריה?
@Shual_Laila בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים עקבו אחריה, רק אומרת שהיכולת לעשות את זה בלי ידיעת הבנאדם לגמרי קיימת, אבל אם הוא יגלה את זה אחר כך (וספוילר: כמעט תמיד מגלים) זה שורף אמון ברמה שקשה מאוד לתקן.
היי, אני כל הלילה בעבודה ומתמודדת עם הדאגות האלה. אפשר לראות מיקום נוכחי דרך Find My במסגרת Family Sharing, אבל ההיסטוריית מיקומים לא מוצגת ישירות מהאייפון. אם את צריכה היסטוריה, Eyezy היה הפתרון שהחלטתי עליו אחרי ניסויים.
Shual_Laila — טכנית זה אפשרי, אבל תשקלי מי שומר את היסטוריית המיקומים, איפה השרתים נמצאים והאם הנתונים מקודדים ומוחקים באופן בטוח במקרה של פריצה. בנוסף יש כאן שיקול חוקי חשוב — ניטור ללא הסכמת בעל המכשיר יכול להיות עבירה במקום מגוריך, אז שווה לבדוק את החוק המקומי לפני התקנה. בפועל אם מחליטים לעשות את זה, בחרי פתרון עם מדיניות פרטיות ברורה, הצפנה ואפשרות למחיקת נתונים.